«Αρνήθηκα το ρόλο όταν μου είπαν ότι πρέπει να μιλάω με κρητική προφορά»

Lyric McHenry

Πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός εξομολογείται…

Στην εφημερίδα Espresso μίλησε ο Δημήτρης Καταλειφός για τη σειρά “Η λέξη που δε λες” και αποκάλυψε γιατί αρνήθηκε αρχικά τον ρόλο.

[dfp_ads id=236982]

«Στην αρχή, όταν ο Θοδωρής μου πρότεινε τον ρόλο και μου είπε ότι θα πρέπει να μιλάω κρητικά, μια προφορά ξένη προς εμένα, αρνήθηκα. Εκείνος με πίεζε. Του λέω λοιπόν “θα περάσω από τεστ κι αν τα καταφέρω με τους ιδιωματισμούς, θα συνεχίσω”. Πήγα, λοιπόν, ένα μήνα πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα στα Χανιά, καθόμουν στους καφενέδες και κρατούσα σημειώσεις, λέξεις, φράσεις, τονισμούς από τον τρόπο που μιλούσαν οι Κρητικοί και δη οι μεγαλύτεροι άνδρες.

Αυτή η δυσκολία ήταν για μένα μια πρόκληση. Αυτό που τελικά με κέρδισε στους Κρητικούς είναι η εκ της φύσεως μεγάλη επιθυμία τους για ελευθερία, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τον περιορισμό που τους ασκεί η γνώμη του κόσμου. Εκεί γίνεται και η έκρηξη. Ο ήρωας που υποδύομαι δεν δέχεται ότι ο εγγονός του ο Παυλής, ο οποίος έχει διαγνωσθεί με αυτισμό, δεν είναι φυσιολογικός. Με τη σοφία των χρόνων του λέει “ο Παυλής μου είναι διαφορετικός”», είπε ο Δημήτρης Καταλειφός.

Δημήτρης Καταλειφός