Μάλιστα, Σεφ: Πρεμιέρα απόψε στις 22:00 για τη νέα σειρά του Mega

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.

Στην κουζίνα του πιο κομψού γαλλικού εστιατορίου της πόλης, τα μαχαίρια ακονίζονται καθημερινά και η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Σεφ, επίδοξοι μάγειροι, μάνατζερ και ανταγωνιστές σε μια καθημερινή μάχη.

Ο σεφ Βασίλης Κόκκορης είναι ο άρχοντας της κουζίνας του «Chez Philippe». Εξαιρετικά ταλαντούχος, αλλά και ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, κάνει σε όλους τη ζωή δύσκολη και δε σηκώνει κουβέντα. Ο Μάνθος είναι νέος, φιλόδοξος κι αποφασισμένος να γίνει μια μέρα ένας καταξιωμένος σεφ. Προσλαμβάνεται σχεδόν κατά λάθος στο εστιατόριο του νάρκισσου Φίλιππου, όπου το όνειρο του θα γίνει πραγματικότητα… ή ένας καθημερινός εφιάλτης; Ανακατεύεται παντού, εξοργίζει τον Βασίλη, ενώ έχει να αντιμετωπίσει και την δυναμική μάνατζερ του εστιατορίου, Κίκα, με την οποία είχε μια σύντομη ερωτική περιπέτεια, χωρίς να γνωρίζει ποια είναι, ένα βράδυ πριν προσληφθεί.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή…

Η κουζίνα θα μετατραπεί σε πεδίο μάχης με τον αφοσιωμένο στον σεφ Βασίλη, Τρύφωνα, με τους σκανταλιάρηδες μάγειρες Φώτη και Σάββα, τον συνεσταλμένο και όμορφο μπάρμαν Κωστή, τη ρομαντική χορτοφάγο και ακτιβίστρια Νάντια, τον κυκλοθυμικό και παρεξηγιάρη ζαχαροπλάστη Λουί, την σκληροτράχηλη λαντζέρισσα Ιβάνκα, την «περπατημένη» σερβιτόρα Σίσσυ και την ναζιάρα hostess, Αθηνά. Και σα να μην έφταναν όλ’ αυτά, απέναντι από το «Chez Philippe» θα ανοίξει ένα ανταγωνιστικό εστιατόριο με σεφ την κοσμοπολίτισσα Έλενα και ιδιοκτήτη τον ιντριγκαδόρο Νικήτα. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Μάλιστα, Σεφ!» θα μεταδοθεί την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στις 22:00, και έχει τίτλο «Ο καινούριος μάγειρας κι ένα στοίχημα».

Στο γαλλικό εστιατόριο «Chez Philippe», η μέρα του σεφ Βασίλη Κόκκορη έχει ξεκινήσει στραβά. Έχει χάσει ένα στοίχημα, έχει κακοκοιμηθεί, έχει νεύρα, τσακώνεται με τη μάνατζερ Κίκα που τον πιέζει να ανανεώσει το μενού, ενώ ο ιδιοκτήτης Φίλιππος του αναθέτει να εντυπωσιάσει με τις μαγειρικές του ικανότητες τον ιδιοκτήτη του ανταγωνιστικού εστιατορίου που πρόκειται να ανοίξει δίπλα τους. Αυτά όμως δεν είναι τίποτα, μπροστά στην ξαφνική εμφάνιση του νεαρού πεισματάρη μάγειρα Μάνθου, που έχει όνειρο να δουλέψει στο «Chez Philippe». Ο Βασίλης τον θεωρεί άχρηστο, οι άλλοι μάγειροι του βάζουν τρικλοποδιές και η Κίκα θέλει να τον ξεφορτωθεί, καθώς το προηγούμενο βράδυ είχε μαζί του μια άδοξη ερωτική περιπέτεια. Οι αντιρρήσεις όλων θα οδηγήσουν σε μια παρεξήγηση προς όφελος του Μάνθου, που θα καταφέρει να προσληφθεί δοκιμαστικά. Και τότε οι περιπέτειες αρχίζουν! Το πρώτο του «κατόρθωμα» είναι να στείλει στο νοσοκομείο τον επίσημο καλεσμένο και να φέρει σε σύγκρουση τον Βασίλη με την Έλενα, τη γοητευτική σεφ του διπλανού ανταγωνιστικού εστιατορίου. Και κάπως έτσι ξεκινάει ο χαμός…

Συντελεστές

Πρωταγωνιστούν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης (σεφ Βασίλης), Προμηθέας Αλειφερόπουλος (Μάνθος), Άννα Μενενάκου (Κίκα)
Στο ρόλο του Φίλιππου, ο Κώστας Αποστολάκης και στο ρόλο της Έλενας, η Κλέλια Ρένεση.

