Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Είχαμε την αίσθηση ότι ο ΑΝΤ1 ευημερεί…»

«Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι ο ΑΝΤ1 είναι επιχείρηση και πρέπει να κάνει περικοπές, αλλά από την άλλη...»

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε στο Happy Day για το παρασκήνιο πίσω από τις απολύσεις στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Παρασκευής, ενώ αναφέρθηκε και σε προσωπική επικοινωνία που είχε με την Κατερίνα Γκαγκάκη. Από τα σχόλια της δεν έλειψε και μία πικρία για το παρελθόν, όταν η ίδια βρισκόταν στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Είναι στενάχωρο αυτό το θέμα. Όπως και να έχει σε περιόδους κρίσης και περιστολής δαπανών που είναι κάτι που και στα κανάλια και στα μιντιακά γκρουπ έχουμε βιώσει, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, με το Alter το έχω βιώσει, μια μέρα απλά έκλεισε το κανάλι, ενώ περνούσαμε ήδη πάρα πολύ δύσκολα.

Στον ΑΝΤ1 είναι η πρώτη επιχείρηση που θυμάμαι λίγο πριν τη μεγάλη κρίση, που έκλεισε ο Κωστόπουλος, ο Λυμπερης, το Alter και ούτω καθεξής, ήταν η πρώτη εταιρεία που είχε ξεκινήσει την περιστολή δαπανών με απολύσεις, κομμένες εκπομπές, και γενικώς είχε πάρα πολύ σφιχτό μπάτζετ.

Είχαμε την αίσθηση λοιπόν ότι ο ΑΝΤ1 ευημερεί. Με πολλές εκπομπές, πολλά συμβόλαια και ούτω καθεξής. Βλέπουμε όμως πως από τις εκλογές και μετά αρχίζει και κυκλοφορεί παρασκηνιακά και το ξέρω γιατί είμαι και εγώ σε μια εταιρεία του ομίλου, στον Ρυθμό, που μας έκαναν προληπτικές μειώσεις 5% και 7%. Και στην εταιρεία τη Δάφνη γίναν απολύσεις, πάλι προληπτικές μειώσεις . Η τηλεόραση όμως που είναι όμως το μέσο που πλήττεται περισσότερο, αρχίζει και βιώνει μια πιο δύσκολη κατάσταση, αρχίζει κυκλοφορεί παρασκηνιακά ένα κουτσομπολιό ότι θα απολυθούν άνθρωποι, θα κοπούν μπάτζετ και εν μία νυκτί την Παρασκευή, η απόφαση ήταν η εξής: Διαλύουμε και «γκρεμίζουμε» το τμήμα δημοσίων σχέσεων, το τμήμα των τρέιλερ, ενώνουμε το τμήμα μάρκετινγκ με αυτά και τα τρέιλερ τα δίνουμε σε εξωτερικούς συνεργάτες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αποψίλωση αυτού του τμήματος. Η Κατερίνα Γκαγκάκη και ο Κώστας Τσολάκης είναι δύο στελέχη που είναι τουλάχιστον δύο χρόνια εκεί. Έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό. Νομίζω ότι ο ΑΝΤ1 δεν θα είναι ίδιος χωρίς αυτούς. Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι ο ΑΝΤ1 είναι επιχείρηση και πρέπει να κάνει περικοπές, αλλά από την άλλη δεν μπορείς ποτέ να ξεχνάς και το ανθρώπινο στοιχείο.

Θέλω να πω ότι με την Κατερίνα Γκαγκάκη μιλούσαμε αρκετή ώρα στο τηλέφωνο γιατί δεν σας κρύβω ότι προσωπικά παρόλο που κατανοώ ότι ο ΑΝΤ1 είναι επιχείρηση, το είχα κατανοήσει και στη δική μου την περίπτωση όταν δε με ενημέρωσαν και στη δική μου την περίπτωση ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία μας σε μία ευαίσθητη φάση της ζωής μου, αλλά από την άλλη υπάρχει το συναίσθημα, που κατανοείς ότι ο ΑΝΤ1 είναι μια επιχείρηση αλλά λες βρε παιδί μου είμαι 10 χρόνια εκεί.

Η Κατερίνα όντως σκέφτεται να κάνει κάτι δικό της και μάλιστα σε συνεργασία με τον Κώστα Τσολάκη που είναι και αυτός πάρα πολύ ταλαντούχος και έμπειρος και ήταν το δεξί της χέρι. Αλλά δεν είναι ότι το προγραμμάτιζε παράλληλα και αυτό το κοινή συναινέσει είναι μια εύκολη και άνετη λύση, οπότε δεν στεναχωρήθηκε. Είναι λίγο περίεργο να συμμετέχεις στις συσκέψεις και να ξέρεις ότι κάποια παιδιά πρέπει να κοπούν. Την Παρασκευή της ανακοινώθηκε η απόφαση του σταθμού να αποψιλωθεί το συγκεκριμένο τμήμα, και μάλιστα οι περισσότερες απολύσεις ήταν από το δικό της τμήμα, η Κατερίνα είναι όμως πολύ επαγγελματίας και θα μείνει όντως στο γραφείο της για όσο χρειαστεί, για να παραδώσει. Εγώ της είπα «κορίτσι μου αφού μπορείς και το κάνεις μπράβο σου».