Μάνα Χ Ουρανού: Ξεκινά σήμερα η νέα σειρά του MEGA!

Γνωρίστε τους χαρακτήρες που θα μας συντροφεύουν στην prime time ζώνη του MEGA

Η νέα κωμική σειρά του Mega με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Σολωμού σε σενάριο του Γιώργου Φειδά και σκηνοθεσία του Ανδρέα Μορφονιού κάνει πρεμιέρα απόψε στις 21:00 και θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη την ίδια ώρα.

Η Κατερίνα είναι μια συνηθισμένη εργαζόμενη γυναίκα. Σύζυγος του γοητευτικά ανεύθυνου Γρηγόρη και μητέρα της απαιτητικής 17χρονης Αλεξίας και του χαμένου στο διάστημα 16χρονου Παρασκευά.

Η Κατερίνα έρχεται συνεχώς αντιμέτωπη με καινούριες προκλήσεις, στους ρόλους της ως μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, κόρη, νύφη, αδελφή και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Όπλα της, η θέλησή της, το κοφτερό της χιούμορ και η στήριξη που της δίνουν περαστικοί άνθρωποι στον δρόμο, στους οποίους εξομολογείται τις ιστορίες της, μια και κανείς στην οικογένειά της δεν την ακούει.

Θα καταφέρει να κρατήσει τον γάμο της ζωντανό, να μην απολυθεί απ’ τη δουλειά της, να βοηθήσει τα παιδιά της να γίνουν ευτυχισμένοι, ολοκληρωμένοι άνθρωποι και να τακτοποιήσουν το δωμάτιό τους, να επιζήσει από την κριτική της Μαριλίζας, της εκνευριστικά τέλειας και υπεροπτικά επικριτικής Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που θεωρεί την Κατερίνα και τα παιδιά της ντροπή για το σχολείο και να έχει και έτοιμο φαγητό για το βράδυ;

Τελικά, μήπως διαθέτει υπερδυνάμεις και δεν το ξέρει;

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Σολωμού (Κατερίνα), Τάσος Γιαννόπουλος (Γρηγόρης), Μαρία Κωνσταντάκη (Έμυ), Ελίνα Ακριτίδου (Μαριλίζα), Γιώργος Χατζηπαύλου (Λευτέρης), Ελένη Κούστα (Ειρήνη), Γιώργος Δάμπασης (Χρήστος)
Στον ρόλο της Μάνας (Κατερίνας), η Υβόννη Μαλτέζου
Στον ρόλο του Πάνου Sr., ο Ιωάννης Παπαζήσης
Και οι: Νατάσα Εξηνταβελώνη (Αλεξία), Πάρις Παρασκευάδης Πλάνετς (Παρασκευάς), Νάστια Βραχάτη (Ολίβια), Γιάννος Παπαευσταθίου (Δημήτρης), Κέλλυ Νικηφόρου (Αγγελική), Κωνσταντίνος Φραντζής (Πάνος)
Επίσης οι: Τάκης Βλαστός (πατέρας Κατερίνας), Βασίλης Ευταξόπουλος (καθηγητής), Σύλβια Δεληκούρα (Στέλλα)
και τα παιδιά: Κωνσταντίνα Τασούλα (Δανάη Ιφιγένεια), Παναγιώτης Μπλέτσης (Λάμπης)

Σενάριο: Γιώργος Φειδάς
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός
Εκτέλεση Παραγωγής: On-Noir Productions

