Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: Οι λόγοι που την οδήγησαν στην απόφαση να φύγει από τη «Μουρμούρα»

«Λόγω του ότι η σειρά πηγαίνει πολύ καλά τέθηκε το θέμα ανανέωσης του συμβολαίου...»

Η τηλεοπτική «Βάσω» του «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, μίλησε στο Down Town Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη για την απόφαση της να αφήσει τη σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» αν και συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στα νούμερα τηλεθέασης.

Συνήθως όταν τα σίριαλ συνεχίζουν για δεύτερη και τρίτη σεζόν, είθισται να ατονούν σε τηλεθέαση. Πώς εξηγείς την αμείωτη επιτυχία της «Μουρμούρας»;
Παρόλο που δεν παρακολουθώ ιδιαιτέρως τα νούμερα τηλεθέασης, καταλαβαίνω ότι το τηλεοπτικό κοινό συνεχίζει να παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τα επεισόδια της «Μουρμούρας». Δεν μπορώ να σου «εξηγήσω» γιατί ο κόσμος προτιμά τη σειρά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή «επιτυχίας», το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι πρόκειται για μια σειρά που περιγράφει καθημερινές καταστάσεις και έχει δημιουργήσει ρεαλιστικούς και υπαρκτούς χαρακτήρες μέσα από τους οποίους ο καθένας μπορεί να δει τον εαυτό του ή τη ζωή του, να ταυτιστεί με αυτό που βλέπει. Επίσης, για μένα είναι πολύ σημαντικό το ότι η σειρά διαθέτει πολύ έξυπνο χιούμορ, προσφέρει μία ώρα χαλάρωσης και αισιοδοξίας στον τηλεθεατή και τον σέβεται, καθώς όλοι μας, από τον σκηνοθέτη μέχρι τους ηθοποιούς, τους σεναριογράφους και την παραγωγή, προσπαθούμε να διατηρήσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο και την αισθητική αλλά και την ψυχαγωγία που προσφέρουμε.

Ισχύει ότι τόσο εσύ όσο και ο Πάνος Βλάχος, το τηλεοπτικό ζευγάρι του σίριαλ, θα σταματήσετε από τη «Μουρμούρα»; Και για ποιο λόγο;
Η δική μας συμμετοχή θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015. Αυτή ήταν η αρχική συμφωνία, αλλά λόγω του ότι η σειρά πηγαίνει πολύ καλά τέθηκε το θέμα ανανέωσης του συμβολαίου. Εγώ, όμως, γιατί μόνο προσωπικά για μένα μπορώ να σου μιλήσω, είχα διάφορα πράγματα στο μυαλό μου, τα οποία μέχρι τώρα ανέβαλλα λόγω έλλειψης χρόνου και δεν θέλησα να αναβάλω κι άλλο. Φυσικά και δεν ήταν μία εύκολη απόφαση, γιατί από τη σειρά φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις και εμπειρίες, απλώς έρχεται μια στιγμή που θέλεις να κυνηγήσεις κάτι που έχεις φανταστεί και όχι να ακολουθείς ένα δρόμο που απλώς ανοίγεται μπροστά σου. Δεν θα μπορούσα να παραμείνω δημιουργική όταν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μου που το θέλω περισσότερο, και θα ήταν άδικο και για μένα και για τη σειρά να παρέμενα απλώς επειδή θα συνεχιστεί.

Μήπως φοβάσαι επιπλέον ότι θα ταυτιστείς με αυτό τον ρόλο και θα σε κυνηγά μελλοντικά;
Μακάρι να είμαι τόσο καλή σε ένα ρόλο ώστε να καταφέρω να ταυτιστώ τόσο πολύ με αυτόν στη συνείδηση των θεατών! Πέρα από την πλάκα όμως, όχι, κάτι τέτοιο δεν έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου. Σαφώς και θέλω να δοκιμαστώ σε πολλά και διαφορετικά πράγματα, αλλά όχι για να μην ταυτιστώ με κάτι συγκεκριμένο.