Ράνια Θρασκιά: «Την επιλογή μου την πλήρωσα επαγγελματικά»

«Θεωρούσα ότι αυτό ήταν ένα κομμάτι της δουλειάς. Κάποιες φορές το αποζητούσα, κάποιες φορές μου ήταν πιο βαρύ από όσο μπορούσα να αντέξω...»

 Η δημοσιογράφος Ράνια Θρασκιά κάθησε σήμερα στον καναπέ του JOY και μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου για το J2US, την περίοδο που έμεινε εκτός τηλεόρασης αλλά και το γεγονός ότι έθεσε όρια στην προβολή των παιδιών της στα περιοδικά

«Τα όρια είναι εκεί που ελέγχεις το δικό σου κόσμο. Δηλαδή ο δικός μου μικρόκοσμος μπορεί να αφορά εμένα ή τον σύζυγό μου, σε καμία περίπτωση δεν αφορά τη ζωή των παιδιών μου. Δηλαδή όταν γεννιέται ένας νέος άνθρωπος, το παιδί μου, το παιδί σου, το παιδί του απέναντι, δεν έχω κανένα δικαίωμα θεωρώ ότι δεν έχω κανένα δικαίωμα αν η ζωή του θα συνεπάγεται μια αναγνωρισιμότητα ή ένα εξώφυλλο ή οτιδήποτε. Όταν τα παιδιά μου ενηλικιωθούν μπορούν να διαλέξουν ό,τι δρόμο θέλουν.

Είναι πάρα πολύ μεγάλο θέμα η ζωή σου να είναι στα περιοδικά για να το κάνω εγώ για τα παιδιά μου. Τι είναι η καινούρια μου τσάντα που θα τη δείξω στο εξώφυλλο; Δε μπορώ να διαννοηθώ ότι θα το κάνω. Οπότε αυτό ήταν ένα πάρα πολύ αυστηρό όριο για εμένα που το πλήρωσα.

Είχε κόστος αυτή η επιλογή μου. Όταν αφορούσε τη δική μου προσωπική ζωή ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα, ακόμα και σε πράγματα που με πλήγωναν. Εννοώ ότι ποτέ δε θα έκανα καμία αγωγή ούτε θα προχωρούσα να διεκδικήσω τα δικαιώματά μου νομικά σε ότι αφορούσε τον εαυτό μου. Θεωρούσα ότι αυτό ήταν ένα κομμάτι της δουλειάς. Κάποιες φορές το αποζητούσα, κάποιες φορές μου ήταν πιο βαρύ από όσο μπορούσα να αντέξω, όμως θεωρούσα δικαιοσύνη πως αφού κάνω αυτή τη δουλειά θα υπάρχουν και κάποιες μέρες που κάποια θα μου είναι πιο βαριά από ότι τις άλλες.

Τα δικαιώματα όμως των παιδιών τα υποστήριξα με όποιον τρόπο μπορούσα, με πολύ κόστος και είμαι και πολύ περήφανη για αυτή την επιλογή μου. Επειδή την πλήρωσα είμαι περήφανη. Την πλήρωσα και επαγγελματικά και με πόλεμο που μου έγινε. Επαγγελματικά μου κόστισε, οι άνθρωποι που δεν υπάρχουν στα περιοδικά, σε πολύ μεγάλα μέσα για πολύ καιρό και συνειδητά είναι «κομμένοι», έχουν και ένα κόστος».

Δείτε μέρος της συνέντευξης της:

//www.youtube.com/embed/D4Lj8CzVViI

Διαβάστε ακόμα:

Ράνια Θρασκιά: «Μετά από αυτό το γεγονός υπήρξαν Μέσα που δεν έγραψαν ούτε το όνομά μου ξανά»!

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για το J2US