Βαγγέλης Γερμανός: «Πιστεύω ότι οι καλλιτέχνες δεν είναι έμποροι, να βγαίνουν στην τηλεόραση να…»

«Το θεωρώ έναν ψυχοφθόρο αρρωστημένο φόβο αυτόν.»

Ο τραγουδοποιός και δασκαλος στο νέο show του MEGA «The Music School» μίλησε στο περιοδικό Like και στην Φανή Πλατσατούρα για την τηλεοπτική επιστροφή του αλλά και τα talent shows.

Γιατί απείχατε τηλεοπτικά όλα αυτά τα χρόνια;

Γιατί δεν είχα καμία ανασφάλεια του στυλ «αν δεν εμφανιστώ» στην τηλεόραση, θα με ξεχάσουν». Το θεωρώ έναν ψυχοφθόρο αρρωστημένο φόβο αυτόν. Άσε που δεν ανήκω στο σύστημα της τηλεόρασης. Πάντα ήμουν της άποψης ότι το «πολύ το «Κύριε, ελέησον» το βαριέται κι ο παπάς». Δεν είναι κακό πράγμα η δημοσιότητα. Κακό είναι να θέλεις να βρίσκεσαι συνεχώς σε αυτήν και να σου «τρώει» δημιουργικό χρόνο. Πιστεύω, πάντως, ότι οι καλλιτέχνες δεν είναι έμποροι, να βγαίνουν στην τηλεόραση να διαφημίζουν οι ίδιοι τις δουλειές τους. Και αν βγεις, να πεις και τα «στραβά» σου, όχι μόνο την κλασική ατάκα: «Ετοιμάζω μια πολύ ωραία δουλειά…».

Αν ξεκινούσατε τώρα, θα πηγαίνατε σε talent show; 

Δεν ξέρω… Το πιο πιθανό είναι να μην πήγαινα, γιατί είμαι εκ φύσεως ντροπαλός άνθρωπος. Δεν μου αρέσει να εκτίθεμαι. Όσο για τη γνώμη που έχω για όλα αυτά τα shows; Σε γενικές γραμμές, θα έλεγα ότι είναι «πολλή εικόνα και καθόλου ουσία». Πιθανόν, όμως, θα πρέπει να κρίνουμε κατά περίπτωση… Πριν από δύο χρόνια, μου είχαν προτείνει να λάβω μέρος σε ένα τέτοιο show, αλλά έθεσα κάποιους όρους που δεν έγιναν δεκτοί. Ήθελα να διαλέξω εγώ τον άνθρωπο που θα «προπονώ», καθώς και το μουσικό υλικό που θα του δώσω. Ήταν, όμως, όροι που δεν καλύπτονταν από το συγκεκριμένο παιχνίδι.