Οι χαρακτήρες…

Κατερίνα (η μητέρα) - Μαρία Σολωμού

Παντρεμένη, με δυο παιδιά στην εφηβεία, έναν σύζυγο που δουλεύει υπερβολικά πολύ για να μπορεί να την βοηθάει, γονείς που ζουν στον δικό τους κόσμο και μια μικρότερη αδερφή ελαφρώς αλλοπρόσαλλη, η Κατερίνα θα είχε αρκετά πράγματα για να γεμίσει τη μέρα της ακόμα κι αν δεν δούλευε. Αλλά δουλεύει. Μειωμένο ωράριο, για να μπορεί να αφιερώνει χρόνο στην οικογένεια και το σπίτι της, αλλά και πάλι οι ώρες της ημέρας δεν μοιάζουν να είναι αρκετές.
Έξυπνη, ευρηματική, με αίσθηση του χιούμορ, η Κατερίνα θα’ θελε να ’ναι σουπερ ήρωας. Αλλά δεν είναι. Χωρίς υπερδυνάμεις, πρέπει κάθε μέρα να αντιμετωπίσει ό,τι λογικό ή παράλογο έχει μπει σήμερα στο κεφάλι των παιδιών της, χωρίς να τα τραυματίσει ψυχικά ή να πάρει αποφάσεις που θα καταστρέψουν το μέλλον τους. Επίσης, να βάλει πλυντήριο, να μην απολυθεί, να πλύνει τα πιάτα, να έχει ένα φαί έτοιμο για την οικογένεια, να σιδερώσει τα ρούχα της αδερφής της και να είναι επιθυμητή και για τον άντρα της. Να μιλήσει τέσσερις φορές με τη μάνα της χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Και να μη νιώθει έλξη για τον γοητευτικό τύπο στη δουλειά που τη φλερτάρει, γιατί τα πιάτα πλένονται πιο εύκολα απ’ τις αμαρτίες.

Γρηγόρης (ο πατέρας) - Τάσος Γιαννόπουλος

Σωστός σύζυγος, καλός οικογενειάρχης, η κολώνα του σπιτιού δουλεύει σκληρά για την οικογένεια του. Θα ‘θελε όταν γυρίζει σπίτι του να μπορεί να παρακολουθεί με την ησυχία του αθλητικά στην τηλεόραση. Κάτι που δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ. Ψύχραιμος μέχρι σημείου απάθειας, πιστεύει ότι η Κατερίνα παραείναι παρεμβατική στην ανατροφή των παιδιών τους. Εκτός όταν βλέπει την Αλεξία με αγόρια. Τότε ξυπνάει ο βάρβαρος μέσα του.

Αλεξία (η κόρη) - Νατάσα Εξηνταβελώνη

Επιπόλαιη, ρομαντική, λογική όταν χρειάζεται αλλά μονίμως εκνευρισμένη με τους γονείς της, η Αλεξία περνάει έντονη εφηβεία. Η μητέρα της είναι το κόκκινο πανί της, πιστεύει ότι έχει βαλθεί να της κάνει τη ζωή κόλαση, αναγκάζοντας την να διαβάζει, ελέγχοντας το ντύσιμό της και άλλα εντελώς παράλογα πράγματα. Ανυπομονεί να γίνει 18 για να αποκτήσει την ανεξαρτησία της και να κάνει ό,τι θέλει. Μέχρι τότε, τα καταφέρνει με τα μαθήματα, όχι επειδή την ενδιαφέρει το σχολείο, αλλά για να κρατάει τους γονείς της αρκετά ικανοποιημένους ώστε να την αφήνουν να κάνει τα πράγματα που πραγματικά θέλει. Την ενδιαφέρει πάρα πολύ η εμφάνισή της και η εικόνα της, περνάει άπειρες ώρες σε διάφορα social media και είναι ελαφρώς (κατά τη μητέρα της πολύ) κακομαθημένη. Είναι πολύ εμφανίσιμη αλλά όχι όσο θα ‘θελε.

