Το στριπτίζ της Σιλά τελειώνει άρον-άρον τον Σουλεϊμάν! Παρέμβαση Ερντογάν

Δείτε τη σκηνή που φέρνει το πρόωρο τέλος της σειράς στην Τουρκία.

Από την αρχή της προβολής της, η σειρά Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία. Φανατικοί μουσουλμάνοι έσκιζαν τις διαφημιστικές αφίσες και έκαναν γυαλιά-καρφιά τα γραφεία της παραγωγής, αλλά και ανώτεροι αξιωματούχοι με κορυφαίο τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους απέναντι στην πλοκή και ζητούσαν τη διακοπή της.

Όπως γράφει το περιοδικό TV BOX, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν φήμες που θέλουν τη σειρά να οδεύει προς το τέλος. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2013. Την προηγούμενη χρονιά, ο παραγωγός είχε δηλώσει ότι η σειρά θα κρατήσει τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, μετά τον νέο σάλο που έχει προκληθεί, αποφασίστηκε η σειρά να ολοκληρωθεί με το τέλος της τρίτης σεζόν.

Τι τελευταίες εβδομάδες έχουν πολλαπλασιαστεί οι αρνητικές αντιδράσεις με τον υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας να δηλώνει: «Δεν θα έπρεπε να ονομάζεται Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, αλλά Μεγαλοπρεπής Αγάπη, αφού η σειρά επικεντρώνεται στον έρωτα του σουλτάνου με την Χουρέμ». Σύμφωνα με το TV BOX η σκηνή του χορού της ηθοποιού Τζανσού Ντερέ (Φιρουζέ) -η γνωστή μας Σιλά- προκάλεσε την αντίδραση του Τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε: «Η σειρά δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν θέλουν να παραμείνει, θα πρέπει να αλλάξει και να γίνει μια σειρά για όλη την οικογένεια».

Δείτε το χορό της Φιρουζέ (Σιλά):