Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου μιλάει για το “Παραμύθι αλλιώς”! «Κατάφερε να διατηρήσει το κοινό του απέναντι στο Survivor»

Όλα όσα είπε η γνωστή ηθοποιός…

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου μίλησε για το “Παραμύθι αλλιώς” σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό “tv μανία” και τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη.

[dfp_ads id=236982]

Μετά από ενάμιση μήνα στον αέρα πώς βλέπετε το… «Παραμύθι»;

Αλλιώς. (γέλια) Πρόκειται για μία σειρά που αγάπησα, υποστήριξα και υποστηρίζω πάρα πολύ.  Ήταν ένα απωθημένο του Λώρη, μία σκέψη που είχε για χρόνια στο μυαλό του, στην οποία εισέβαλα και εξακολουθώ να υπάρχω και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που κατάφερα να τη ζωντανέψω.

Πριγκίπισσα Ελισαβέτα. Αυταρχική γεροντοκόρη, ζηλιάρα, ο φόβος και ο τρόμος των ανδρών του βασιλείου. Με λίγα λόγια υποδύεστε την κακή πριγκίπισσα του παραμυθιού.

Δεν είναι και τόσο κακιά η καημένη! Απλά θέλει να παντρευτεί οπωσδήποτε πριν από τη μικρότερη αδελφή της. Τη ζηλεύει, την αποκαλεί συνέχεια ασχημόπαπο κι έχει βγάλει όλους τους καθρέφτες από το παλάτι για να μην μπορεί να βλέπει τον εαυτό της.

Πάντως με την εξουσιομανή, πονηρή, ψωνισμένη, σκληρή και άκαρδη μητέρα της Βασίλισσα Βεατρίκη, προσπαθεί να έχει καλή σχέση.

Η μαμά είναι αυτή που με φοβάται λιγάκι. Βλέπει ότι είμαι σκληρό καρύδι σαν κι εκείνη κι έτσι με παίρνει με το καλό. Είμαι όμως, νομίζω, η αγαπημένη της κόρη.

Παραμύθι αλλιώς

Τι σας έπεισε να πείτε το ναι στην πρόταση του Λώρη Λοϊζίδη;

Μπήκα σε αυτή την περιπέτεια με πολλή εμπιστοσύνη. Μου άρεσε που είναι σουρεάλ, εποχής και έγινε μια τεράστια προσπάθεια να αναστηλώσουν όλα αυτά τα χωριά όπου έφτιαξαν τα παλάτια μας. Πρόκειται για μία παραγωγή που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα και την υποστηρίζω με όλη μου τη δύναμη.

Να τολμήσω να σας ρωτήσω εάν υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για το αν θα συνεχίσει ή όχι και τη νέα σεζόν;

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Προσωπικά, θα ήταν μεγάλη έως και τεράστια η χαρά μου να συνεχίσουμε και του χρόνου γιατί πρόκειται για ένα πρότζεκτ που στηρίξαμε από την πρώτη κιόλας μέρα που πιάσαμε τα κείμενα στα χέρια μας και που έχουμε αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο για να στηθεί. Επιθυμία μου λοιπόν είναι να συνεχίσει και του χρόνου. Αν επικρατήσει όμως κάποια άλλη επιθυμία, δεν είναι κάτι στο οποίο ευθύνομαι εγώ.

Θεωρείτε ότι το κοινό της Ελλάδας ήταν έτοιμο να εισβάλει στο ιδιόμορφο χιούμορ του Λώρη;

Η αλήθεια είναι ότι το κοινό της Ελλάδας άργησε να πάρει λίγο μπρος, με την έννοια να καταλάβει τον τρόπο σκέψης του Λώρη και να εισβάλει σε αυτόν. Από την άλλη όμως, πολλοί συνάδελφοί μου, όταν είδαν για πρώτη φορά τη σειρά, με πήραν τηλέφωνο ουρλιάζοντας λέγοντάς μου «τι ωραίο πράγμα είναι αυτό, τι ωραία και ανάποδη σκέψη είναι αυτή, τι μοντέρνο τηλεοπτικό προϊόν είναι» και πόσο τυχερή είμαι που ανήκω σε αυτή την ομάδα. Τουλάχιστον, αυτές είναι οι πληροφορίες που λαμβάνω.

