Το ατύχημα με τους ανθρακωρύχους στη Χιλή γίνεται ταινία!

Διαβάστε: Τα γυρίσματα αναμένονται να ξεκινήσουν μέσα στο 2012.

Η ιστορία των 33 ανθρακωρύχων στη Χιλή που εγκλωβίστηκαν στα έγκατα της γης και τελικά κατάφεραν να διασωθούν ετοιμάζεται να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη! 

Το σχέδιο τους αυτό ανακοίνωσαν ο προταθείς για Όσκαρ παραγωγός  Mike Medavoy – υποψήφιος το 2010 για το «Black Swan»- και εκπρόσωπος των ανθρακωρύχων.  »Η ταινία» – το σενάριο της οποίας θα αναλάβει ο σεναριογράφος των «Motorocycle Diaries» (Ημερολόγια Μοτοσικλέτας) Jose Rivera –  σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν «θα διηγείται τα γεγονότα που προηγήθηκαν της κατάρρευσης του ορυχείου και θα ακολουθήσει την πορεία των 69 ημερών παραμονή τους στά άδυτα μέχρι την διάσωση τους»

«Ένα χρόνο μετά τα γεγονότα, θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα καλό βήμα προς την απόδοση μιας αληθινής ιστορίας βασισμένης στην εμπειρία που ζήσαμε. Αυτό είναι το μόνο επίσημο και εξουσιοδοτημένο φιλμ για αυτά που βιώσαμε στοορυχείο του San Jose. Και υπάρχουν πολλά κομμάτια της ιστορίας μας που δεν έχουν ακόμη ειπωθεί» δήλωσε ένας εκ των ανθρακωρύχων, ο Juan Andres Illanes. 

Ο παραγωγός Medavoy προσέθεσε: «Όπως εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, έτσι και εγώ απορροφήθηκα από την διάσωση των ανθρακωρύχων. Πρόκειται για μία ιστορία για τον θρίαμβο του ανθρώπινου πνεύματος, του θάρους και αίσθημα αυτοσυντήρησης των Χιλιανών. Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη ιστορία για την μεγάλη οθόνη!» 

Πηγή: Access Hollywood