Ο Doctor Who έφερε για φέτος τα λεφτά στο BBC!

Διαβάστε: Η δημοφιλής σειρά, που προβάλλεται από τον ΣΚΑΪ, είναι η no1 σε πωλήσεις στην Μ. Βρετανία.

Την ώρα που τα ελληνικά κανάλια βλέπουν τα έσοδα από την δαιφήμιση να πέφτουν όλα και πιο χαμηλά, στην Μ. Βρετανία και τη δημόσια και κραταιά δημόσια τηλεόραση της, το BBC, ζεστό χρήμα μπήκε και φέτος στην τσέπη και μάλιστα από μία σειρά επιστημονικής φαντασίας που κάνει… καριέρα διεθνώς! 

Ο πέμπτος κύκλος της σειράς «Doctor Who»(εμείς παρακολουθούμε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ τον τέταρτο) απέφερε στο κανάλι το 49% των εσόδων από διαφήμιση και εκμετάλλευση δικαιωμάτων, χάρη κυρίως στο άνοιγμα και την επιτυχία της σειράς στην αγορά των ΗΠΑ. 

Η σειρά αποτέλεσε μαζί με τον πρώτο κύκλο της σειράς «Sherlock» , τον 15 και 16ο κύκλο του «Top Gear» (το οποίο επίσης προβάλλεται από τον ΣΚΑΪ) και τη σειρά ντοκιμαντέρ «Human Planet» τις πέντε κορυφαίες πηγές εισοδήματος  για το βρετανικό κανάλι. 

Συνολικά, ωστόσο, πέρα από τον χρυσοφόρο Δόκτωρ, τίτλοι όπως το «Top Gear», το «Lonely Planet»,  η διεθνής εκδοχή του «Strictly Come Dancing» (το γνωστό μας Dancing with the Stars) και το «BBC Earth» απέφεραν για φέτος στο κανάλι περισσότερα από 300εκατομμύρια λίρες! 

Πηγή: The Guardian