Παρασκευάς (ο γιος) - Πάρις Παρασκευάδης Πλάνετς

Εκκεντρικός και φαινομενικά απαθής, ο Παρασκευάς είναι computer nerd που διαβάζει κόμικς. Οι χαμηλές επιδόσεις του στο μπάσκετ και γενικά σε όλα τα αθλήματα καθώς κι ο περίεργος τρόπος που σκέφτεται, του έχουν εξασφαλίσει την σταθερή περιφρόνηση του σχολείου. Βίβλος του ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, τα Batman κόμικς του και ο Πόλεμος των Άστρων. Πολλοί τον θεωρούν βλάκα λόγω της απλότητας της σκέψης του. Όπου τον βάλεις, θα κάτσει, αρκεί να υπάρχει κάπου κοντά μια οθόνη (οποιουδήποτε είδους, και ενυδρείο κάνει). Ό,τι περίεργο, κουλό υπάρχει ο Παρασκευάς θα το δοκιμάσει ή θα το φέρει στο σπίτι, οδηγώντας τους γονείς του σε απόγνωση. Δεν ξέρει τι θέλει να κάνει όταν τελειώσει το σχολείο, αλλά είναι σίγουρος ότι θα το κάνει καλά, οπότε δεν ανησυχεί ιδιαίτερα. Η μητέρα του φοβάται ότι θα γίνει αποτυχία, μια και δεν δείχνει ιδιαίτερη κλίση σε απολύτως τίποτα.

Μαριλίζα (ο ανταγωνισμός) - Ελίνα Ακριτίδου

Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, γυναίκα-τρόπαιο του κρεατέμπορα Στέλιου, η Μαριλίζα δεν δουλεύει και στον απεριόριστο χρόνο που έχει, φροντίζει να είναι επιδεικτικά τέλεια ώστε όλες οι μάνες να αισθάνονται μπροστά της ανίκανες. Βλέπει τον εαυτό της σαν Πρώτη Κυρία του μικρόκοσμου του 3ου Γενικού Λυκείου και οι μικρές τοπικές διακρίσεις έχουν για εκείνη αξία παγκόσμιου τίτλου. Είναι άλλωστε Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Έμυ (η αδελφή) - Μαρία Κωνσταντάκη

Η μικρότερη αδερφή της Κατερίνας, είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια σε σχολεία και για να τα βγάζει πέρα, κάνει ιδιαίτερα κι αν χρειαστεί δουλεύει σε μπαρ τα βράδια. Αντικομφορμίστρια, επιπόλαια και συχνά αλλοπρόσαλλη, η Έμυ είναι ο αντάρτης της οικογένειας, σε αντίθεση με την Κατερίνα που προσπαθεί να είναι σωστή απέναντι στη -μονίμως απογοητευμένη από τις κόρες- μάνα τους. Μητέρα του Λάμπη, ενός παιδιού έξι χρονών, η Έμυ κάνει στην ανατροφή του γιου της όποιο λάθος είναι ανθρωπίνως δυνατόν να κάνει μια μητέρα.


Ολίβια (η κακή επιρροή) - Νάστια Βραχάτη

Επιπόλαια, άκρως κακομαθημένη και άκρατα πληθωρική, η Ολίβια έχει αργήσει για το ραντεβού που είχε με τα Όσκαρ. Η BFF της Αλεξίας είναι παγιδευμένη στον μικρόκοσμο του 3ου Γενικού Λυκείου. Αλλά όχι για πολύ. Μια μέρα θα γίνει 18. Και μετά διάσημη. Απλά δεν ξέρει ακόμα με ποιόν τρόπο.

Δημήτρης (ο γαμπρός) - Γιάννος Παπαευσταθίου

Ο Δημήτρης είναι ο μεγάλος γιος της Μαριλίζας. Εξαιρετικός μαθητής, εξαιρετικός στο μπάσκετ, είναι γενικά εξαιρετικός σε όλα. Και έχει στόχους. Που έχει ορίσει η μαμά του γι’ αυτόν και πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα. Αγαπάει τη μαμά του, το μπάσκετ, το σκάκι, αλλά τα προβλήματα αρχίζουν όταν ερωτεύεται την Αλεξία.


Πάνος Junior (ο ωραίος του σχολείου) - Κωνσταντίνος Φραντζής

Χαλαρός, ανάλαφρος, με tattoo και ψαγμένη διάθεση, ακαταμάχητος χωρίς να προσπαθεί, ο Πάνος είναι το αντικείμενο του πόθου όλων των μαθητριών στο 3ο Γενικό Λύκειο. Είναι ο κρυφός έρωτας της Αλεξίας. Και δεν είμαστε σίγουροι, αλλά ίσως κάτι να νιώθει κι αυτός… (παντού υπάρχει ένας Πάνος. Και θέλει να κλέψει την κόρη σου).

