Το Θέατρο Αργώ στηρίζει το ΤΟ Κ.Ε.Θ.Ι

Η παράσταση «Η αγάπη άργησε μια μέρα» δωρέαν για τους προσκεκλημένους του φορέα στις 24 και 29 Νοεμβρίου.

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, το Θέατρο ΑΡΓΩ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως στηρίζει το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι). Στο πλαίσιο αυτό, το θέατρο «Αργώ» (Ελευσινίων 15, Αθήνα, περιοχή Πλατείας Καραϊσκάκη, Μετρό «Μεταξουργείο») αφιερώνει δύο παραστάσεις του έργου «Η αγάπη άργησε μια μέρα», για το κοινό και τους καλεσμένους του Κ.Ε.Θ.Ι.

[dfp_ads id=236982]

Η παράσταση είναι βασισμένη στο κλασικό κείμενο της Λιλής Ζωγράφου, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολλάρι και πρωταγωνίστριες για τους επτά ρόλους του έργου τις Αιμιλία Υψηλάντη, Αθηνά Τσιλύρα, Κατερίνα Μισιχρόνη, Μυρτώ Γκόνη, Μαρία Καρακίτσου, Βασιλική Διαλυνά, Μαρία Αποστολακέα. Πρόκειται για μια θεατρική «καταγγελία» της γυναικείας υποδούλωσης στην πατρική και στη συζυγική εξουσία. Γυναίκες θύματα και θύτες μιας κλειστής κοινωνίας, που μέσα από τον καθωσπρεπισμό της σπαταλούν τη ζωή τους στις κοινωνικές συμβάσεις, τα πατριαρχικά στερεότυπα και την ερωτική στέρηση. Ένα έντεχνο δριμύ κατηγορώ στην έμφυλη καταπίεση και βία και ταυτόχρονα ένας ύμνος στον έρωτα και την ελευθερία, στο συγκλονιστικό σκηνικό της ελληνικής επαρχίας (ορεινή Κρήτη), από τα μέσα της δεκαετίας του ’30 ως τις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Οι δύο παραστάσεις για το Κ.Ε.Θ.Ι. θα παιχτούν στο θέατρο «Αργώ» την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 9.00 μμ και την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 7.00 μμ, ενώ η είσοδος για τους προσκεκλημένους του φορέα θα είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο τηλέφωνο 6945146640 και ηλεκτρονικά στο  typou.kethi@gmail.com.