Ο «Μανόλης» από το «Κάτω Παρτάλι», αποκαλύπτεται…

Μπορεί ένας Αθηναίος της καλής κοινωνίας ν' αντέξει τη σκληροτράχηλη ζωή ενός χωριού; Ο Μανόλης από το «Κάτω Παρτάλι», ο ταλαντούχος Μίνωας Θεοχάρης, μας μιλάει για τις δυσκολίες του ρόλου και απαντά στις κριτικές για τη σειρά.

-Πιστεύεις πως ο σουρεαλισμός αυτής της δουλειάς και η… black απόχρωσή της ήταν δύο στοιχεία που έκαναν τον κόσμο να κολλήσει μαζί της;
-Ο σουρεαλισμός αλλά και το μαύρο χιούμορ της έπαιξαν ρόλο στην επιτυχία της, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Ηταν ο συνδυασμός διαφόρων πραγμάτων. Εχει ένα υπέροχο σενάριο, μια πολύ καλή σκηνοθεσία, μια φοβερή φωτογραφία, ένα πολύ προσεγμένο καστ, οπότε υποθέτω πως όλα αυτά μαζί έπαιξαν τον ρόλο τους. Βέβαια η σειρά στη συνέχεια θα γίνει ακόμη πιο «μαύρη». Δεν έχετε δει τίποτε ακόμη…

-Η δύναμη της tv είναι τεράστια. O κόσμος σε αναγνωρίζει στον δρόμο;
-Οχι, ακόμα δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο. Από την άλλη μεριά, βέβαια, για να ζήσεις μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να κυκλοφορείς και λίγο κι εγώ, λόγω των ατελείωτων γυρισμάτων και των θεατρικών μου υποχρεώσεων, είμαι εξαφανισμένος από προσώπου Γης.

-Στο «Παρτάλι» έχεις εναν ρόλο ιδιαίτερο και αρκετά υπερβολικό. Οταν ήρθε στα χέρια σου, τον φοβήθηκες;
-Οχι, γιατί δεν φοβάμαι να τολμήσω. Η αλήθεια είναι πως όντως ο ρόλος του Μανόλη είναι υπερβολικός και ιδιαίτερος και αν δεν στηθεί σωστά μπορεί να βγει προς τα έξω σαν καρικατούρα, όμως στην δική μας περίπτωση αυτοί οι κίνδυνοι δεν υπήρχαν. Ο Μανόλης είναι δημιουργημένος και στημένος από ανθρώπους ταλαντούχους που ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους, έτσι κι εγώ ως καλλιτέχνης είχα όλες τις δικλείδες ασφαλείας που έπρεπε από την πρώτη στιγμή.

-Παρά τη σαρωτική επιτυχία της σειράς και τις διθυραμβικές κριτικές, υπήρξαν και κάποιες που την έστησαν στον τοίχο. Πιστεύεις πως είχαν βάση ή πως έγιναν στο πλαίσιο της απομυθοποίησης της επιτυχίας της;
-Το αν το «Παρτάλι» είναι μια δουλειά που πρέπει να μυθοποιηθεί ή να απομυθοποιηθεί είναι κάτι που μόνον ο χρόνος θα μας το δείξει. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ξέρουμε από τώρα. Πρέπει να περάσει ο καιρός για να διαπιστώσουμε το αν θα μπει στο?τηλεοπτικό πάνθεον με τις πιο αγαπημένες σειρές που ο κόσμος θα θέλει να βλέπει και να ξαναβλέπει.

-Σε βρίσκω ψύχραιμο με τις κριτικές και τα σχόλια…
-Ναι, γιατί πάνω απ' όλα αυτό που μετρά για μένα είναι το να περνάω εγώ καλά σε μια δουλειά και να αισθάνομαι ότι μέσα από αυτή βελτιώνομαι και προχωράω. Και όλο αυτό το εισπράττω στο «Παρτάλι». Αλλωστε, έτσι κι αλλιώς το τι αρέσει και τι δεν αρέσει είναι εντελώς υποκειμενικό και εννοείται πως δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους.

-Εκτός από το «Παρτάλι» στη ζωή σου θα μπει και το «Just the two of us»! Tα πας καλά με το τραγούδι;
-Θα δούμε… Αυτό είναι κάτι που για την ώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Εχουμε κάνει συζητήσεις με το κανάλι και βλέπουμε. Οσο για το πώς τα πάω με το τραγούδι, δεν ξέρω, τι να σου πω και εγώ; Καλούτσικα (γέλια).

-Εχεις ασχοληθεί με το τραγούδι στο παρελθόν;
-Μόνο στο πλαίσιο των θεατρικών σπουδών μου στο Εθνικό.
-Είσαι στην αρχή της καριέρας σου. Οι πιο παλιοί δίνουν χώρο στους καινούργιους; Δεν πρέπει να περιμένεις να σου δώσει χώρο ο άλλος. Εσύ οφείλεις στον εαυτό σου και στα όνειρά σου, να τον διεκδικήσεις για σένα. Οφείλεις να διεκδικήσεις ευκαιρίες για σένα.

* Εκτός από το «Κάτω Παρτάλι» στο Mega, ο Μίνως Θεοχάρης αυτή την περίοδο εμφανίζεται και στο θέατρο, στο loft του Badminton, στην παράσταση «Σε θέλω δίπλα μου», την οποία έχει γράψει και σκηνοθετήσει ο ίδιος. Μαζί του οι Δ. Μακαλιάς και Αντ. Ψυχράμη.

Νάνσυ Νικολαΐδου
Πηγή: TV Εθνος