Αυτές είναι οι ελληνικές σειρές της επόμενης σεζόν

Το φινάλε της «Εθνικής Ελλάδος», το μυστήριο με το «Κάτω Παρτάλι», ο έρωτας... Μπέζου - Φιλιππίδη, οι ανακατατάξεις στη «Μουρμούρα» και οι υποψήφιοι για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο «παζλ» του προγραμματισμιού των καναλιών.

Μπροστά ετοιμάζονται να βάλουν και πάλι από το τέλος του μήνα οι τηλεοπτικές μηχανές. Μετά την παύση λόγω θερινής ραστώνης αλλά και των ραγδαίων πολιτικο-οικονομικών εξελίξεων, η εγχώρια TV δειλά δειλά ξαναζωντανεύει.

Αυτή την εποχή γίνονται προσπάθειες να συγκεντρωθούν όλα τα κομμάτια του παζλ, έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει ένας πιο λεπτομερής σχεδιασμός του τηλεοπτικού προγράμματος 2015-2016.

Και επειδή πολλά γράφονται και ακόμα περισσότερα ακούγονται για διάφορες τηλεοπτικές σειρές που υποτίθεται πως βρίσκονται καθ' οδόν προς τους δέκτες μας, σας παρουσιάζουμε τις παραγωγές εκείνες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να είναι από τον ερχόμενο Νοέμβρη στον αέρα.

Ξεκινώντας από το Mega, η νέα τηλεοπτική χρονιά βρίσκει το κανάλι να έχει ήδη στα χέρια του δύο πολύ δυνατά «όπλα», και αυτά δεν είναι άλλα από τις σειρές «Εθνική Ελλάδος» και «Κάτω Παρτάλι».

Σε ό,τι αφορά την υπέροχη «Εθνική Ελλάδος» του Γιώργου Καπουτζίδη, ο γνωστός δημιουργός δεν έκανε πίσω. Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις του καναλιού, δεν δέχτηκε η σειρά να βγει και για δεύτερη χρονιά στον αέρα χωρίς να είναι σίγουρος για το αν μπορεί να αντέξει το βάρος. Ετσι, από το να γίνει… «τσίχλα», όλα κι όλα θα δούμε του χρόνου μόνο 8-9 νέα επεισόδια, μια και η αυλαία ήταν προγραμματισμένη να πέσει στα 24 επεισόδια.

Περισσότερο ρευστά είναι τα πράγματα για το «Κάτω Παρτάλι» του Λευτέρη Παπαπέτρου. Αν το πιο σκοτεινό χωριό της ελληνικής τηλεόρασης έρθει στους δέκτες μας από Νοέμβρη, υπάρχει η απόφαση να ρίξει αυλαία στα 8 επεισόδια, ενώ αν έρθει από Φλεβάρη, γίνεται συζήτηση για 15 επεισόδια, έτσι ώστε μαζί με τη «Μοσχούλα» και τη «Βίβιαν» να… ξεχειμωνιάσουμε.

Κατά τα άλλα στο Mega δουλεύουν εντατικά και την ιδέα να ζωντανέψουν αυτόν τον χειμώνα στους δέκτες μας οι αξέχαστες ταινίες του χρυσού ελληνικού κινηματογράφου σε ριμέικ του Λευτέρη Παπαπέτρου και η κάθε ιστορία θα έχει τη μορφή μίνι-σειράς, μια και θα ολοκληρώνεται σε 2-3 επεισόδια. Ανάμεσα στις ταινίες αυτές είναι «Τα κίτρινα γάντια» και «Το πιο λαμπρό αστέρι».

Στα σκαριά, όμως, στο Μεγάλο Κανάλι υπάρχει και η κωμωδία εξωτερικού «Ce la vie, se la fam», η οποία θα μεταφερθεί αλά ελληνικά και για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν ακουστεί τα όνομα της Μπέσσυς Μάλφα και του Γεράσιμου Σκιαδαρέση. Η σειρά θα μας αφηγηθεί τις περιπέτειες μίας μικροαστικής και ταυτόχρονα μίας μεγαλοαστικής οικογένειας.

Πολλά και διάφορα, όμως, σχεδιάζονται και στον ΑΝΤ1 σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι της ελληνικής μυθοπλασίας. Στο πρόγραμμα του καναλιού του Αμαρουσίου θα συναντήσουμε από το φθινόπωρο γνώριμες σειρές. Το «πράσινο φως» για του χρόνου έχουν πάρει και οι «Συμμαθητές» και το «Ταμάμ», αλλά και το «Μπρούσκο» και το «Ρουά Ματ». Οσο για το τι νέο συζητιέται;

Μπροστά έχουν βάλει οι συντελεστές της νέας κωμωδίας του καναλιού «Daddy cool». Πρόκειται για μία οικογενειακή κωμωδία, το σενάριο της οποίας υπογράφει η Τίνα Καμπίτση και τους βασικούς ρόλους θα κρατήσουν οι: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Κατερίνα Γερονικολού, Αντα Λιβιτσάνου και Ιωάννα Πηλιχού.

