Κόκκινο νυφικό: Έρχεται στον Alpha! Μάθετε τα πάντα για τους χαρακτήρες της νέας σειράς!

Κόκκινο Νυφικό

Τρεις γαμπροί. Τρεις υποψήφιες νύφες. Τρεις φόνοι. Τρία νυφικά βαμμένα κόκκινα…

Τι ενώνει αυτές τις γυναίκες, που δεν πρόλαβαν να φτάσουν μέχρι το νυφικό κρεβάτι; Τι κοινό μπορεί να έχουν οι τρεις γαμπροί που πένθησαν προτού να χαρούν;

Πότε ένας γάμος βάφεται με αίμα;
Ποιος θα μπορέσει να δώσει τις απαντήσεις;

Η υπόθεση

[dfp_ads id=236982]

Ο Μανώλης (Νίκος Πουρσανίδης), από την Κρήτη, έχει πολλά γίδια. Ο Φίλιππος (Δημήτρης Γκουτζαμάνης), από τις Σπέτσες, έχει πολλά λεφτά. Ο Δημήτρης (Δημήτρης Κουρούμπαλης), από την Θεσσαλονίκη, έχει πολλά φέρετρα… στο γραφείο κηδειών του. Και οι τρεις χήρεψαν στα σκαλιά της εκκλησίας. Μοιραίο; Προσχεδιασμένο; Γιατί έχουν τόσα πολλά να κρύψουν; Ποια είναι η Πόλυ (Σοφία Πριόβολου) η… απρόβλεπτα σεξουαλική ιδιοκτήτρια ατελιέ νυφικών; Ποιος ο ρόλος της στην ιστορία; Κι η άλλη; Η Μάιρα (Ελένη Βαΐτσου), που εμφανίζεται από το πουθενά στο μπιστρό της Λούση (Κωνσταντίνα Μιχαήλ); Και ποια είναι η Λούση τελοσπάντων; Γιατί κάθε της συμβουλή είναι νόμος; Μεγάλο το μπέρδεμα! Τεράστια ερωτηματικά αναβοσβήνουν «κίνδυνο» πάνω από όλων τα κεφάλια.
Εκεί, έρχεται ο άνθρωπος που θα κληθεί να κάνει τα ερωτηματικά τελείες και να λύσει το άλυτο έγκλημα. Ο Όμηρος (Θεοχάρης Ιωαννίδης), «επαγγελματίας» ντεντέκτιβ ο οποίος δυσκολεύεται να ξεχωρίσει το πραγματικό από το φαντασιακό. Αυτός, που τον κατατρέχει ένα ασυνήθιστο φάντασμα. Κι όμως, σ’ εκείνον θα απευθυνθούν οι τρεις γαμπροί. Γιατί;


Ο Όμηρος, ξαφνικά, θα βρει και συνοδοιπόρους στην περιπέτειά του. Τρεις νέες κοπέλες, τρεις σύγχρονες Αμαζόνες, τρία λαγωνικά: την Κατρίνα (Γιούλικα Σκαφιδά), την Σίλια (Δανάη Σκιάδη) και την Στάμη (Ευδοκία Ρουμελιώτη). Στην πραγματικότητα πρόκειται για τρία άνεργα κορίτσια (τα δύο, δε, παπαδοπαίδια) τα οποία διαβάζουν την αγγελία τού Όμηρου και είναι έτοιμα να υποδυθούν ακόμα και τις ιδιωτικές ντετέκτιβ, προκειμένου να βρουν δουλειά. Θα καταφέρει ο αποτυχημένος Όμηρος και τα κορίτσια του να ανακαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από τις δολοφονίες;
Αστυνομικό μυστήριο, φόνοι, έρωτες αλλά και ευτράπελα μπλέκονται στην ανατρεπτική κωμωδία του Alpha, «Κόκκινο Νυφικό».

