Σταμάτης Γαρδέλης: «Θεωρώ πάρα πολύ ακραίο να σε χρησιμοποιούν για να…»

Σταμάτης Γαρδέλης

«Πάντα υπάρχουν ανήθικες προτάσεις...»

Αιώνιος έφηβος ο Σταμάτης Γαρδέλης μεσουράνησε τη δεκαετία του 80 δημιουργώντας το δικό του φαν κλαμπ. Η φετινή του συμμετοχή στο Your Face Sounds Familiar, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αειθαλή ηθοποιό ο οποίος μίλησε στο Weekend της εφημερίδας Αγ9ορά και την Κορύνα Μανταγάρη για το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον.

Βλέπεις διαφορές ανάμεσα στον κόσμο της showbiz του τότε και του τώρα;

Ζούμε στην εποχή του ιντερνέτ και της τεχνολογικής εξέλιξης. Μου αρέσει πάρα πολύ η εποχή που ζω και δεν βλέπω κάτι που να με ξαφνιάζει και να με εκπλήσσει. Δεν υπάρχει καμία νοσταλγία ούτε και διάθεση σύγκρισης. Είναι για μένα μια φυσιολογική πορεία των πραγμάτων. Αυτό που επιθυμώ είναι να συνεχίσω την πορεία μου, τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση, αλλά και στην μεγάλη οθόνη.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια καβάλησες το καλάμι με το πλήθος των θαυμαστριών σου;

Αυτή είναι μια ερώτηση που μου κάνουν συχνά. Όχι, γιατί γυρνούσα πάντα στη βάση μου, σκεφτόμουν ότι αυτό που κάνω είναι μέρος της δουλειάς μου. Το διαχειριζόμουν όλο αυτό με μια μελαγχολική απόσταση.

Έχεις ζήσει κάποια ακραία εκδήλωση θαυμασμού; Έχει κάνει κάποια θαυμάστρια κάτι τρελό για σένα;

Έχουν γίνει διάφορες ακρότητες. Θεωρώ πάρα πολύ ακραίο να σε χρησιμοποιούν για να αναθερμάνουν μια σχέση η οποία είναι υπό διάλυση και να σε χρησιμοποιούν άθελά σου κιόλας για να κάνεις το ρόλο του τρίτου. Αυτό το πράγμα συμβαίνει συχνότερα σήμερα. Ο θαυμασμός μπορεί να στήσει μια ερωτική ιστορία με υπονοούμενα , με φωτογραφίες και κουβέντες, ειδικά με το ίντερνετ και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αυτό το ζω περισσότερο τώρα. Βέβαια το παιχνίδι αυτό ευτυχώς κρατήθηκε σε ένα πολιτισμένο επίπεδο. Από την μασημένη τσίχλα και την ελευθεριότητα του 80 έχουμε πάει σε ένα διανοητικό « παιχνίδι» ερωτικής διαπλοκής, ένα πάρτι του μυαλού.

Θεωρείς ότι σε έχουν χρησιμοποιήσει  οι γυναίκες;

Ε μα ναι! Με έχουν χρησιμοποιήσει οι γυναίκες, για να πετύχουν το στόχο τους, ο οποίος μπορεί να είναι πολύ τρυφερός , μπορεί όμως να είναι και δόλιος. Νομίζω ότι οι γυναίκες τα χρησιμοποιούν τα πράγματα. Είναι το δυνατό φύλο για μένα.

Έχεις παντρευτεί μόνο μια φορά. Μετά από δέκα χρόνια σκέφτεσαι  να ξαναπαντρευτείς;

Δεν αποκλείω τίποτα ούτε όμως ο γάμος είναι κάτι που με απασχολεί.  Έχω μια ήρεμη αρμονική σχέση με τη σύντροφό μου, δέκα χρόνια τώρα, είμαστε καλά, μπορεί και να γίνει.

Στα 35 χρόνια της καριέρα σου, έχεις δεχτεί ανήθικη πρόταση;

Πάντα υπάρχουν ανήθικες προτάσεις. Μπορώ να πω ναι. Αντιδρώ ανάλογα με την ηθική μου. Υπάρχουν ανήθικα πράγματα που με εντυπωσιάζουν. Μεγάλος άνθρωπος είμαι και συμπεριφέρομαι ανάλογα και στα ηθικά και στα ανήθικα.