«Άφησα τη δημοσιογραφία για το θέατρο»

«Ήθελα να μπω σε σχολή υποκριτικής από τα 18, αλλά...»

Η Ντάνη Γιαννακοπούλου ήθελε από μικρή να γίνει ηθοποιός και εκμυστηρεύεται στη Γωγώ Θωμά στο περιοδικό People πως άφησε τη δημοσιογραφία για να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Πώς είναι δυνατόν να είχες συνειδητοποιήσει κάτι τόσο σημαντικό σε παιδική ηλικία; «Είναι ευτύχημα το να ξέρεις τι θέλεις. Αλλά μη νομίζεις πως εγώ είχα το κουράγιο να το πω δυνατά, να το υπερασπιστώ και να το διεκδικήσω. Σπούδασα αρχικά ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, έκανα μεταπτυχιακό, το παράτησα και γύρισα. Ήθελα να μπω σε σχολή υποκριτικής από τα 18, αλλά οι γονείς μου έλεγαν να περάσω πρώτα στο πανεπιστήμιο. Επειδή μου άρεσε το γράψιμο από μικρή, με έλκυε η δημοσιογραφία.

Παράλληλα, με τη σχολή ξεκίνησα και την υποκριτική. Πήγα Erasmus, αργότερα έφυγα με υποτροφία στην Τουλούζη για μεταπτυχιακό και συνειδητοποίησα ότι έχω φτάσει 22 και ότι δεν μπορώ να μπω σε δραματική σχολή μέχρι τα 25. Τότε πήρα τη μητέρα μου τηλέφωνο και της είπα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Μου είπε ότι θα με στηρίξει και έτσι γύρισα πίσω κι έδωσα εξετάσεις στο Θέατρο Τέχνης.

Ασχολήθηκες με τη δημοσιογραφία; 

Δούλευα για ένα χρόνο σε ένα online περιοδικό τεχνολογίας κάνοντας την πρακτική μου. το άφησα για το θέατρο. Τότε έπαιζα σε μια παράσταση και είχε έρθει να με δει ο τότε εργοδότης μου, ο οποίος, θυμάμαι, μου είπε χαρακτηριστικά: «Δεν σε έχω δει ποτέ τόσο χαρούμενη. Μπορείς να το κάνεις, τόλμησε το»