Τελικός Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision 2015: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά!

Αναμένεται να λάμψει η Μαρία Έλενα Κυριάκου με το «One Last Breath».

Tον τελικό του 60ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα μεταδώσει αύριο Σάββατο 23 Μαΐου στις 22:00 η δημόσια ραδιοτηλεόραση, σε απευθείας σύνδεση με το Wiener Stadthalle της Βιέννης.

Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στη 15η σειρά του Τελικού με τη Μαρία Έλενα Κυριάκου και το «One Last Breath», σε μουσική της ίδιας και του Ευθύβουλου Θεοχάρους και στίχους των Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και Εβελίνας Τζιώρα. Στα φωνητικά θα βρίσκονται ο Αλέξανδρος Οικονόμου και η Κατερίνα Κυριακού, η κινησιολογία είναι της Μαρίας Λυραράκη, ενώ ο σχεδιασμός φωτισμού και βίντεο του Κωνσταντίνου Γαρίνη.

Ο τελικός θα μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ, τη ΝΕΡΙΤ HD σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition), ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.nerit.gr. Τον σχολιασμό θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ η Έλενα Παπαρίζου θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.

Στον τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 27 χώρες και η σειρά εμφάνισης, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, έχει ως εξής:

1. Σλοβενία
2. Γαλλία
3. Ισραήλ
4. Εσθονία
5. Ην. Βασίλειο
6. Αρμενία
7. Λιθουανία
8. Σερβία
9. Νορβηγία
10. Σουηδία
11. Κύπρος
12. Αυστραλία
13. Βέλγιο
14. Αυστρία
15. Ελλάδα
16. Μαυροβούνιο
17. Γερμανία
18. Πολωνία
19. Λετονία
20. Ρουμανία
21. Ισπανία
22. Ουγγαρία
23. Γεωργία
24. Αζερμπαϊτζάν
25. Ρωσία
26. Αλβανία
27. Ιταλία

Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον τελικό όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από την Ελλάδα. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν το τραγούδι της επιλογής τους καλώντας στο 901 111 99 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Πρώτου Ημιτελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση ή SMS είναι 0,615 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Επίσης, οι φίλοι του διαγωνισμού μπορούν να ψηφίσουν με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, μέσα από την ειδική εφαρμογή για συσκευές ios και android “Eurovision Song Contest – The Official App”, που μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν στη διεύθυνση www.eurovision.tv/static/app/index.html. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για την Eurovision!