Εθνική Ελλάδος: 15 πράγματα που δε γνωρίζετε για τη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη

Ποιες πρωταγωνίστριες δεν έμειναν αλώβητες από τον πάγο;

Η πολυαναμενόμενη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη έκανε την πρεμιέρα της πριν ένα περίπου μήνα και το κοινό φαίνεται πως περίμενε με λαχτάρα τους νέους χαρακτήρες που εμπνεύστηκε ο ηθοποιός, αλλά και τις προσωπικές τους ιστορίες. Τέσσερις γυναίκες με μια διαφορετική καθημερινότητα και ένα ασυνήθιστο άθλημα να τις ενώνει…

Πόσα δεν γνωρίζετε για τη σειρά του MEGA;

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είδε για πρώτη φορά αγώνα κέρλινγκ στο Eurosport όταν ακόμη έγραφε τις «Σαββατογεννημένες». Τότε εμπνεύστηκε την ιδέα. Άρχισε να γράφει το σενάριο το 2012.

Η αρχική σκέψη του ήταν να το κάνουν ταινία, αλλά με τον σκηνοθέτη Αντώνη Αγγελόπουλο αποφάσισαν να γίνει σειρά.

Για το σενάριο χρειάστηκε να ταξιδέψει στη Σκοτία προκειμένου να μάθει πως παίζεται το κέρλινγκ, ενώ επισκέφτηκε και την παγκόσμια ομοσπονδία στην Μπαρατισλάβα της Σλοβακίας.

Την προπόνηση των ηθοποιών ανέλαβαν δύο Ρουμάνοι γνώστες του αθλήματος.

Οι χαρακτήρες της ιστορίας δεν είναι πρόσωπα της φαντασίας του. Έχει δανειστεί στοιχεία από άτομα του περιβάλλοντός του ή ακόμη και από πρόσωπα που έχει γνωρίσει κατά καιρούς.

Τα γυρίσματα στο παγοδρόμιο γίνονται από τις 8 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα, πάνω από τρεις μέρες την εβδομάδα. Οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες, αφού η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Οι καλύτερες μαθήτριες είναι η Κατερίνα Παπουτσάκη και η Σμαράγδα Καρύδη.

Καμία από τις πρωταγωνίστριες δεν είχε ιδέα τι είναι το κέρλινγκ.

Οι διάλογοι της Στάλως είναι γραμμένοι στα ελληνικά κι εκείνη τους μεταφέρει στην κυπριακή διάλεκτο.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αποφάσισε να κάνει την τέταρτη της παρέας Κύπρια, γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχει δεχτεί μεγάλη αγάπη από την Κύπρο.

Η Μαριέλλα Σαββίδη, αν και ήταν στην Εθνική ομάδα σκι της Κύπρου, είναι η πιο… κρυουλιάρα.

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ αποκάλυψε στους συνεργάτες της για πρώτη φορά ότι έκανε δεύτερες σκέψεις για τη συμμετοχή της. «Δείλιασα. Είπα “δεν θα τα καταφέρω”. Είμαι και μεγαλοκοπέλα. Όλες όμως ήμασταν στην ίδια κατάσταση και είπα “θα το κάνω”».

Η Κατερίνα Παπουτσάκη από τη μεγάλη της σιγουριά ότι μπορεί να είναι πολύ καλή σε αυτό το άθλημα έφαγε μια αριστοκρατική τούμπα χτυπώντας στο κεφάλι. Τούμπα έφαγε και η Μαριέλλα. Οι μόνες που έμειναν αλώβητες ήταν η Κωνσταντίνα και η Σμαράγδα γιατί, όπως είπαν, «δεν ήμασταν τόσο τολμηρές».

Ανάμεσα στην Κατερίνα Παπουτσάκη και στον Ορφέα Αυγουστίδη θα υπάρξει ειδύλλιο.

Θα γίνουν συζητήσεις προκειμένου η σειρά να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν.
Πηγή: δTV