Ξέρετε ποιο είναι το πραγματικό επίθετο του ηθοποιού Χρήστου Πολίτη;

Χρήστος Πολίτης

Δείτε τον γνωστό ηθοποιό σε εξώφυλλο του 1971 με τη Νόρα Βαλσάμη!

Ο Χρήστος Πολίτης έκανε μεγάλη καριέρα τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο, ωστόσο, οι νεότερες γενιές τον έμαθαν μέσα από την συμμετοχή του στην “Λάμψη” του Νίκου Φώσκολου, όπου ενσάρκωσε τον Γιάγκο Δράκο.

Το “Πολίτης”, ωστόσο, δεν είναι το πραγματικό του όνομα, το οποίο το είχε αλλάξει σε μικρή ηλικία. Το πραγματικό ονοματεπώνυμό του είναι Χρήστος Πιατουλάκης. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τον Χρήστο Πολίτη με τη Νόρα Βαλσάμη σε εξώφυλλο της παλιάς εποχής.

«Το πραγματικό του όνομα είναι Χρήστος Πιατουλάκης. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 27 Δεκεμβρίου του 1942. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε με το Θίασο Νικηφοράκη – Χατζίσκος στα έργα «Πολύ κακό για το τίποτα» το 1968 και «Τσάι και συμπάθεια» το 1969. Ακολούθησαν συνεργασίες με το Θίασο του Κώστα Μουσούρη, το Εθνικό Θέατρο κ.α. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του Απλού Θεάτρου (1974-1989). Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά με ένα πολύ μικρό ρόλο το 1968 στην ταινία του Νίκου Φώσκολου «Λεωφόρος του Μίσους» και με πρωταγωνιστικό ρόλο το 1969 στην ταινία «Άγιος Νεκτάριος – Ο προστάτης των φτωχών». Το 1969 κέρδισε το βραβείο Β Αντρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, για την ερμηνεία του στην ταινία «Το κορίτσι του 17». Παράλληλα εργάστηκε, κυρίως τη δεκαετία του 1970 και σε τηλεοπτικές σειρές. Καθιερώθηκε στη συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού με το ρόλο του «Γιάγκου Δράκου» στην τηλεοπτική σειρά του Νίκου Φώσκολου «Η Λάμψη», ρόλο που ερμήνευσε για 14 χρόνια», αναφέρεται στην ελληνική έκδοση της Wikipedia.