Traction: Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit

Σήμερα στις 14.20 στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit στις ΗΠΑ, σηματοδοτεί την έναρξη κάθε νέας χρονιάς για την αυτοκίνηση. Το «Traction» και ο Κώστας Στεφανής, βρέθηκαν στην αμερικανική πόλη για 5η συνεχόμενη χρονιά και μεταφέρουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Παγκόσμια Αυτοκινητοβιομηχανία. Το Ντιτρόιτ μετά από καιρό βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, στοιχείο που πιστοποιείται και από την πρώτη επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος περιηγήθηκε στην Έκθεση και γνώρισε από πρώτο χέρι την πρόοδο της αυτοκίνησης!

Τα θέματα της εκπομπής:

DS
Η DS παίρνει σάρκα και οστά και παρουσιάστηκε στη Γαλλία με τον πιο επίσημο τρόπο. Το «Traction» και ο Κώστας Στεφανής, βρέθηκαν στην παρουσίαση των μοντέλων DS, που πραγματοποιήθηκε στο φημισμένο Μουσείο του Λούβρου!

VW Polo GTi
H Volkswagen έχει σαρώσει τα πάντα από το 2013, όταν και εισήλθε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, έχοντας κατακτήσει τρεις Παγκόσμιους Τίτλους Οδηγών και Κατασκευαστών, με το VW Polo R WRC! Οι Γερμανοί το γιορτάζουν, με μια ειδική έκδοση του VW Polo GTi, που παραπέμπει στο αγωνιστικό «αδελφάκι» του.

Dakar 2016
Δεν πρόκειται για έναν ακόμη αγώνα. Πρόκειται για ΤΟΝ αγώνα! Το Dakar σηματοδοτεί κάθε χρόνο την αρχή της αγωνιστικής σεζόν, με εκατοντάδες συμμετέχοντες να προσπαθούν να δαμάσουν τη φύση, εξοπλισμένοι με οχήματα (μοτοσικλέτες, γουρούνες, αυτοκίνητα, φορτηγά) τελευταίας γενιάς. Όμως το Dakar, έρχεται κάθε χρόνο να μας θυμίσει πως πάνω από αγωνιστικές τακτικές και αντίπαλα στρατόπεδα, η αλληλοβοήθεια ανάμεσα σε οδηγούς και ομάδες αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό. Οι ανθρώπινες αξίες υπερισχύουν όσο σε κανέναν άλλο θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού..