Τηλεοπτικές φάρσες που χαράχτηκαν στη μνήμη μας

Βίντεο με φάρσες στην ελληνική τηλεόραση

Σήμερα, τις τηλεοπτικές φάρσες έχουν αναλάβει ο Σάββας Πούμπουρας και ο Δημήτρης Βλάχος από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 με το «Πλάκα Κάνεις». Οι εμφανιζόμενοι κερδίζουν χρήματα με το να πραγματοποιούν τις ιδέες των παρουσιαστών «εις βάρος» των φίλων τους, των συντρόφων τους ή συγγενών τους που τους κοιτάζουν αμήχανοι καθώς βρίσκονται σε δημόσια μέρη. 

Δείτε φάρσα από το «Πλάκα Κάνεις»:

Να θυμηθούμε όμως φάρσες σε παλαιότερες εκπομπές που μας έκαναν να γελάσουμε…

Ήταν 1995 όταν ο Μάρκος Σεφερλής, άγνωστος τότε, ανέλαβε χρέη οδηγού ταξί μέσα αό τη συχνότητα του ΑΝΤ1, ο οποίος περιφερόμενος στην Αθήνα και συνομιλώντας με τον κόσμο που έμπαινε αμέριμνος να πάει στη δουλειά του, τους ενέπλεκε στην προσωπική του -διαφορετική κάθε φορά ιστορία- κι εκείνοι άθελά τους μας προσέφεραν άφθονο γέλιο.

Θυμηθείτε μία από τις φάρσες του στην οποία ο Μάρκος έχει υπερβολική τριχοφυία:

Ένα χρόνο μετά ο Βλάσσης Μπονάτσος έκανε στον ΣΚΑΪ το Vlass Back με τηλεοπτικές φάρσες σε επωνύμους, όμως οι συνεργάτες του θέλησαν να του στήσουν κι εκείνου μία, συνεργός στην οποία ήταν η καλή του φίλη Τζόϋς Ευείδη.

Δείτε τη:

Ένας ακόμα παρουσιαστής που ειδικευόταν στις φάρσες μέσα από το «ΜΠΑΜ» που εξέπεμπε πάλι από τον ΑΝΤ1 ήταν και ο Χρήστος Φερεντίνος, μερικές φορές τραβώντας υπερβολικά το σκοινί… Εδώ τον βλέπουμε σε μία από τις χαρακτηριστικότερες φάρσες που έκανε στον παρουσιαστή του «Α.Μ.Α.Ν.» Σωτήρη Καλυβάτση με συνεργό τον έτερο παρουσιαστή Αντώνη Κανάκη το 2000.

Δείτε τη:

Μία φάρσα του Μητσικώστα στον αγαπημένο τραγουδιστή Σάκη Ρούβα μέσα από την σατιρική εκπομπή του «Ο Γιώργος σφύριξε…» το 2008 στο κανάλι Alpha συζητήθηκε επίσης πολύ, εξάλλου η μιμητική του ικανότητα έχει ξεγελάσει ουκ ολίγους…
Δείτε τη:

To 2009 οι Goin’ Through με ένα μεταμεσονύκτιο talk show έκαναν χαλαρές συζητήσεις με διάφορα πρόσωπα της showbiz, στα πλαίσια αυτής της εκπομπής το Θηρίο έκανε και μερικές τηλεφωνικές φάρσες. Εδώ υποδύεται κάποιον που θέλει να αγοράσει ένα κανάλι…αλλά όχι όποιο και όποιο… κάποιο από τα μεγάλα και για αυτό κάνει έρευνα αγοράς…

Δείτε τη φάρσα:

Πετυχημένες ή μη, ευχάριστες ή «τραβηγμένες» οι τηλεοπτικές φάρσες μας έχουν διασκεδάσει και μας έχουν εμπνεύσει κι εμάς, μπαίνοντας από νωρίς στο πρόγραμμα της τηλεόρασης, ακόμα και της κρατικής. Σίγουρα όλοι θυμούνται την ελληνική εκδοχή του Candid Camera που αρχικά συναντούμε στην ΥΕΝΕΔ με παρουσιαστές την Μπέτυ Λιβανού και τον Ντάνο Λυγίζο και 20 χρόνια μετά στον ΑΝΤ1 με την Μαρίνα Τσιντικίδου και τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο που χάραξε και το δρόμο για όσες ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια της TV.

Εσείς με ποιες γελάσατε περισσότερο;