Το «Κάτω Παρτάλι» γίνεται… Brokeback Mountain

Είναι σίγουρο πως δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει.

Το σουρεαλιστικό σενάριο στο «Κάτω Παρτάλι» του Λευτέρη Παπαπέτρου κρύβει ακόμα πολλές εκπλήξεις και ανατροπές στα επόμενα επεισόδια της σειράς που έχει κερδίσει τη φετινή σεζόν το τηλεοπτικό κοινό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο επεισόδιο σημείωσε 52,3% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 56,1% στο δυναμικό κοινό, ενώ στις γυναίκες ηλικίας 15 έως 24 ετών έκανε 77,5% μέσο όρο.

Ενώ λοιπόν ο πρώτος κύκλος θα ολοκληρωθεί στα 15 επεισόδια με πολλά από τα μυστικά των κατοίκων του μυστηριώδους χωριού να φανερώνονται, αυτή τη Δευτέρα, στο 13ο επεισόδιο, το «Κάτω Παρτάλι» γίνεται Brokeback Mountain! Όπως καταλαβαίνετε αναφέρομαι στη βραβευμένη με Όσκαρ (κι όχι μόνο!) κινηματογραφική ταινία του Ang Lee με θέμα την ερωτική σχέση μεταξύ δύο αντρών στην Αμερική.

Το «Brokeback Mountain» υπήρξε και τεράστια εισπρακτική επιτυχία και έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο κερδοφόρες δραματικές ταινίες. Ε, αυτή τη βδομάδα αναμένεται ότι θα «κόψει» πολλά εισιτήρια και για το MEGA, αφού όπως φαίνεται ο Λευτέρης Παπαπέτρου εμπνεύστηκε από αυτήν.

Αυτή τη βδομάδα λοιπόν εμφανίζεται στο «Κάτω Παρτάλι» ο Πολύδωρος που είναι ένας γελαδάρης και πηγαίνοντας να σαλαγήσει τα ζωντανά του περνά από το χωριό όπου συναντά τον Μανόλη που βλέποντάς τον αποφασίζει να τον ακολουθήσει και να ανέβει μαζί του στο βουνό. Ε, εκεί λοιπόν θα γίνει του… Brokeback Mountain, αφού με πολύ γέλιο θα θυμηθούμε την… ατμόσφαιρα από την κινηματογραφική ταινία.

Το ρόλο του Πολύδωρου, του γελαδάρη, ερμηνεύει ο Χάρης Παντελιδάκης που δεν έχει πλούσια τηλεοπτική παρουσία, αλλά έχει κερδίσει πολύ καλές κριτικές από τους ρόλους που έχει ερμηνεύσει στο θέατρο. Κι αυτό, οφείλουμε να το σημειώσουμε στα συν της σειράς του MEGA, ότι δηλαδή το «Κάτω Παρτάλι» έδωσε την ευκαιρία σε ηθοποιούς που «υπηρετούν» το θέατρο αρκετά χρόνια ερμηνεύοντας πολλούς ρόλους κι αποσπώντας θετικές κριτικές, να περάσουν τώρα στο τηλεοπτικό τοπίο. Όπως θα δείτε λοιπόν και σε αυτό το επεισόδιο, ο Χάρης Παντελιδάκης, αριστούχος του Θεάτρου Τέχνης, αναμένεται να κάνει πολλά και στην τηλεόραση! Και ως… dessous, να σας πω ότι ο ηθοποιός είναι ζευγάρι με τη Νάντια Κοντογεώργη. Όσοι γνωρίζουν μάλιστα τους δύο ηθοποιούς λένε ότι είναι ένα πολύ ευτυχισμένο και ερωτευμένο ζευγάρι που ταιριάζουν και σε πολλά ακόμα, εκτός του ότι κι οι δύο τους είναι ταλαντούχοι!

Βέβαια μην περιμένετε να δείτε μαζί σε σκηνή της σειράς τη Βίβιαν Κοντογεώργη με τον Χάρη Παντελιδάκη, γιατί η Βίβιαν και ο Πολύδωρος δεν συναντιούνται, αφού ο γελαδάρης θα ανέβει στο… Brokeback Mountain με τον Μανόλη, όπου αναμένεται να… σπάσουμε στα γέλια!

Γρηγόρης Μελάς