Utopia: Έρχεται νέα σειρά μυστηρίου

Όταν μια ομάδα ανθρώπων, που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, παίρνουν στα χέρια τους αντίγραφο από ένα βιβλίο με τίτλο «Ουτοπία», βλέπουν τις ζωές τους να αλλάζουν για πάντα.

Οι φήμες θέλουν να έχει προβλέψει τις χειρότερες καταστροφές του περασμένου αιώνα. Απορρίφθηκε από τους περισσότερους, λατρεύτηκε από λίγους, το βέβαιο είναι ότι όποιος έρθει σε επαφή με αυτό δε θα είναι ασφαλής για πολύ καιρό. Στόχος μιας δολοφονικής οργάνωσης που είναι γνωστή με το όνομα «Το Δίκτυο», οι άνθρωποι αυτοί ζουν συνεχώς με το φόβο και είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται διαρκώς. Όλα όσα γνωρίζουν είναι ότι η οργάνωση αυτή έχει διεισδύσει στην κυβέρνηση και στις επιχειρήσεις. Κανείς δεν γνωρίζει τα σχέδια τους. Το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι τίποτα δεν τους σταματά.

Η σειρά σημείωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στο Channel 4. Σε ώρα primetime ο μέσος όρος τηλεθέασης στο νεανικό κοινό έφτασε 40% και στο ανδρικό 62% και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στις στήλες εφημερίδων στο εξωτερικό. Επίσης, απέσπασε το Βραβείο καλύτερης σειράς στο Διεθνές Φεστιβάλ Τηλεοπτικών Προγραμμάτων (F.I.P.A.) του Μπιαρίτζ το 2013.

Σκηνοθεσία: Ντένις Κέλι
Παίζουν: Αλεξάνδρα Ρόουτς, Νέιθαν Στιούαρτ, Πολ Χίγκινς, Φιόνα Ο΄ Σόνεσι, Αντίλ Ακχτάρ, Όλιβερ Γούλφορντ, Νίελ Μάσκελ, Πολ Ρέντι

Επεισόδιο 1ο: Πέντε άγνωστοι από ένα φόρουμ στο Διαδίκτυο συμφωνούν να συναντηθούν καθώς ο ένας από αυτούς αποκτάει το πρωτότυπο χειρόγραφο του δεύτερου τόμου της εικονογραφημένης νουβέλας «The Utopia Experiments», η οποία δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Μια μυστήρια οργάνωση γνωστή και ως «The Network» είναι διατεθειμένη ακόμα και να σκοτώσει για να ανακαλύψουν ποιος έχει το συγκεκριμένο χειρόγραφο, ενώ ψάχνει και μια κοπέλα ονόματι «Τζέσικα Χάιντ». Τα μέλη του φόρουμ σύντομα διαπιστώνουν ότι κάποιοι τους κυνηγάνε.