Πάνος Senior (ο ωραίος του γραφείου) - Ιωάννης Παπαζήσης

Το νέο στέλεχος που έρχεται στη δουλειά της Κατερίνας για να νοικοκυρέψει την εταιρεία της, είναι single κι εντελώς ανοικοκύρευτος που ζει με σούσι και takeout. Γοητευτικός, φιλικός και τυπικός επαγγελματίας, το golden boy της Applicate δείχνει γρήγορα ενδιαφέρον για την Κατερίνα, που παρά την έλξη που αρχίζει να δημιουργείται, είναι αποφασισμένη να μείνει πιστή στον γάμο της. (παντού υπάρχει ένας Πάνος. Και θέλει να κλέψει τη γυναίκα σου).

Αγγελική (η μικρή Κρουέλα) - Κέλλυ Νικηφόρου

Εκθαμβωτική, σε εμφάνιση όσο και γκαρανταρόμπα-αξεσουάρ, η πρωτότοκη της Μαριλίζας είναι σαν τη μητέρα της. Εκνευριστικά τέλεια. Πρώτη μαθήτρια της τάξης, φροντίζει να δίνει την εικόνα του τέλειου παιδιού για να είναι ευχαριστημένοι οι γονείς της και να μην την ενοχλούνε. Στην πραγματικότητα; Είναι μια κακιά σκύλα απ’ την κόλαση που θα σου κλέψει τον γκόμενο σε χρόνο dt και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να σε βάλει στη θέση σου.
Δηλαδή από κάτω της.

Λευτέρης (ο αδερφός) - Γιώργος Χατζηπαύλου

Ο πολυαγαπημένος γιος της μητέρας της Κατερίνας και δυστυχώς αδερφός της, της σπάει τα νεύρα. Γιατί ενώ εκείνη κι η Έμυ δεν μπορούν να κάνουν τίποτα σωστά στα μάτια της μάνας τους, στα ίδια μάτια ο κάγκουρας αδερφός τους είναι πιο δυνατός απ’ τον Σούπερμαν, πιο έξυπνος απ’ τον Στήβεν Χώκινγκ και πιο όμορφος απ’ τον Τζόνυ Ντεπ. Ο Λευτέρης, φυσικά, παρά τα ασυναγώνιστα χαρίσματά του, δεν μπορεί να σταυρώσει γκόμενα για πάνω από δυο μέρες, μια και όσες μπορούν να ξεπεράσουν τους περίεργους τρόπους του, δεν μπορούν ν’ αντέξουν την αλλοπρόσαλλη σχέση του με τη μαμά του. Η απάντηση της μαμάς; «Δεν πειράζει αγόρι μου, αυτές χάνουν». Και το μεγαλύτερο πρόβλημα; Ο Λευτέρης την πιστεύει.

Λάμπης (ο ανιψιός) - Παναγιώτης Μπλέτσης

Γιος της Έμυς, ο 6χρονος Λάμπης είναι ένα ιδιαίτερο παιδί. Υπερκινητικό και μεγαλύτερο απ’ την ηλικία του, μπορεί να διαλύσει το σπίτι σε μισή ώρα και να το ξανασυναρμολογήσει σε 15 λεπτά. Μεγαλώνοντας με μια μάνα που κάνει τα πάντα αντίθετα απ’ τις υπόλοιπες και του φέρεται λιγότερο σαν γιο και περισσότερο σαν 6χρονο συγκάτοικο, ο Λάμπης βρίσκεται πάντα ένα βήμα απ’ το να τον πάρει η Κοινωνική Πρόνοια. Όμως, ακόμα και με τη μάνα που του ‘τυχε, ίσως να είναι το πιο ευτυχισμένο και τυχερό παιδί της σειράς. Θα καταλήξει ανήλικος εγκληματίας ή μια χαρισματική προσωπικότητα; Μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει.

Διαβάστε ακόμα:

Δύο λεπτά γεμάτα «Μάνα Χ Ουρανού»