Το Αλάτι της Γης: Πασχαλινό γλέντι με τραγούδια και χορούς απ’ όλη την Ελλάδα

Την Κυριακή του Πάσχα στη 1μ.μ., στη ΝΕΡΙΤ.

Το «Αλάτι της Γης», μας προσκαλεί σ’ ένα δυναμικό πασχαλινό γλέντι με γιορταστικά τραγούδια και χορούς απ’ όλη την Ελλάδα. Μέσα στην ανοιξιάτικη ελληνική φύση που ξαναγεννιέται μαζί με την Ανάσταση, σ’ έναν κατάφυτο ελαιώνα, ο Λάμπρος Λιάβας υποδέχεται μια μεγάλη παρέα με περισσότερους από 100 τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές!

Ένα πανόραμα της ελληνικής Πασχαλιάς! Τα αρνιά και τα κοκορέτσια γυρίζουν στη σούβλα, τα κόκκινα αυγά, τα κουλούρια και τα τσουρέκια στολίζουν τα τραπέζια, ενώ τα γιορταστικά τραγούδια και οι χοροί μας ταξιδεύουν σε όλες τις περιοχές όπου οι κοινότητες ξανασμίγουν τιμώντας πανηγυρικά το Πάσχα των Ελλήνων!

Ο δάσκαλος και ερευνητής του ελληνικού χορού Βασίλης Καρφής αναφέρεται στα έθιμα, τις τελετουργίες και τα χορευτικά δρώμενα των ημερών όπου πρωτοστατούν οι γυναίκες, ενώ οι μουσικοί Ηλίας Πλαστήρας και Φραγκίσκος Τζιωτάκης μιλούν αντίστοιχα για το Πάσχα στην Ήπειρο και την Κύθνο.

Τραγουδούν οι: Ηλίας Πλαστήρας, Δημήτρης Κωνσταντής, Μαρία Ζιάκα, Μαριάνθη Λιουδάκη και Ηλίας Αβραμίδης.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Ηλίας Πλαστήρας (κλαρίνο), Γιώργος Γκόγκος (βιολί), Δημήτρης Κωνσταντής (λαγούτο), Διονύσης Ζώης (ντέφι), Στέλλα Βαλάσση (σαντούρι), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Νίκος Μέρμηγκας (λαγούτο), Βασίλης Γραμματικός (γκάιντα), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), Ηλίας Αβραμίδης (ποντιακή λύρα), Περικλής Κατσώτης (νταούλι), Χριστόφορος Κοσμίδης (αγγείον), Φραγκίσκος Τζιωτάκης (τσαμπούνα), Θάνος Σαμπάνης (κορνέτα) και Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν).

Χορεύουν και τραγουδούν μέλη του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Χοροπαιδεία», με την επιμέλεια του Βασίλη Καρφή.