Δημοπρασία για μία βραδιά στο… πύργο του Ντάουντον!

Διαβάστε λεπτομέρειες...

Αν είσαι από τους τηλεθεατές εκείνους που παρακολουθώντας το «Downton Abbey» σκεφτόσουν ότι θα ήθελες στην πραγματικότητα να ζεις εκείνη την εποχή, να τρως με χρυσά κουτάλια ενώ οι υπηρέτες σε σερβίρουν κρασί και να μοιράζεσαι τα μυστικά σου με τον έμπιστο μπάτλερ σου, τότε ιδού η ευκαιρία!

Ο οίκος δημοπρασιών Christie's προσφέρει μια βραδιά στον «πύργο του Ντάουτον», δηλαδή στο «Χάικλερ Καστλ» της Αγγλίας, εκεί όπου έχουν γυριστεί οι πιο σημαντικές σκηνές της πολυβραβευμένης σειράς. Η διανυκτέρευση στον πύργο του Ντάουντον, που περιλαμβάνει τη χρήση τριών δωματίων του πρώτου ορόφου και τρία γεύματα μαζί με τους πραγματικούς ενοίκους του «Χάικλερ Καστλ», τον κόμη και την κόμισσα του Κάρναρβον, ανήκει σε εκείνον που θα κάνει φυσικά τη μεγαλύτερη προσφορά ως τις 14 Αυγούστου όπου ολοκληρώνεται η online δημοπρασία.

Βραβεία

Η βρετανική δραματική σειρά εποχής με φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο δημιουργήθηκε από τον Τζούλιαν Φέλοους και προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από πέντε χρόνια.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει λάβει διθυράμβους από τους τηλεκριτικούς, έχει βραβευτεί με Χρυσή Σφαίρα και Eμι, ενώ παρέλαβε το σκήπτρο της πιο επιτυχημένης βρετανικής δραματικής σειράς εποχής από το Brideshead Revisited (1981). Η σύγκρουση των δυο κόσμων, της παλιάς αριστοκρατίας και της νέας τάξης που αναδύεται σιγά σιγά σε έναν κόσμο που αλλάζει, δίνεται αριστοτεχνικά στη σειρά-φαινόμενο μέσα από τη ζωή και τις σχέσεις της οικογένειας Κρόλεϊ και του υπηρετικού προσωπικού.

Το σίγουρο είναι βέβαια πως την πολυπόθητη βραδιά θα κερδίσει μάλλον κάποιος που θα μπορούσε να 'ναι γνήσιος απόγονος των Κρόλεϊ της δημοφιλούς σειράς, παρά του υπηρετικού προσωπικού, καθώς η δημοπρασία ξεκινά από τις 10.000 λίρες. Για όλους τους υπόλοιπους, έρχεται ο νέος κύκλος της σειράς που ξεκινά τον Γενάρη του 2015.

Οι φανατικοί του «Downton Abbey» θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μέρος όπου γυρίστηκε η αγαπημένη τους σειρά, αρκεί να το αντέχει η τσέπη τους, καθώς η δημοπρασία ξεκινά από τις 10.000 λίρες

Νάνσυ Νικολαΐδου

Πηγή: Εθνος