Στη γειτονιά μας: «Μετακόμιση» στην Κυψέλη!

Ο Δημήτρης Μάρκος και η Φωτεινή Πετρογιάννη μετακομίζουν «Στη γειτονιά μας», περπατούν στους δρόμους της, βλέπουν εικόνες, ακούνε ιστορίες...

Την Κυριακή 7 Ιουνίου οι παρουσιαστές μας πάνε μια βόλτα στην Κυψέλη. Μια γειτονιά που αποτελεί έναν ανθρώπινο χάρτη, με κατοίκους παλιούς αστούς, διανοούμενους, καλλιτέχνες, πολιτικούς, καθημερινούς ανθρώπους αλλά και μετανάστες που ζουν εκεί.

Στην Κυψέλη συναντήσαμε τον γνωστό κριτικό κινηματογράφου Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, ο οποίος μας αφηγείται περιστατικά με τον Αλέκο Σακελάριο.

Δοκιμάζουμε την φημισμένη πάστα σεράνο σε ιστορικό καφέ της Φωκίωνος Νέγρη, εκεί που χτυπούσε η καρδιά του star system την δεκαετία του ’60. Ποιοι σύχναζαν τότε εκεί;

Ακόμα, η Μελίτα Αδάμ, συγγραφέας και κάτοικος της περιοχής από το 1938 μοιράζεται τις αναμνήσεις της και μας αποκαλύπτει πως πήρε το όνομά της η Κυψέλη, που ήταν η μάντρα του Αττίκ και πως είναι να έχεις στην γειτονιά σου τον πρωθυπουργό της χώρας!

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τάκης Λουκανίδης θυμάται την εποχή που φίλαθλοι αντίπαλοι ομάδων τα ξεχνούσαν όλα και έπιναν μαζί τον καφέ τους στην πλατεία.

Η βόλτα στη γειτονιά της Κυψέλης συνεχίζεται με τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη ο οποίος μας διηγείται την ιστορία του μοναδικού αγάλματος σκύλου στην Αθήνα. Τι θυμάται από τα παιδικά του χρόνια και γιατί δεν θέλει ποτέ να φύγει από αυτή την γειτονιά;

Στην Κυψέλη γνωρίζουμε απλούς κάτοικους, μπαίνουμε σε μαγαζιά, συνομιλούμε με τον μανάβη, την φουρνάρισσα και διαπιστώνουμε πως είναι εύκολο τελικά να υπάρχουν αληθινές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.