Εθνική Ελλάδος: Απόψε η πρεμιέρα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη - Γνωρίστε τους πρωταγωνιστές

Ο Γιώργος Καπουτζίδης επιστρέφει μετά τις μεγάλες επιτυχίες «Σαββατογεννημένες» και «Στο Παρά Πέντε», συνεργάζεται και πάλι με τον σκηνοθέτη Αντώνη Αγγελόπουλο και υπογράφει την «Εθνική Ελλάδος».

Πρόκειται για μια σπάνια, αστεία, συγκινητική και καμιά φορά ίσως και σκληρή ιστορία καταξίωσης…

Είναι η περιπέτεια μιας ετερόκλητης ομάδας γυναικών που αποφασίζουν να αλλάξουν πλήρως πορεία στη ζωή τους. Να αφήσουν πίσω τη μίζερη και βαρετή πραγματικότητα και να στοχεύσουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου κυνηγώντας το όνειρο… Ένα όνειρο που κόντρα σ’ όλες τις προβλέψεις θα τις φέρει μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Μία άνεργη μητέρα, η Νίκη, που υπήρξε κάποτε πρωταθλήτρια, και αργότερα επιτυχημένη επιχειρηματίας, βρίσκεται σε ένα σημείο της ζωής της, όπου πρέπει να αποφασίσει αν για τα επόμενα χρόνια θα επιβιώσει απλώς ή αν θα ρισκάρει όλα όσα της έχουν απομείνει για να ζήσει ένα τρελό όνειρο. Και βέβαια επιλέγει το δεύτερο. Αρωγό σ’ αυτή την προσπάθεια έχει την αδερφή της, Φρόσω, την πιο ατάλαντη κομμώτρια της χώρας, που ζει εγκλωβισμένη σε έναν αποτυχημένο γάμο.

Οι δυο τους, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Φοίβη, μια από τις μεγαλύτερες σταρ της εγχώριας σόουμπιζ που έχει όμως βαρεθεί τους πάντες και τα πάντα, καθώς επίσης και με την Κύπρια Στάλλω, που ζητά απεγνωσμένα μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή της. Οι τέσσερίς τους θα ξεκινήσουν μία πορεία από το μηδέν μέχρι την επιτυχία, την ευτυχία, την καταξίωση, την ανάκτηση της χαμένης τους αξιοπρέπειας.
Η «Εθνική Ελλάδος» είναι μια ιστορία που εμπνέεται από αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Μια ιστορία που βγαίνει μέσα από τις ελληνικές γειτονιές και μας θυμίζει όλα αυτά που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε.

Πρωταγωνιστούν: Σμαράγδα Καρύδη (Νίκη), Κωνσταντίνα Μιχαήλ (Φρόσω), Κατερίνα Παπουτσάκη (Φοίβη) και ο Γιώργος Καπουτζίδης (Χρήστος)
Μαζί τους οι: Κώστας Αποστολάκης (Θόδωρας), Μαριέλλα Σαββίδου (Στάλλω), Δημήτρης Τζουμάκης (Κυριάκος), Ορφέας Αυγουστίδης (Αχιλλέας), Μέμος Μπεγνής (Μάνος), Ειρήνη Βαλάτσου (Άννα), Αντώνης Σταμόπουλος (Παντελής), Ντέμπορα Οντόγκ (Γκρέις), Ρομίνα Κατσικιάν (Ράγια), Michael Wighton (Ρίτσαρντ) και οι μικροί: Χρήστος Ράπτης (Γιάννης), Μιλτιάδης Καρακίτσος (Λευτέρης)
Σε πρωταγωνιστικό ρόλο έκπληξη η Μίνα Αδαμάκη (Ελίζα)
Φιλική συμμετοχή: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Σενάριο: Γιώργος Καπουτζίδης
Σκηνοθεσία: Αντώνης Αγγελόπουλος
Εκτέλεση παραγωγής: JK Productions-Καραγιάννης

Πρεμιέρα, απόψε, στις 22:15

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Οι παίκτριες της ομάδας

ΝΙΚΗ (Σμαράγδα Καρύδη)
Η Νίκη είναι μία γυναίκα δυναμική, ευαίσθητη, πραγματική ηρωίδα, γεννημένη ηγέτης που καλείται ξανά να ηγηθεί μιας ομάδας και γιατί αυτή είναι η φυσική της θέση αλλά και γιατί θέλει να αποτελέσει πρότυπο για τα παιδιά της. Αν και έχει φτάσει πλέον στα 40, εμφανίζει τον ενθουσιασμό του ανθρώπου που τώρα ξεκινά στη ζωή του. Ξανά, από το μηδέν.