Συμπρωταγωνιστούν: Αναστάσης Κολοβός (Φώτης), Αλέξανδρος Τρανουλίδης (Τρύφωνας), Ευάγγελος Πετρόπουλος (Σάββας), Αντώνης Τακτικός (Λουί), Σοφία Αλεξανιάν (Ιβάνκα), Κατερίνα Δημητρόγλου (Σίσσυ) Πηνελόπη Σεργουνιώτη (Νάντια), Μιχάλης Λεβεντογιάννης (Κωστής), Αθηνά Βαλκώνη (Αθηνά), Θανάσης Κουρλαμπάς (Νικήτας)

Απόδοση Σεναρίου: Βίκυ Αλεξοπούλου

Σκηνοθεσία: Σπύρος Ρασιδάκης

Βασίλης Κόκκορης (Ιεροκλής Μιχαηλίδης): Σεφ του “Chez Philippe”

Επιβλητική φιγούρα, με καταγωγή από το Μεσολόγγι. Έχει στο ενεργητικό του σοβαρές σπουδές μαγειρικής και μεγάλη εμπειρία. Πριν μερικά χρόνια εργαζόταν σε εστιατόριο στο Παρίσι, αλλά απολύθηκε εξαιτίας των «κακών συνηθειών» του. Εγωιστής, πεισματάρης και ξερόλας. Είναι άκαμπτος, δεν προσαρμόζεται στις αλλαγές, αλλά τουλάχιστον είναι ειλικρινής! Έχει μια ικανότητα να βρίσκει ανορθόδοξες λύσεις στα προβλήματα. Θεωρεί τον εαυτό του κορυφή της γαλλικής κουζίνας και μάλλον δεν έχει άδικο. Αυταρχικός με το προσωπικό της κουζίνας, συχνά προσβλητικός και είρωνας. Απέναντι στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου όμως, ζορίζεται και κάνει την πάπια, για να μη χάσει τη δουλειά του. Δείχνει μόνιμα τσαντισμένος με όλους και με όλα, αλλά δεν είναι τόσο κακός όσο φαίνεται. Χωρισμένος τρεις φορές, πληρώνει ένα κάρο χρήματα σε διατροφές. Η τελευταία του σύζυγος ήταν η μεγαλύτερη αδελφή της Κίκα, της μάνατζερ του εστιατορίου. Ο μόνος φίλος του είναι ο βοηθός σεφ Τρύφωνας, αλλά στην πραγματικότητα το πιο κοντινό του «πρόσωπο» είναι το χρυσόψαρό του, ο Μπουφόν, στον οποίο βγάζει τα εσώψυχά του!

Μάνθος Ασημακόπουλος (Προμηθέας Αλειφερόπουλος): Νέος μάγειρας στο “Chez Philippe”

Είναι αυτοδίδακτος αλλά έχει όνειρο ζωής να γίνει κορυφαίος σεφ και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα γι’ αυτό. Από παιδάκι ασχολιόταν με τη μαγειρική, συνέχισε ως μάγειρας στον στρατό και μετά άνοιξε δικό του εστιατόριο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αμαλιάδα. Όταν αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην πρωτεύουσα, αποφασίζει να χτυπήσει την πόρτα του “Chez Philippe” καθώς είχε συναντηθεί τυχαία στο παρελθόν με τον ιδιοκτήτη του. Εκείνος δεν τον θυμάται, αλλά ο καταφερτζής Μάνθος θα καταφέρει να αυτοπροσληφθεί! Αυθόρμητος και φιλόδοξος, έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, θάρρος και ένα σχεδόν παιδιάστικο θράσος. Υπερτιμά όμως τις ικανότητές του στη μαγειρική και θα κοντραριστεί με τον σεφ Βασίλη, που τον κοιτάζει με μισό μάτι. Ο Βασίλης, αν και τον κράζει και του κάνει καψόνια, εκτιμά την όρεξή του να μάθει, καθώς και την καπατσοσύνη του στα δύσκολα. Με τις γυναίκες ο Μάνθος φλερτάρει γενικώς και ανοιχτά, ενώ παράλληλα θα έχει μια ερωτική ιστορία με την Κίκα, μάνατζερ του εστιατορίου, την οποία θα γνωρίσει τυχαία ένα βράδυ πριν προσληφθεί στο «Chez Philippe», χωρίς να ξέρει ποια είναι….

