World Party στην Ιορδανία

Απόψε, Τετάρτη 24 Ιουνίου, στις 21:45, ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης συνεχίζουν να μπαίνουν σε περιπέτειες, αυτή τη φορά στην ταραγμένη Μέση Ανατολή.

Στόχος τους, να γνωρίσουν την Ιορδανία, να επισκεφθούν την αρχαία πόλη της Πέτρας και να διασχίσουν την αφιλόξενη έρημο Βαντιράμ.

Πρώτη στάση το Αμάν, όπου η μοίρα επιφυλάσσει μια σημαντική ανατροπή στην ιστορία
της αντροπαρέας: η αποστολή υποδέχεται ένα νέο μέλος-έκπληξη… γένους θηλυκού, που δίνει άλλο αέρα στην ομάδα!

Αφού εξοπλιστούν με  τα απαραίτητα αραβικά ρούχα που θα τους προστατέψουν από τον καυτό ήλιο, ξεκινούν την πορεία τους για την έρημο. Στο δρόμο, ξαποσταίνουν στη Νεκρά Θάλασσα κάνοντας μια βουτιά, που τους… «ανεβάζει», λίγο πριν βρεθούν στην αρχαία πόλη της Πέτρας.

Στη συνέχεια, τους περιμένει η αφόρητη ζέστη και ο καυτός ήλιος της ερήμου. Εκεί,  ο Σάκης και ο Γιώργος συναντούν Βεδουίνους, κάτοικους της περιοχής και μαθαίνουν για τις αντιξοότητες της καθημερινότητάς τους. Ακόμα, διασχίζουν μεγάλο κομμάτι τής Βαντιράμ πάνω σε κάποιες από τις πιο σκληροτράχηλες καμήλες του κόσμου. Όταν όμως ανακαλύψουν μια όαση θα… δροσιστούν και θα ετοιμαστούν για μια γερή δόση αδρεναλίνης, κάνοντας surf στους αμμόλοφους της ερήμου!