ΦΡΟΣΩ (Κωνσταντίνα Μιχαήλ)
Η αδερφή της Νίκης, παγιδευμένη σε ένα γάμο, σε μια γειτονιά, σε έναν κόσμο που δεν την έχει κάνει ευτυχισμένη, ακολουθεί την αδερφή της από ένστικτο αλλά και από αγάπη. Πολλές φορές αφελής, στον κόσμο της, άλλες πάλι φοβισμένη, η Φρόσω καλείται να αλλάξει τελείως ρότα στη ζωή της, αν θέλει να αποφύγει το ναυάγιο!

ΦΟΙΒΗ (Κατερίνα Παπουτσάκη)
Μία πραγματική σταρ, μία γυναίκα που γνώρισε τη φήμη, τη δόξα, τη δημοσιότητα και τελικά δεν αποκόμισε απολύτως τίποτα από όλα αυτά. Έχοντας βαρεθεί τους πάντες και τα πάντα, ξεκινά κι αυτή από το μηδέν, σε μία προσπάθεια να βρει αυτό το κάτι που θα την κάνει ευτυχισμένη.

ΣΤΑΛΛΩ (Μαριέλλα Σαββίδου)
Ένα κορίτσι από την Κύπρο, που λίγη επαφή έχει με την πραγματικότητα. Αστεία, φιλόδοξη, αλλά με πλήρη άγνοια των δυνατοτήτων της, που μεταξύ μας δεν είναι και πολλές, ονειρεύεται να γίνει σταρ. Δεν έχει καμία πιθανότητα!

Ο προπονητής

ΧΡΗΣΤΟΣ (Γιώργος Καπουτζίδης)
Γεννημένος στην Ελλάδα, αλλά μεγαλωμένος στον Καναδά, είναι ένας άνθρωπος που εκ πρώτης όψεως φαίνεται ψυχρός. Στην πραγματικότητα όμως δε θέλει να ξοδεύεται σε ανθρώπους, σχέσεις και επαφές που δεν αξίζουν. Τίμιος, ασυμβίβαστος και πολλές φορές άκαμπτος και απόλυτος, δε φαίνεται να έχει ίχνος μεσογειακού ταμπεραμέντου.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Τζουμάκης)
Ο Κυριάκος είναι το χαρακτηριστικό δείγμα του Έλληνα λαμόγιου, απατεώνα, πολιτικάντη, που με το ψέμα, την απατεωνιά, το γλείψιμο, τον ωχαδερφισμό, το βόλεμα έχτισε ό,τι έχτισε και τώρα το βλέπει να καταρρέει. Είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα πρέπει να εμπιστευθεί κανείς, θα μπορούσε να εξαπατήσει ακόμα και τη μάνα του!

ΕΛΙΖΑ (Μίνα Αδαμάκη)
Η σύζυγος του Κυριάκου. Άλλο περιτύλιγμα αλλά ίδιο περιεχόμενο με το σύζυγό της. Το προσωπικό της συμφέρον είναι πάνω από όλους και όλα. Εγκληματική φυσιογνωμία, θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να πετύχει το στόχο της ή να σώσει το τομάρι της. Όλα αυτά βέβαια δεν τα προσέχει κανείς με τη μία, και γιατί είναι πονηρή αλλά και γιατί η εμφάνισή της δεν σε αφήνει να κοιτάξεις τίποτε άλλο.

ΘΟΔΩΡΑΣ (Κώστας Αποστολάκης)
Ο άντρας της Φρόσως. Ίσως κάποτε να την αγάπησε, τώρα όμως την έχει κάνει δυστυχισμένη. Χαρακτήρας με επικίνδυνες φασιστικές αντιλήψεις, ένα άσχημο πρότυπο Έλληνα που δυστυχώς το συναντάμε ολοένα και συχνότερα.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Ορφέας Αυγουστίδης)
Ο Αχιλλέας είναι ένας νεαρός αθλητικογράφος. Είναι ένας πολύ καθαρός άνθρωπος, εκπροσωπεί το καλό, τον άντρα που δε φοβάται να δείξει τα συναισθήματά του και είναι ο άνθρωπος που έχει τη δύναμη να στηρίξει τη γυναίκα που θα αγαπήσει. Έξυπνος, μαχητικός και πολύ γοητευτικός.