Επίσης στα… υπόψη των ανθρώπων του ΑΝΤ1 υπάρχει και η αισθηματική κομεντί «She is with me», που μας έρχεται από το Ισραήλ και πρόκειται για την τηλεοπτική εκδοχή της επιτυχημένης κινηματογραφικής ταινίας «Notting Hill», όπου ο πρωταγωνιστικός ρόλος έχει προταθεί στη Δούκισσα Νομικού. Αν όλα πάνε καλά, η συγκεκριμένη παραγωγή προορίζεται για τον Φλεβάρη του 2016.

Εννοείται πως δυνατό «παρών» σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι της ελληνικής μυθοπλασίας θα δώσει τη σεζόν 2015-2016 και ο Alpha.

Εκτός από τη «Μουρμούρα» και το «Σόι», νέες σειρές «ψήνονται» αυτό το καλοκαίρι στο κανάλι της Κάντζας. Και πριν σας πούμε τι… ψήνεται, αξίζει τον κόπο να επισημάνουμε πως ακόμα δεν έχουν παρθεί οι οριστικές αποφάσεις για το τρίτο ζευγάρι της «Μουρμούρας». Από ό,τι όλα δείχνουν, από την ανατολή του 2016 και μετά οι Πάνος Βλάχος και Ιωάννα Τριανταφυλλίδου αποχωρούν από τη σειρά. Με τη θέση τους εννοείται πως πολλοί φλερτάρουν.

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης είναι ο επικρατέστερος, μαζί με τη Γιούλικα Σκαφιδά για ταίρι. Βέβαια, δυνατή υποψηφιότητα για τον ανδρικό ρόλο έχει θέσει και ο Ορφέας Αυγουστίδης, σε αντίθεση με την είδηση που έχει να κάνει με τον γυναικείο ρόλο και τη Ζέτα Μακρυπούλια, η οποία και διαψεύδεται κατηγορηματικά. Στα νέα πλάνα του καναλιού, τώρα, συμπεριλαμβάνεται η ήδη πολυσυζητημένη κωμωδία «Αστέρας Ραχούλας», το σενάριο της οποίας υπογράφει ο Γιώργος Κρητικός. Εχουμε να κάνουμε με καθαρόαιμη κωμωδία, η οποία -όπως και το «Κάτω Παρτάλι»- υποστηρίζει την… αποκέντρωση και μας μεταφέρει σε ένα θεότρελο χωριό, το οποίο για το χατίρι της… στρογγυλής θεάς έχει χωριστεί στα δύο. Μάλιστα, αυτή την εποχή οι συντελεστές της συγκεκριμένης παραγωγής ασχολούνται με το κάστινγκ, με τα ονόματα του Γιάννη Τσιμιτσέλη (αν δεν κλείσει στη «Μουρούρα») και του Μάνου Ιωάννου να είναι από τα πρώτα που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Στον Alpha, όμως, λένε «ναι» και ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλιππίδης. Οι δύο ηθοποιοί ετοιμάζονται να ενώσουν τις τηλεοπτικές τους δυνάμεις με αιτία το ξένο φορμά «Vicious» του δικτύου ITV. Πρόκειται για μία σειρά που επικεντρώνεται στην ιστορία δύο ηλικιωμένων γκέι αντρών, οι οποίοι ζουν μαζί εδώ και περίπου πενήντα χρόνια σε ένα βικτοριανό σπίτι στην περιοχή Covent Garden. Ο λόγος για τον Φρέντι, έναν πρώην μπάρμαν, και τον Στιούαρτ, ο οποίος ήταν κάποτε ηθοποιός. Εχοντας βγει πλέον στη σύνταξη, οι δύο σύντροφοι διαθέτουν άφθονο ελεύθερο χρόνο για διάβασμα, βόλτες με τον σκύλο τους στο βροχερό Λονδίνο, αλλά και γκρίνιες που τους οδηγούν συχνά σε παρεξηγήσεις και καβγάδες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα κρατήσει τον ρόλο του Φρέντι και ποιος του Στιούαρτ.

Στον χορό της ελληνικής μυθοπλασίας θα προσπαθήσει να μπει και φέτος το Star, που έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα των σειρών «The kitchen» και «Crazy family», την παραγωγή και την προετοιμασία των οποίων έχει αναλάβει η εταιρεία «On Noir».

Νάνσυ Νικολαΐδου