Σταμάτης Μαλέλης: «Έχασα τη ζωή μου δέκα χρόνια»

Δεν άντεξε και συγκινήθηκε on air όταν...

Καλεσμένος στο «Σπίτι μου σπιτάκι μου» ήταν ο Σταμάτης Μαλέλης, ο οποίος μίλησε για την περίοδο που είχε πάθει κατάθλιψη. Επίσης δεν άντεξε και δάκρυσε, όταν οι άνθρωποι της εκπομπής πρόβαλλαν ένα βίντεο, στο οποίο μιλούσε η κόρη του.

«Το έχω ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό. Βέβαια 100% δεν ξεπερνιέται αυτό, δηλαδή ο μαύρος ήλιος συνεχώς θα μας κυνηγάει. Πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια, να έχουμε αλληλεγγύη, να αγαπάμε τον κόσμο περισσότερο γιατί το μεγαλύτερο δόρυ για να τρυπήσεις την κατάθλιψη, είναι η αγάπη. Προσπαθούσα να το κρύψω και οι άνθρωποι που ήταν δίπλα μου δεν το είχαν καταλάβει. Θυμάμαι κάναμε 40%, 50% σε δελτίο ειδήσεων και εγώ ήμουν δυστυχισμένος. Πήγαινα σπίτι μου και κλεινόμουν. Δεν υπήρχε ζωή για μένα. Είμαι ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, το λέω και το ξαναλέω. 


Λυτρώθηκα. Ένιωσα την λύτρωση, πήγα σε ειδικούς, πήρα φαρμακευτική βοήθεια, με αντιμετώπισαν πιο γλυκά και πιο ζεστά οι άνθρωποι γύρω μου κι ένιωσα κι εγώ μια απέραντη χαρά. Το να αντιμετωπίσουμε την κατάθλιψη έγινε για μένα τρόπος ζωής. Εκεί δίνω πια το βάρος. Η τηλεόραση είναι το επάγγελμά μου, αλλά η ψυχή μου είναι στο να βοηθήσω όσο μπορεί η κοινωνία να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη. Η μαυρίλα που υπάρχει στην κοινωνία δεν περιγράφεται.

Η παγκόσμια οργάνωση υγείας το λέει “μαύρο σκύλο”, εγώ το έβλεπα σαν τέρας που ερχόταν πάντα στις πιο καλές στιγμές μου και με έπιανε από το λαιμό. Έχασα τη ζωή μου δέκα χρόνια».

Όσον αφορά το βίντεο με την κόρη του είπε: «Σας ευχαριστώ για το τόσο ωραίο βίντεο. Συγκινήθηκα τώρα. Το να ακούς το παιδί σου να λέει αυτά τα πράγματα είναι σημαντικό. Ευχαριστώ την κορούλα μου από καρδιάς».