Ταμίλα Κουλίεβα για Ελένη Φουρέιρα: «Με θυμώνει αυτό που άκουσα»

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έκρυβε την καταγωγή της.»

Η ηθοποιός Ταξμίλα Κουλίεβα σχολίασε σε συνέντευξη της την απόφαση της Ελένης Φουρέιρα να μην αποκαλύπτει για χρόνια την αλβανική της καταγωγή.

«Εμένα σχεδόν με θυμώνει αυτό που άκουσα, γιατί πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να αισθάνεται καλά με αυτό που είναι και να νιώθει περήφανος για την καταγωγή του. Κάθε χώρα έχει τη δική της κουλτούρα και κάθε καλλιτέχνης κουβαλάει τον πολιτισμό που έχει βιώσει. Μου φαίνεται αδιανότητο στις μέρες μας να υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται μειονεκτικά επειδή έχουν διαφορετική καταγωγή. Θυμίζω τις περιπτώσεις του Πύρρου Δήμα, που κατάγεται από την Αλβανία, και του Καχιασβίλι, που είναι από τη Γεωργία, που δόξασαν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έκρυβε την καταγωγή της. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που θεωρώ ότι δεν είναι καθόλου ρατσιστική», δήλωσε η ηθοποιός στο περιοδικό OK και τον Γιάννη Πουλόπουλο.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Συμφωνώ ότι με όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας μπορεί να έγινε ρατσιστής, αλλά από τη φύση του δεν είναι. Και δεν ήταν ποτέ. Εγώ, πάντως, δεν αντιμετώπισα ρατσισμό, γι’ αυτό και καταλήγω στο συμπέρασμα που προανέφερα. Πολλές φορές με έχουν ρωτήσει: “Μήπως στον χώρο μας, όπου υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, είπαν κάποιοι για σένα ότι ήρθε η Ρωσίδα για να μας πάρει τη δουλειά;”. Μόνο ως αστείο μπορώ να αντιμετωπίσω αυτήν την ερώτηση».