Το σενάριο υπογράφει η Βάνα Δημητρίου και τη σκηνοθεσία ο Αντρέας Γεωργίου.

Πρωταγωνιστούν: Θεοχάρης Ιωαννίδης, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Γιούλικα Σκαφιδά, Δανάη Σκιάδη, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Νίκος Πουρσανίδης, Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Στέφανη Χαραλάμπους και Σοφία Πριόβολου.

Στον ρόλο της Λούση, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

Στον ρόλο του παπα-Φώτη, ο Γιώργος Ζένιος.

Στον ρόλο της Μάιρας, η Ελένη Βαΐτσου.

Guests: Ορφέας Αυγουστίδης, Γιώργος Χρανιώτης

Εκτέλεση παραγωγής: Make It Productions

 

Οι χαρακτήρες της σειράς

Όμηρος (Θεοχάρης Ιωαννίδης): Ο ντετέκτιβ με το σχεδόν ανύπαρκτο αστυνομικό δαιμόνιο. Ζει μέσα στις φαντασιώσεις του, κυνηγημένος από ένα παράξενο φάντασμα. Ένας τεράστιος γκαφατζής, ο οποίος, παρόλα αυτά, φαίνεται πως έχει «φύλακα-άγγελο» και πάντα, έστω και με ανορθόδοξο τρόπο, οδηγείται σε μια λύση. Προτιμά να συνδιαλέγεται μόνο με το alter ego του, τον πρωταγωνιστή ντετέκτιβ μιας σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων, Άρη Καρζή.

Πόλυ (Σοφία Πριόβολου): Η εθισμένη στο σεξ ιδιοκτήτρια του οίκου νυφικών, με τα πολλά κρυμμένα μυστικά. Δεν ερωτεύεται, δεν δένεται, δεν ονειρεύεται να βρει το άλλο της μισό. Υπάρχει κάπου εκεί έξω ένας έρωτας να τη λυτρώσει από την εμμονή της;

Λούση (Κωνσταντίνα Μιχαήλ): Δυναμική, με ισχυρή προσωπικότητα. Έχει ένα μπιστρό και την ησυχία της. Πολύ ανεξάρτητη, με τη δική της προσωπική ζωή, την οποία φυλά καλά κρυμμένη απ’ όπου πρέπει…

Μάιρα (Ελένη Βαΐτσου): Ο χαρακτήρας της Μάιρας, «πολυμορφικός». Η ίδια είναι ένας συναισθηματικός χαμαιλέων. Ξέρει να «μαγειρεύει» τη ζωή. Εμφανίζεται στο μπιστρό που διατηρεί η Λούση με ψεύτικη ταυτότητα και τη δική της ατζέντα.

Ξένια (Στέφανη Χαραλάμπους): Η άτολμη και αφοσιωμένη στο καθήκον Ξένια, δείχνει να είναι το απόλυτο «θύμα» τής δυναμικής Πόλυς. Είναι η Ξένια το κορίτσι που ποτέ δεν θα καταφέρει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του;

Κατρίνα, Σίλια, Στάμη: Τα τρία κορίτσια (η Σίλια και η Στάμη είναι αδελφές, η Κατρίνα ξαδέλφη τους) προέρχονται από παπαδο-οικογένεια και έχουν χριστιανική ανατροφή, που μάλλον, έχει πάει στον βρόντο, αφού οι νουθεσίες και τα θρησκευτικά διδάγματα τις έχουν αγγίξει πολύ λίγο. Συγκεκριμένα:

Κατρίνα (Γιούλικα Σκαφιδά): Η πιο δυναμική και η πιο εριστική από τις τρεις. Της αρέσει η περιπέτεια, αλλά συναισθηματικά είναι «κολλημένη» με τον πρώην της. Όσο κι αν παριστάνει την «κουλ», θα κάνει τα πάντα για να τον κερδίσει και να τον βάλει πάλι στη ζωή της.

