Survivor: Στον αέρα ο τελικός

Survivor

Προ των πυλών η απόφαση του ΕΣΡ για το αν θα αλλάξει η ώρα μετάδοσης του ριάλιτι. Αγωνία στον ΣΚΑΪ, που ζητά ρήτρα από τον Τούρκο παραγωγό.

Κορυφώνεται η αγωνία στο Survivor με τη μάχη να δίνεται σε δύο επίπεδα. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα κριθεί όχι μόνο ο μεγάλος νικητής του παιχνιδιού, αλλά και το μέλλον για το ριάλιτι στον στίβο μάχης του τηλεοπτικού ανταγωνισμού.

Λίγο πριν από τον τελικό, όπως γράφει η Realnews, το ΕΣΡ βρίσκεται ενώπιον της απόφασης που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα ραγδαία. Θα επιβάλει τη μετάθεση της ώρας μετάδοσης του Survivor από τις 21:00 στις 23:00; Την περασμένη Τετάρτη εκπρόσωποι του ΣΚΑΪ προσήλθαν στο ΕΣΡ για να υπερασπιστούν το παιχνίδι. Μαζί τους είχαν κι ένα παιδοψυχολόγο.

[dfp_ads id=236982]

Ανάμεσα στα επιχειρήματα που εξέθεσαν για να υπερασπιστούν το Survivor είναι ότι τα συμπεράσματα που υπάρχουν στην έκθεση των νομικών του ΕΣΡ εξάγονται από ένα πολύ μικρό δείγμα, διάρκειας μόλις 1,5 ώρας, ενώ το παιχνίδι ξεπερνά τις 300 ώρες. Επίσης, δήλωσαν ότι η καταγγελία κατά του Survivor έγινε από μία μόνο ΕΛΜΕ, τη στιγμή που υπάρχουν συνολικά 92.

Τα σενάρια

Ο ΣΚΑΪ θα υποβάλλει υπόμνημα και βάσει αυτού το Συμβούλιο θα πάρει την τελική του απόφαση σχετικά με τη σήμανση καταλληλότητας του ριάλιτι επιβίωσης. Αν τελικά το ΕΣΡ αποφανθεί ότι το Survivor πρέπει να αλλάξει κατηγορία και να πάει από το «Επιθυμητή» στο «Απαραίτητη η γονική συναίνεση», αυτό θα σημάνει και την αλλαγή της ώρας μετάδοσής του από τις 21:00 στις 23:00. Έτσι θα τιναχτούν στον αέρα τα σχέδια του ΣΚΑΪ για τον τελικό του ριάλιτι που θα καταλήξει να βγει μεταμεσονύκτια. Ακόμα, όμως, και μετά τον τελικό, μια τέτοια απόφαση του ΕΣΡ θα αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια του σχεδιασμού της prime time που κάνει ο ΣΚΑΪ για την προσεχή σεζόν με νέα ριάλιτι και δεύτερο κύκλο Survivor.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, το ενδεχόμενο μετάθεσης του ριάλιτι μετά τις 23:00 εντάσσεται ως ορατή πιθανότητα και στο κομμάτι της οικονομικής διαπραγμάτευσης του καναλιού με τον Ατζούν Ιλιτζαλί. Ο ΣΚΑΪ ζητά ρήτρα από τον Τούρκο παραγωγό να χρεώσει μικρότερο κόστος για τον επόμενο κύκλο, αν τελικά το ΕΣΡ αποφασίσει να το… εξορίσει σε ζώνη χαμηλότερης τηλεθέασης και εσόδων.