Ασχοληθήκατε καθόλου με το θέμα της τηλεθέασης ή δεν σας ενδιέφερε αυτό το κομμάτι;

Εγώ όπως και κανένας άλλος ηθοποιός δεν ασχολούμαστε με τις τηλεθεάσεις και ειδικά σε μία καμένη γη όπως είναι το περιβάλλον της Ελλάδας. Όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και λόγω του «Survivor» που δεν  μπορεί να σταθεί τίποτα απέναντί του. Όλα αυτά τα θεωρώ σημάδια των καιρών. Δεν στέκομαι όμως σε αυτές τις έκτακτες επιτυχίες και στους προσωρινούς θριάμβους. Το «Παραμύθι» είναι η σειρά που κερδίζει όλο και περισσότερους τηλεθεατές. Κι όχι μόνο κατάφερε να διατηρήσει το κοινό της απέναντι στο «Survivor» αλλά να κερδίσει ακόμα περισσότερους.

Παραμύθι αλλιώς

Θεωρείτε δηλαδή ότι το «Survivor» έκανε τη μεγάλη ανατροπή στα τηλεοπτικά δρώμενα;

Προσωρινή ανατροπή, θα έλεγα καλύτερα. Και το «Big Brother» όταν ξεκίνησε το έβλεπε όλος ο κόσμος. Είχε πάθει ντελίριο. Μετά κατάλαβε ότι δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος να ασχολείται με τις ιδιωτικές ζωές των ανθρώπων και σιγά σιγά ξεφούσκωσε. Τώρα ήρθε το «Survivor». Ένα παιχνίδι επιβίωσης σε ένα εξωτικό περιβάλλον που πέραν από τα αγωνίσματα, το υπόλοιπο κομμάτι, ποιον ενδιαφέρει; Εμένα, πάντως, δεν με ενδιαφέρει και σιγά σιγά θα το καταλάβει και ο κόσμος.

Αν κρίνω από τον τρόπο που τοποθετείστε, φαίνεται ότι παρακολουθείτε το παιχνίδι.

Δεν το παρακολουθώ. Έτυχε να δω κάποια επεισόδια μόνο και μόνο για να σχηματίσω τη δική μου άποψη γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Είστε της άποψης ότι ήρθε για να δώσει χαστούκι στην ελληνική και κυπριακή τηλεόραση ώστε οι άνθρωποί της να προσπαθήσουν περισσότερο για ακόμα καλύτερες δουλειές;

Πραγματικά δεν ξέρω κι ούτε με ενδιαφέρει κιόλας.

Η περίπτωση του «Παραμυθιού» μου θυμίζει λίγο το «Παρά Πέντε» στην πρώτη του σεζόν στην Κύπρο που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Ενώ τη δεύτερη, έγινε το απόλυτο χιτ.

Με μία έννοια και η σκέψη του Γιώργου Καπουτζίδη, ήταν άγνωστη, στην αρχή, για το κυπριακό κοινό. Οπότε,  εύχομαι κι ελπίζω, αυτό να ισχύσει και για τον Λώρη. Ότι ο κόσμος θα μάθει τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του και θα εισβάλει στο περίεργο αλλά ταυτόχρονα μοναδικό χιούμορ του.

Παραμύθι αλλιώς

Ίσως η επανάληψη της σειράς το καλοκαίρι να βοηθήσει περισσότερο τα πράγματα;

Δυστυχώς, οι αποφάσεις δεν παίρνονται με τις επαναλήψεις. Πρόκειται για μία παραγωγή που ακόμα και οι ίδιοι οι ιθύνοντες αν αποφασίσουν να μην τη συνεχίσουν, γιατί λειτουργούν βάσει των ποσοστών τηλεθέασης, θα την ανακαλύψουν κάποια στιγμή στο μέλλον και θα λένε «τι σειρά ήταν αυτή που χάσαμε μέσα από τα χέρια μας». Πιστέψτε με ότι κάποια στιγμή όλοι θα πουν ότι το «Παραμύθι… αλλιώς» είναι η σειρά που άλλαξε τα τηλεοπτικά δεδομένα. Αυτό πιστεύω κι αυτό καταθέτω.

Για το τέλος, πέραν από το «Παραμύθι» με τι άλλο ασχολείστε αυτή την περίοδο;

Με τον κινηματογράφο. Ετοιμάζουμε ένα ριμέικ μιας παλιάς ταινίας «Ο θησαυρός του μακαρίτη», σε σκηνοθεσία του Στράτου Μαρκίδη και διασκευή του Δημήτρη Αποστόλου, που έπαιζε η Βασιλειάδου και ο Αυλωνίτης. Θα υποδυθώ τη Θεανώ, τον αντίστοιχο ρόλο της Βασιλειάδου με την έννοια του ρόλου όχι με την αντιστοιχία του παιξίματος ή του ηθοποιού. Ενώ ταυτόχρονα αναμένω την απάντηση των ιθυνόντων του καναλιού για το αν θα συνεχίσουμε ή όχι το «παραμύθι» μας και δεύτερη σεζόν.