Κίκα Γαλάνη (Άννα Μενενάκου): Μάνατζερ εστιατορίου

Είναι η μικρότερη αδελφή της πρώην γυναίκας του Βασίλη, με τον οποίο αντιπαθιούνται αμοιβαία. Είναι δυναμική, εργασιομανής, τελειομανής και οξύθυμη. Θέλει να γίνεται το δικό της και δε διστάζει να καταφεύγει σε ίντριγκες για να το πετύχει . Χαρακτηριστικά άτυχη στα ερωτικά, καθώς μπλέκει μόνιμα με τους λάθος άντρες. Έχει σχέση εδώ και δύο χρόνια με έναν παντρεμένο άντρα που της έχει υποσχεθεί πως θα πάρει διαζύγιο. Της αρέσει πολύ ο Μάνθος, αλλά αρνείται να το παραδεχτεί και αυτό της βγαίνει σε επιθετικότητα απέναντί του.

Έλενα Λειβαδά (Κλέλια Ρένεση): Σεφ εστιατορίου “Istar”

Ωραία και στιλάτη γυναίκα, με αέρα και άνεση κοσμοπολίτισσας, έχει αυτοπεποίθηση και αρχηγικές ικανότητες. Έχει ταξιδέψει πολύ, χάρη στη δουλειά της και μιλάει πολλές ξένες γλώσσες. Υπεύθυνη και οργανωτική, δείχνει κάπως ψηλομύτα, αλλά δεν είναι. Απλώς είναι αξιοπρεπής, έχει αυτοσυγκράτηση και δεν εκδηλώνεται εύκολα, εκτός αν την πικάρουν. Εκεί εκρήγνυται. Με τον σεφ Βασίλη θα κοντραριστούν αρχικά, καθώς η Έλενα είναι σεφ ανταγωνιστικού εστιατορίου, αλλά και διαφορετικοί χαρακτήρες. Κατά βάθος, όμως, θαυμάζει ο ένας το ταλέντο του άλλου.

Φίλιππος Ζέρβας (Κώστας Αποστολάκης): ο ιδιοκτήτης του “Chez Philippe”

Γνωστός ηθοποιός, αλλά όχι «πρώτο όνομα» παρά τις προσπάθειες που έχει καταβάλει. Πριν τρία χρόνια αποφάσισε να ανοίξει ένα σικάτο και ακριβό γαλλικό εστιατόριο, για γκουρμέ πελάτες. Σκοπός του, να γίνει ακόμη πιο γνωστός και να χρηματοδοτήσει δικές του θεατρικές παραγωγές για να αναδειχτεί ως πρωταγωνιστής. Ματαιόδοξος και νάρκισσος, προσέχει υπερβολικά την εμφάνισή του. Είναι φαφλατάς και «δήθεν», λόγω του κόμπλεξ του που δεν έχει καταφέρει να αναδειχθεί όσο πιστεύει πως του αξίζει. Έχει έντονο ταμπεραμέντο, αλλά επειδή νοιάζεται για τα προσχήματα, συνήθως είναι καλότροπος ή τουλάχιστον προσπαθεί! Έχει το εστιατόριο σαν παιδί του, το βασικό του μέλημα είναι να κάνει καλή εντύπωση και να έχει «πρεστίζ». Για τις σημαντικές αποφάσεις, βασίζεται στην Κίκα, τη μάνατζερ του εστιατορίου. Είναι ιδιαίτερα επιεικής απέναντι στον σεφ Βασίλη Κόκκορη, κάνει συνήθως τα στραβά μάτια στα ελαττώματά του, επειδή σέβεται τις ικανότητές του. Κάποιες φορές όμως, βγαίνει από τα ρούχα του και τον κατσαδιάζει. Το υπόλοιπο προσωπικό τού είναι σχεδόν αδιάφορο, ούτε καν θυμάται τα ονόματά τους. Έχει την οικονομική διαχείριση του εστιατορίου, αλλά είναι ψιλοάσχετος με το θέμα.

Σίσσυ (Κατερίνα Δημητρόγλου): Σερβιτόρα

Πρακτική και ρεαλίστρια, δεν έχει ρομαντικές αυταπάτες. Ξύπνια, αποφασιστική και ανοιχτή στις σχέσεις της με τους άντρες. Κουτσομπόλα, πονηρούλα και περπατημένη. Είχε μια σοβαρή σχέση με έναν σερβιτόρο ανταγωνιστικού εστιατορίου, που παραιτήθηκε και την παράτησε λίγο πριν παντρευτούν. Αυτό την έχει κάνει σχεδόν κυνική απέναντι στο αντρικό φύλο.

Κωστής (Μιχάλης Λεβεντογιάννης): Μπάρμαν

Είναι μπάρμαν στο εστιατόριο. Παρά τη θέση του και το όμορφο παρουσιαστικό του, δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικός, ούτε πουλάει μούρη. Ευγενικό και έντιμο παιδί, πολύ καλός στη δουλειά του. Ταυτόχρονα σπουδάζει νομικά. Είναι κρυφά ερωτευμένος με τη γκαρσόνα Νάντια, αλλά δεν τολμάει να εκδηλωθεί. Με τον Μάνθο θα γίνουν κολλητοί, αν και ο Μάνθος συχνά θα τον μπλέκει σε περιπέτειες.

