Η άνοδος και η… πτώση του Ezel

Διαβάστε: Από την μία οι αντιδράσεις για την προβολή της σειράς και από την άλλη η υψηλή θεαματικότητα. Τι γίνεται με το Ezel;

Και το σήριαλ… με το σήριαλ που προβάλλει ο Ant1 συνεχίζεται! Ήταν μόλις δύο μέρες πριν που γράφαμε για τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του καναλιού η »Κίνηση για την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη στην Κύπρο».

Σήμερα η εφημερίδα «Epresso» δημοσιεύει απόσπασμα επιστολής που έχει σταλεί στο ΕΣΡ από τον καθηγητή ΕΜΠ Ευριπίδη Μπίλλη, ο οποίος ζητεί την άμεση παρέμβαση του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου «για τη βάναυση προσβολή που γίνεται στους εκδιωχθέντες κατοίκους της κατεχόμενης Κύπρου, με την προβολή τουρκικού σήριαλ που γυρίστηκε στην κατεχόμενη πατρίδα τους». 

Εντωμεταξύ το κανάλι συνεχίζει να βομβαρίδιζεται με επιστολές, φαξ και email διαμαρτυρίας για την μετάδοση της σειράς, καθώς ενώσεις και σωματεία ελληνοκυπρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό έχουν ξεκινήσει καμπάνια για την συνέχιση της διαμαρτυρίας. Επιστολές καταφθάνουν από μεμονομένους ομογενείς αλλά και ολόκληρες κοινότητες του εξωτερικού (Λονδίνο, Αυστραλία) που ζητούν την διακοπή του Ezel. 

Το κανάλι δεν έχει κάνει καμία επίσημη τοποθέτηση για το θέμα,  ενώ εκείνο που έχει εξοργίσει ακόμα περισσότερο τους εκπροσώπους των ελληνοκυπριακών σωματείων είναι ότι τα στελέχη του καναλιού δεν έχουν δεχτεί ακόμα τη συνάντηση μαζί τους. Μάλιστα σε ανακοίνωση τους οι εκπρόσωποι της ένωσης Κυπρίων φοιτητών ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ μιλούν για απαξιωτική συμπεριφορά από τα στελέχη. 

Και ενώ λοιπόν οι αντιδράσεις συνεχίζονται, τα νούμερα της τηλεθέασης του Ezel ανεβαίνουν. Το τουρικό σήριαλ από την πρώτη στιγμή συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών συγκεντρώνοντας ποσοστά που σε καθημερινή βάση δεν πέφτουν κάτω από το 30%. Χτες βράδυ το Ezel συγκέντρωσε ποσοστό 30,9% συγκεντρώνοντας στο τέταρτο 22:00 – 22:00 το μεγαλύτερο ποσοστό του (38,1%).