Στάμη (Ευδοκία Ρουμελιώτη): Καλό κορίτσι, ήπιων τόνων, κάπως αγαθή. Βασικό της πρόβλημα, η αφηρημάδα της. Αυτός είναι ο λόγος που έχει ανάγκη να της λένε δυο φορές το ίδιο πράγμα, για να το αφομοιώσει. Όχι, δεν είναι χαζή. Η θέση της απέναντι στον έρωτα: μάλλον φαντασιακή. Στο πρόσωπο του Όμηρου θα βρει το ιδανικό της, που σαν κάθε ιδανικό, είναι άπιαστο κι ανέφικτο…
Σίλια (Δανάη Σκιάδη): Πιο γρήγορη στο μυαλό από την αδελφή της, πιο αποφασιστική, αλλά και πιο πονηρή. Ένα πλάσμα χαρούμενο και «ανοιχτό» απέναντι στους άλλους. Θέλει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έστω και μόνη, αν δεν καταφέρει τελικά να βρει τον μεγάλο έρωτα και «συνταξιδιώτη» της στο ταξίδι της ζωής.

Παπα-Φώτης (Γιώργος Ζένιος): Άνθρωπος του Θεού φυσικά, πιστός στις απαιτήσεις τού ποιμνίου του. Αυστηρών αρχών άνθρωπος, «παλαιάς κοπής». Κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τις ορφανές από μητέρα κόρες του, όσο κι αν βλέπει ότι χάνει το παιχνίδι της συμμόρφωσής τους.

Δημήτρης (Δημήτρης Κουρούμπαλης): Ένας από τους χήρους-γαμπρούς, γόνος μεγάλης οικογένειας «πεθαμενατζήδων» από την Θεσσαλονίκη. Μεγαλωμένος μέσα στα γραφεία τελετών και ένθερμος οπαδός της άποψης ότι ο θάνατος είναι ένα πρότζεκτ που αξίζει να ασχοληθείς σοβαρά μαζί του, γιατί σου δίνει χιλιάδες προοπτικές, σε πολλά επίπεδα.
Ο Δημήτρης είναι ερωτύλος και μάλιστα κρύβει κάποια «θανατηφόρα» μυστικά πάνω στα ερωτικά του… ζητήματα.

Μανώλης (Νίκος Πουρσανίδης): Ένας από τους χήρους-γαμπρούς. Κρητικός «μεγαλο-τσοπάνης». Παραδοσιακό αρσενικό, μανουριάρικο και μπελαλίδικο. Δεν φιλοσοφεί και πολύ τα πράγματα. Έχει κλονιστεί από τον θάνατο της δικής του νύφης, αλλά δεν σκοπεύει να την τιμήσει απέχοντας από τις ηδονές της σάρκας.

Φίλιππος (Δημήτρης Γκουτζαμάνης): Ο πιο κοσμοπολίτης από τους τρεις γαμπρούς. Πολυταξιδεμένος, με καταγωγή από τις πανέμορφες Σπέτσες, με γνωριμίες και οικονομική επιφάνεια. Αγαπά την καλή ζωή, αρκεί να μην πληρώνει αυτός για να την απολαύσει.
Ο θάνατος της δικής του νύφης, του έχει αφήσει ελεύθερο το πεδίο να διερευνήσει, επιτέλους, τη θολή σεξουαλικότητά του.

Πέτρος (Ορφέας Αυγουστίδης): Παλιός συμμαθητής τού Όμηρου. Δουλεύει σε μια επενδυτική εταιρία. Είναι καλόκαρδος και πιστός ερωτικά.

Αρίστος (Γιώργος Χρανιώτης): Κάνει καριέρα στον κόσμο της μαφίας και της νύχτας, σαν πρωτοπαλίκαρο ενός μεγαλο-μαφιόζου. Δεν το έχει και πολύ με τη βία, αλλά κρατάει όπλο για να τον φοβούνται.