Νάντια (Πηνελόπη Σεργουνιώτη): Σερβιτόρα

Γλυκιά και χαριτωμένη, ευγενική και καλοδιάθετη, πολύ συναισθηματική και ρομαντική. Αξιόπιστη στη δουλειά της, αλλά λίγο απρόβλεπτη, μπορεί να πει στους πελάτες το πιο απίθανο πράγμα. Χορτοφάγος, οικολόγος και ακτιβίστρια γενικά, έφυγε από πατρικό της γιατί είχε θέματα με τον πατέρα της που έφτιαχνε λουκάνικα! Συμπαθεί από την πρώτη στιγμή τον Μάνθο και θέλει να τον βοηθήσει να εγκλιματιστεί στο περιβάλλον του εστιατορίου. Δεν αντιλαμβάνεται αμέσως το κρυφό ενδιαφέρον του Κωστή για εκείνη…

Τρύφωνας (Αλέξανδρος Τρανουλίδης): Βοηθός Σεφ

Πρώτος μάγειρας ιεραρχικά, είναι ο άμεσος συνεργάτης του Βασίλη, στον οποίο είναι απόλυτα αφοσιωμένος. Τον καταλαβαίνει και του συγχωρεί τα πάντα, αν και συχνά ο Βασίλης εκμεταλλεύεται την καλοσύνη του. Δεν του αρέσουν οι καυγάδες, προσπαθεί πάντα να ηρεμεί τα πνεύματα. Είναι χαμηλών τόνων, και δείχνει να μην έχει φιλοδοξίες, αν και στα όνειρά του θα ήθελε να είναι κι εκείνος σεφ. Δεν έχει όμως το ταλέντο και κάνει αρκετές γκάφες. Είναι ενοχικός κι όταν ταράζεται, μπερδεύει τα λόγια του. Είναι εργένης και μένει με τη μητέρα του.

Φώτης (Αναστάσης Κολοβός): Μάγειρας

Ο σπεσιαλίστας στα ψαρικά. Δούλευε σε κρουαζιερόπλοια. Είναι μαγκάκος, πειραχτήρι, του αρέσουν οι πλάκες και να δημιουργεί αναστάτωση. Έχει πολλά κονέ και προμηθεύει τον Βασίλη με κουβανέζικα πούρα και ρούμι. Χώνει τη μύτη του παντού. Ο Βασίλης τον χρησιμοποιεί για «παράνομες» δραστηριότητες, όπως κατασκοπία των ανταγωνιστών κι ό,τι άλλο εμπνευστεί!

Σάββας (Βαγγέλης Πετρόπουλος): Μάγειρας

Ο σπεσιαλίστας στα κρεατικά, εξαιρετικά επιδέξιος με τα μαχαίρια! Κολλητός του Φώτη και συνεργάτης του στις πλάκες. Κουτοπόνηρος και δειλός σε σχέση με τον Φώτη, συνήθως είναι το εκτελεστικό του όργανο. Λαίμαργος και άπληστος, κλέβει συχνά φαγητά από το εστιατόριο. Είναι παντρεμένος, αλλά γίνεται κολιτσίδας στις γυναίκες. Είναι μανιακός με την καθαριότητα, ο πάγκος του πάντα λάμπει.

Λουί / Λούης (Αντώνης Τακτικός): Μάγειρας

Ο σπεσιαλίστας στα γλυκά. Ελληνογάλλος, μιλάει με γαλλικό αξάν. Είναι ρομαντικός, συναισθηματικός, αλλά και πολύ κυκλοθυμικός και παρεξηγιάρης. Έχει δεσμό με τον Πιερ με τον οποίο χωρίζουν και τα ξαναφτιάχνουν συνέχεια. Κάθε τρεις και λίγο μιλάει μαζί του στο κινητό.

Ιβάνκα Κοβάτσεβα (Σοφία Αλεξανιάν): Λαντζέρισσα

Ρωσίδα, μιλάει σπαστά ελληνικά. Χωρισμένη από τον άντρα της, έχει περάσει ζόρια και φτώχια στο χωριό της και πλέον δε μασάει πουθενά. Ντόμπρα και ρεαλίστρια, δε μετράει τα λόγια της. Κόβει το μάτι της, παρακολουθεί και καταλαβαίνει τα πάντα, άσχετα αν δεν μιλάει. Δουλεύει σκληρά και το χρήμα είναι ο Θεός της. Παρότι είναι συμφεροντολόγα, γίνεται πολύ καλή σύμβουλος για όποιον χρειάζεται τη βοήθειά της.