Τάσος Χαλκιάς: «Όλες μου τις οικονομίες τις…»

«Τώρα είμαι καλύτερα μετά από δυο χρόνια προσπάθειας...»

Ο Τάσος Χαλκιάς έχει μιλήσει και στο παρελθόν στις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις για τη δύσκολη οικονομική περίοδο που πέρασε, έπειτα από τις επενδύσεις του στο θέατρο, αλλά και την σχολή που άνοιξε. Ο ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό Hello! και στον Γιώργο Μιχαλόπουλο για τον ρόλο που παίζουν τα χρήματα στη χωή του, αλλά και τι τον δίδαξε αυτή η ιστορία.

Τα χρήματα τι ρόλο παίζουν για σας;

Κανέναν απολύτως. Τα χρήσιμοποιούσα μόνο για βιοπορισμό. Ποτέ δεν σκέφτηκα, στα 17 χρόνια που έμεινα στο Εθνικό Θέατρο, ότι δε μου φτάνει ο μισθός μου. Απλώς μια συγκυρία γύρω στα 38 μου, με οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσω από το Εθνικό και μοιραία, εργάστηκα σ' ένα πιο εμπορικό περιβάλλον, το οποίο μου απέφερε κάποια χρήματα και αναγνώριση που δεν ήταν στα σχέδια μου. Όμως, δεν με αποξένωσαν από τον τρόπο σκέψης μου. Έμεινα σ' αυτόν, προσπαθούσα να έχω τις επιλογές μου, δεν ήθελα να χαλάσω οτιδήποτε είχα χτίσει και στο βαθμό που το κατάφερα, νομίζω ότι πήγαν καλά τα πράγματα.

Πρόσφατα αποκαλύψατε κάποιες οικονομικές δυσκολίες που περάσατε. Τώρα είστε καλύτερα;

Όλες μου τις οικονομίες τις επένδυα πάντα στη δουλειά. Έγιναν τρεις φορές θιασάρχης και τις τρεις δεν τα πήγα καλά οικονομικά. Η τελευταία φορά που επένδυσα χρήματα, ήταν στη σχολή μου. Η συγκυρία της οικονομικής κρίσης δε μου επέτρεψε να συνεχίσω κι από εκεί και πέρα βρέθηκα σε κακή κατάσταση και οικονομικά και ψυχολογικά. Τώρα είμαι καλύτερα μετά από δυο χρόνια προσπάθειας με κόστος και στην υγεία μου.

Πήρατε κάποιο μάθημα απ'αυτή την ιστορία;

Ότι στις μεγάλες δυσκολίες και στις μεγάλες ανάγκες δεν υπάρχουν ούτε φίλοι ούτε τίποτα.