The Voice: Η γκάφα της Παπαρίζου με την Μπέλλου και η απάντηση της

Έλενα Παπαρίζου: «Εγώ θα πω κάτι που θα ακουστεί εντελώς κουφό...»

Αφορμή για σχόλια στα social media στάθηκε εκείνο της Έλενας Παπαρίζου όταν άκουσε το τραγούδι «Δεν λες κουβέντα» του Δήμου Μούτση και του Κώστα Τριπολίτη που ερμήνευσε πρώτη η Σωτηρία Μπέλλου μαζί με τον συνθέτη, να το ερμηνεύει ένας από τους διαγωνιζόμενους του The Voice.

«Εγώ θα πω κάτι που θα ακουστεί εντελώς κουφό. Ένιωσα με αυτό το τραγούδι που ερμήνευσες ότι δεν σε γνώρισα καθόλου. Γι’ αυτό δεν γύρισα και την καρέκλα. Ίσως να φταίει πως δεν γνωρίζω καθόλου και το τραγούδι. Ποιος το τραγουδάει αυτό;» ρώτησε η Έλενα Παπαρίζου και οι υπόλοιποι coaches της απάντησαν αμήχανα.

Η Έλενα Παπαρίζου απάντησε μέσω του λογαριασμού της στο Facebook για το σχόλιο της δηλώνοντας πως λυπάται που δεν γνώριζε το τραγούδι…

«Μεγάλωσα σε μια χώρα που η μουσική στους «δρόμους» των μεγαλουπόλεων ήταν πάντα western και mainstream. Ειδικά για μας, την τότε multinational νεολαία.

[dfp_ads id=236982]

Τα ωραία λαϊκά τραγούδια της Ελλάδας, τα μάθαινα από μικρή στη Σουηδία κυρίως από τους γονείς μου. Βραδάκια στο σπίτι με την οικογένεια και τα βινύλια στο πικάπ, στο αυτοκίνητο από κασέτες του μπαμπά αλλά και σε ελληνικά γλέντια με τους συμπατριώτες μας στο Göteborg.

Kι ήταν πάντα πολύ γλυκά τα συναισθήματα που ένιωθα με τις διπλοπενιές του μπουζουκιού.

Έτσι αγάπησα τη Βίκυ Μοσχολιού, την Χαρούλα Αλεξίου, το Γιώργο Νταλάρα, το Γιάννη Πάριο και τόσους άλλους σπουδαίους ερμηνευτές μας.

Λυπάμαι πραγματικά που δεν ήξερα το «Δε λες κουβέντα», αυτό το ιστορικό -όπως καταλαβαίνω τώρα- τραγούδι, που έγραψαν ο Δήμος Μούτσης και ο Κώστας Τριπολίτης το 1981 για την σπουδαία ρεμπέτισσα Σωτηρία Μπέλλου. Κι ας την άκουγε αρκετά συχνά στο σπίτι ο πατέρας μου.

Συγκινήθηκα όμως που το άκουσα τις προάλλες στο The Voice of Greece!

Η ελληνική μουσική είναι απέραντα πλούσια, και εγώ ακόμα μαθαίνω…

Ευτυχώς, τα Ελληνόπουλα που μεγαλώνουν ΣΗΜΕΡΑ στους 4 ορίζοντες της γης, έχουν την ευκαιρία μέσω του διαδικτύου να ενημερώνονται πολύ καλύτερα για την μουσική μας από ό,τι εμείς τότε. ????

I’m proud to be Greek!
Πάντα!

Υ.Γ. Αυτό όμως του Σαββόπουλου με την Σωτηρία, ήταν από τα αγαπημένα μας εκείνα τα χρόνια στο σπίτι» έγραψε η τραγουδίστρια.

paparizou