Το μήνυμα του Αντώνη Ρέμου για το bullying

Σε τι διαφώνησαν με την Δέσποινα Βανδή;

Αφορμή για την κουβέντα που ξεκίνησε η απάντηση του 16χρονου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου πως δεν υποστηρίζει κάποια ομάδα αθλητική, καθώς δεν τον εμπνέει ούτε ο «φανατισμός» ούτε το να είναι «οπαδός». Ο διαγωνιζόμενος δέχτηκε τα «μπράβο» των coach ενώ ο Αντώνης Ρέμος προχώρησε την κουβέντα κάνοντας λόγο για το bullying.

«Επειδή παιδιά της ηλικίας σου πέφτουν πολύ εύκολα στην παγίδα του να ανήκω κάπου επειδή είμαι δυνατός. Ή επειδή είμαι αδύναμος πρέπει να είμαι σε μια ομάδα. Αλλά υπάρχουν παιδιά και σαν κι εσένα που λένε εγώ είμαι μόνος μου και δεν έχω ανάγκη να ανήκω σε καμία ομάδα, ούτε ποδοσφαιρική. Από εκεί ξεκινάνε. Τα πιέζουν τα παιδιά. Κάνουν το bullying που λέμε. Τα φοβίζουν τα παιδιά. Κάτι κ@λοπαιδα. Σε παραδέχομαι γιατί είσαι μοναχικός καβαλάρης κι έτσι να παραμείνεις στη ζωή σου» είπε ο Αντώνης Ρέμος.

Λίγο αργότερα η Δέσποινα Βανδή, διαφώνισε ως προς το κομμάτι των ομάδων, υποστηρίζοντας πως οι αξίες και το πνεύμα τους μπορεί να εμπεριέχουν θετικά στοιχεία για την ενηλικίωση των παιδιών: «Αυτό που λες για την ομαδοποίηση των εφήβων. Αυτό είναι ένα στάδιο της ενηλικίωσης που φεύγουν από την οικογένεια. Εξαρτάται με τι ασχολείσαι και όχι με ακραίες μορφές. Τα παιδιά όταν μπαίνουν στον αθλητισμό και εκεί σε μία ομάδα μπαίνουν… τι πνεύμα κυριαρχεί όμως; Πειθαρχία, διατροφή, υγεία γενικότερα. Το θέμα είναι με τι ασχολείσαι.»

«Πρέπει κάποια στιγμή να δώσουμε πολύ μεγάλη βάση. Και ίσως κάποιοι άνθρωποι που μας αγαπάνε και μας ακούνε τα παιδιά πρέπει να πάμε να μιλήσουμε μαζί τους, γιατί αυτά τα φαινόμενα αρχίζουν και γίνονται πολύ πολύ επικίνδυνα στην Ελλάδα. Έχουν γίνει ήδη. Έχουν αναπτυχθεί πολύ και πρέπει να τα κόψουμε από τη ρίζα» πρόσθεσε ο Αντώνης Ρέμος.