Ελένη Φιλίνη: «Η μητέρα του Δημήτρη Μαλτέζου ήταν ο πιο κόντρα ρόλος της ζωής μου»

«Βλέπω την αδικία από πολύ μικρή ηλικία.»

Με αφορμή τη νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί, η Ελένη Φιλίνη μίλησε στον Ελεύθερο Τύπο και στην δημοσιογράφο Ξένια Στούκα για τις πρόσφατες συμμετοχές της σε δυο επιτυχημένα σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης.

Φέτος σας απολαύσαμε στις επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές «Κάτω Παρτάλι» και «Κλεμμένα Όνειρα». Ποιον από τους δύο ρόλους απολαύσατε περισσότερο;

Και στις δύο δουλειές με κέρδισε το σενάριο. Στο «Κάτω Παρτάλι» το χιούμορ και οι έξυπνοι διάλογοι με έκαναν να απολαύσω το ρόλο της μέγαιρας. Στα «Κλεμμένα Όνειρα» ο ρόλος μου ως γιαγιά Έλεν ήταν ρίσκο. Η μητέρα του Δημήτρη Μαλτέζου ήταν ο πιο κόντρα ρόλος της ζωής μου. Έπρεπε να υποδυθώ μια γυναίκα είκοσι χρόνια μεγαλύτερη.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε;

Βλέπω την αδικία από πολύ μικρή ηλικία. Ο πατέρας μου πέρασε οικονομική καταστροφή και ξεκινεύτηκε στον Παναμά, όταν ήμου παιδί. Η Τέχνη με αποφόρτισε και συνεχίζει να αποτελεί το αντίδοτο για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μου. Δεν επιτρέπεται να κρίνουμε κανέναν που ξεριζώνεται από τη χώρα του. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της Πολιτείας πόσο φροντίζει και μεριμνά για τους πολίτες της.

Διαβάστε ακόμα:

Ελένη Φιλίνη: «Είχε δώσει εντολή να μου κλείνουν τη μουσική»

Η διατροφή που ακολουθεί η Ελένη Φιλίνη για να δείχνει πάντα νέα!

Μίνως Θεοχάρης: Μικρός ήμουν ερωτευμένος με την Ελένη Φιλίνη