Τάκης Ζαχαράτος: «Διαλύθηκα με την απώλεια της μητέρας μου»

Δείτε την εξομολόγηση του Τάκη Ζαχαράτου γαι την απώλεια της μητέρας του

Με αφορμή την φωτογραφία που ανέβασε πρόσφατα στα social media ο Τάκης Ζαχαράτος μίλησε στο περιδικό ΕΓΩ και την Κατερίνα Μπούσιου για την απώλεια της μητέρας του αλλά και πόσο τον επηρέασε η απουσία της…

Έπεσες στο «κενό» όταν την έχασες;

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι έφυγε, μέχρι τη στιγμή που με πλησίασε ένα βράδυ στο θέατρο η μητέρα του συγγραφέα Θοδωρή Πετρόπουλου και μου είπε «Αχ αγόρι μου, είσα ορφανό». Εκείνη την ώρα είπα: «Ή θα διαλυθώ ή θα παραμείνω όρθιος». Αποφάσισα να φανώ δυνατός. Μια μέρα που μου έλειε πολύ, κοιτάχτηκα στον καθρεύτη, είδα πως έχουμε την ίδια επιδερμίδα και είπα «Και όμως, υπάρχει μέσα μου η μαμά μου» ¨ηταν τρομερά ανακουφιστικό αυτό.»

Έφυγε ξαφνικά;

«Μέσα σε δυο μέρες από εγκεφαλικό. Ήταν τεράστιο σοκ. Έφυγε όμως όπως ήθελε, χωρίς να ταλαιπωρηθεί ούτε εκείνη, αλλά ούτε εμείς. Δεν ξέρω αν είχε κάποιο ένστικτο, αλλά τις προηγούμενες ημέρες είχε φτιάξει τα μαλλιά της, είχε τακτοποίησει τους λογαριασμούς της, είχε φροντίσει ακόμα και τάφο να αγοράσει.»

Σου πήρε καιρό να το ξεπεράσεις;

«Διαλύθηκα με την απώλεια της μητέρας μου. Στην αρχή λειτουργούσα τελείως μηχανικά σαν ρομπότ. Άλλαξε ολοκληρωτικά το σώμα μου. Για ένα διάστημα έξι μηνών είχα πάθει ένα είδος αμνησίας και επαναλαμβανα τα ίδια πράγματα. Έχουν περάσει οχτώ χρόνια από τότε που έφυγε και νομίχω ότι μόλις τα δύο τελευταία επανήλθα πλήρως.»

Διαβάστε ακόμα:

Η απάντηση του Πρωινό στο σχόλιο «κομπλεξικοί» του Τάκη Ζαχαράτου

Τι έκανε ο Ζαχαράτος όσο μιλούσε ο Ρήγας στο YFSF;