Συγκλονίζει η Νένα Χρονοπούλου: «Είμαι περήφανη για τον Χρήστο! Δεν ντρεπόμαστε για την αναπηρία»

Νένα Χρονοπούλου

«Όλες εμείς οι μητέρες που παρατάμε τη ζωή μας, που δεν κοιμόμαστε, ξενυχτάμε, προσπαθούμε κάθε μέρα να τον κάνουμε λειτουργικό άνθρωπο».

Συνέντευξη στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» έδωσε η Νένα Χρονοπούλου που συγκλόνισε με μια εκ βαθέων εξομολόγηση για τον πολυαγαπημένο της γιο, Χρήστο.

[dfp_ads id=236982]

«Είμαι περήφανη για τον Χρήστο, δεν τον κρύβω. Το παιδί μου, δεν έκρυψα ποτέ ότι είναι ένα παιδί με ειδικές ανάγκες. Εγώ προσπαθώ να το κάνω καλά και ξαφνικά είδα το κράτος δικαίου και προνοίας να θέλει να μου το πάει 12 χρόνια πίσω. Αυτά δε μιλάνε κύριοι κι εμείς προσπαθούμε να τα κάνουμε να μιλήσουν κι εσύ κύριε Πολάκη λες όχι δεν θα μιλήσει, θα μιλήσει ρε άνθρωπε. Δεν είσαι άξιος εσύ να αφήσει τα παιδιά μας μουγκά. Κι αν είσαι, έλα να μας το πεις κατάμουτρα. Η τροπολογία που περάσατε μουλωχτά για να αφήσετε μουγκά και ανάπηρα τα παιδιά ΑΜΕΑ. Δεν έχει ζήσει κανένας με τον ανάπηρο, να ξέρει τι σημαίνει.

Όλες εμείς οι μητέρες που παρατάμε τη ζωή μας, που δεν κοιμόμαστε, ξενυχτάμε, προσπαθούμε κάθε μέρα να τον κάνουμε λειτουργικό άνθρωπο. Είμαι περήφανη για τον Χρήστο, για την εξέλιξή του. Δεν ντρεπόμαστε για την αναπηρία, δεν την διαλέξαμε, ξαφνικά μας συνέβη, τελειώσαμε. Άρχισα να φοβάμαι το θάνατο, μέχρι που συνειδητοποίησα ότι το παιδί μεγαλώνει και είναι δύσκολα τα πράγματα, τότε συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να πεθάνω πια. Φοβάμαι τι θα γίνει ο Χρήστος αν εγώ δεν μπορώ να τον βοηθήσω, θα μπει σε ίδρυμα. Ξέρεις τι γίνεται στα ιδρύματα; Θες να τα πω και να έχω 50 μηνύσεις; Το ίδρυμα είναι ίδρυμα», είπε μεταξύ άλλων η Νένα Χρονοπούλου.