Rising Star: Ο Παύλος Κοντογιαννίδης σχολιάζει τον Γιάννη Ξανθόπουλο και το ποντιακό τραγούδι του

Παύλος Κοντογιαννίδης

Τι λέει ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης για τον νικητή του Rising Star, Γιάννη Ξανθόπουλο και το τραγούδι που ερμήνευσε στον μεγάλο τελικό;

Ο Γιάννης Ξανθόπουλος είναι ο μεγάλος νικητής του Rising Star. Ο 16χρονος μαθητής Λυκείου που μένει μόνιμα στο Μενίδι και κατάγεται από τον Πόντο ερμήνευσε το ποντιακό τραγούδι «Πατρίδα μ’ αραεύω σε» στη βραδιά του μεγάλου τελικού κερδίζοντας τη θέση του πρώτου φιναλίστ και εν τέλει του νικητή του Rising Star.

Rising Star: Ο Γιάννης Ξανθόπουλος είναι ο μεγάλος νικητής!
[dfp_ads id=236982]

Ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης ο οποίος είναι επίσης ποντιακής καταγωγής, αναφέρθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook στον Γιάννη Ξανθόπουλο, αλλά και στο συγκεκριμένο τραγούδι που ερμήνευσε…

«Λοιπόν κάτι για την ιστορία του τραγουδιού »Πατρίδα μ’ αραεύω σε » που είπε ο Γιάννης ο Ξανθόπουλον και πήγε στον τελικό και πήρε την κούπα και μπράβο το παιδίν τεμέτερον!Το τραγούδι είναι έντονα κοινωνικό με πολιτικές προεκτάσεις και ως εκ τούτου δεν επαίζετο πρίν από χρόνια στα διάφορα κανάλια.Μετά το »τύχη βουνό » το σήριαλ του Αντ-1 όπου είχε μεγάλη τύχη στην τηλεθέαση άρχισαν να με καλούν στις διάφορες εκπομπές.

Σε μια από αυτές και συγκεκριμένα στον Σπύρο και μπράβο του σε ένα παλιό αφιέρωμα στον τεράστιο Στέλιο Καζαντζίδη είπα και γώ μερικά τραγούδια και σε μια στιγμή τους λέω…»συνέχεια αναφερόμαστε στον Στέλιο σαν μέγα λαϊκό τραγουδιστή,αλλά ο Στέλιος ήτο και μέγας Πόντιος και είπε μερικά ποντιακά καταπληκτικά και λέω καπάκι το »Πατρίδα μ’ αραεύω σε» και ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκε στην τηλεόραση.

Εκτοτε το είπαν και άλλοι επαγγελματίες τραγουδιστές,αλλά η πρώτη φορά ήταν πριν από χρόνια σ’ένα αφιέρωμα στον Στέλιο στην εκπομπή »στην υγειά μας»!Μπήκε δε και στους τίτλους φινάλε της σειράς με πρόταση δικιά μου,μετά από δυσκολία διότι αντιδρούσαν μερικοί ποντιακοί δυσκοίλιοι σύλλογοι γιατί ο Στέλιος σένα σημείο έλεγε».. έκειτι Πόντιοι περισιάνηδες…!» δηλαδή ταλαίπωροι και εθίγοντο δήθεν ορισμένοι κυριλέδες από μας!!!»