Θανάσης Καρατσιώλης: Όλα όσα είπε για την αγωγή στη Φαίη Σκορδά! «Κάποιοι άνθρωποι από την αλαζονεία της δημοσιότητας…»

Θανάσης Καρατσιώλης

Ο δικηγόρος Θανάσης Καρατσιώλης εξηγεί τους λόγους της αγωγής στη Φαίη Σκορδά και απαντά γιατί κατέθεσε τώρα την αγωγή.

Ο δικηγόρος Θανάσης Καρατσιώλης ο οποίος έχει καταθέσει αγωγή στη Φαίη Σκορδά για όσα ειπώθηκαν για εκείνον πριν από περίπου έξι μήνες στην εκπομπή Πρωινό, μίλησε για την υπόθεση αυτή στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Επιτέλους Σαββατοκύριακο».

Αγωγή στη Φαίη Σκορδά από τον δικηγόρο Θανάση Καρατσιώλη

«Η τελευταία έκκληση της κυρίας Σκορδά είναι τρομακτική αν την προσέξετε. Αναφέρεται με τόσο απαξιωτικό τρόπο προς το πρόσωπό μου λες και είμαι κανένας ειδεχθής εγκληματίας, ή κανένας βιαστής η παιδεραστής και κάνει έκκληση στο τηλεοπτικό κοινό να μη με εμπιστεύεται εμένα ως δικηγόρο και να μην επισκέπτεται ποτέ εμένα και το γραφείο στο οποίο εργάζομαι. Είναι τρομερό αν το σκεφτείτε. Το όριο της δημοσιογραφικής κριτικής στην προκειμένη περίπτωση έχει ξεπεραστεί κατά πάρα πολύ.

Το να γίνει μια δημοσιογραφική κριτική για τα κακώς κείμενα για ένα κείμενο που ενδεχομένως δεν άρεσε ή προσέβαλε την αισθητική κάποιων, είναι απόλυτα θεμιτό και πρέπει να συμβαίνει από τους δημοσιογράφους. Το να ξεπερνιέται αυτό όμως και να γίνονται προσωπικές επιθέσεις προς έναν άνθρωπο και ακόμα χειρότερα επιθέσεις προς την επαγγελματική του ιδιότητα με την οποία δεν υπάρχει καμία διασύνδεση στην πραγματικότητα αυτού που γράφτηκε με αυτό που κάνω εγώ επαγγελματικά, είναι εντελώς έκνομο και για αυτό και έκανα αυτή την αγωγή εναντίον της κυρίας Σκορδά» ανέφερε ο Θανάσης Καρατσιώλης έπειτα από απόσπασμα που προβλήθηκε από την εκπομπή Πρωινό, της εν λόγω ημέρας.

«Στο απόσπασμα που είναι 10-12 λεπτά ακούγονται τρομερά πράγματα. Δεν μπορείς να αποκαλείς έναν άνθρωπο βλάκα, μικρόνοο, καραγκιόζη, ότι δεν είχε καλή ανατροφή από τη μητέρα του και έγινε ό,τι έγινε. Είναι απίστευτα πράγματα. Κάποιοι άνθρωποι από την αλαζονεία της δημοσιότητας που έχουν ενδεχομένως ή των πάρα πολλών χρημάτων που λαμβάνουν εύκολα κάνοντας κάποιες τηλεοπτικές εμφανίσεις, νομίζουν ότι μπορούν να εξαπολύουν μύδρους εναντίον αθώων ανθρώπων, απλών πολιτών όπως εγώ και να φέρονται με έναν τρόπο που δεν συνάδει με τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα» πρόσθεσε ο Θανάσης Καρατσιώλης.

Δεν φαντάζεστε πόσα χρήματα ζητά από τη Σκορδά ο Καρατσιώλης!
Γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος για να καταθέσει την αγωγή;

«Οι προθεσμίες που έχω από τη νομοθεσία είναι τα 5 χρόνια. Και οι έξι μήνες στους οποίους έκανα την αγωγή είναι λίγο. Επίσης πρέπει να συγκεντρώσω κάποια στοιχεία για να κάνω αυτή την αγωγή και κάποιες άλλες αγωγές που είναι στα σκαλιά και ετοιμάζονται, γιατί πρέπει να σας πω ότι η συγκεκριμένη αγωγή μόνο είναι 30 σελίδες. Για να γραφτεί, να είναι αναλυτική και εμπεριστατωμένη και με το γράμμα του νόμου, χρειάζεται κάποιος χρόνος. Επίσης, υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις.»

Ως προς το αν είχε κάποια απάντηση από την πλευρά του ΑΝΤ1, ο Θανάσης Καρατσιώλης σχολίασε: «Μια γενικόλογη απάντηση περί ρατσισμού, περί ομοφοβίας, τρελά πράγματα, δεν έχουν καμία σχέση αυτά με την υπόθεση μας.»

Ανακοίνωση του ΑΝΤ1 με συγκεκριμένους παραλήπτες…