Ποιοί συμμετέχοντες στο «Dancing» δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των φυσικοθεραπευτών ;

Ποιοι ευθύνονται για την σωματική αρτιότητα των παικτών στο «Dancing with The Stars» και τι μας αποκαλύπτουν για τους celebrities;

Κάθε Κυριακή εκτός από τη Ζέτα Μακρυπούλια, την κριτική επιτροπή, τους celebrities και τους χορευτές στα στούντιο του «Dancing with The Stars», βλέπουμε το Λευτέρη και την Εύα Παθιακάκη. Πρόκειται για τα «χρυσά χέρια» του show χορού εδώ και τρία χρόνια (σ.σ. Στο δεύτερο και τρίτο «Dancing with The Stars» καθώς και στο «Dancing on Ice»)!
Οι φυσικοθεραπευτές του show μίλησαν στο zappit για την επαφή τους με το show, τους stars αλλά και τη σημασία της φυσικοθεραπείας.

Ποιος ήταν ο πιο περίεργος επώνυμος σε όλα αυτά τα χρόνια; Πότε φοβήθηκαν για τη ζωή κάποιου επωνύμου; Ποια είναι η επικινδυνότητα όταν χορεύουμε στον πάγο σε σχέση με το παρκέ; Και τέλος, ποια λάθη κάνουμε και οδηγούμαστε σε κέντρο φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης;

Πώς μπήκαν τα Dancing στη ζωή σας;

Λευτέρης: Σπούδασα στην Ιταλία όπου υπήρχε Dancing και μου ήταν οικείο. Όταν ήρθα στην Ελλάδα και είδα το πρώτο show χορού παρατήρησα πως δεν υπήρχε κανείς ο οποίος να ασχολείται με τη φυσική κατάσταση των παικτών και κατ΄επέκταση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και αφορούν σε πόνους και τραυματισμούς. Έτσι, πήρα την πρωτοβουλία να μιλήσω με τους ιθύνοντες του καναλιού και να τους πω αν θέλουν να προσθέσουν τη δική μας ειδικότητα στο Dancing. Μετά από συζητήσεις και μια επαφή που είχαμε με τους υπεύθυνους καταλήξαμε σε συμφωνία.

Αποκτάτε προσωπική σχέση με τους συμμετέχοντες;

Εύα: Φυσικά και μάλιστα μια ιδιαίτερη σχέση αποκτάμε με όλους δεδομένου ότι περνάμε πάρα πολλές ώρες μαζί συν του ότι από εμάς εξαρτάται και η σωματική τους ακεραιότητα αφού αφήνονται στα χέρια μας. Πολλές φορές μας νιώθουν πολύ κοντά τους και μας εμπιστεύονται προσωπικές τους ιστορίες γεγονός που μας φέρνει ακόμα πιο κοντά τους.

Το Dancing on Ice με το Dancing with The Stars έχει μεγάλες διαφορές;

Λευτέρης: Το να χορεύεις στον πάγο είναι άκρως επικίνδυνο και όπως φάνηκε και στην πράξη, στο Dancing on Ice, υπήρξαν πολύ περισσότεροι τραυματισμοί και με μεγάλο κίνδυνο ακόμα και για τη ζωή των συμμετεχόντων. Γι΄αυτό και στον πάγο οι stars δεν χόρευαν αλλά αφήνονταν κυρίως στα χέρια των παρτενέρ τους οι οποίοι τους καθοδηγούσαν.

Εσείς πώς λειτουργείτε μέσα στο show, ποιες είναι ουσιαστικά οι αρμοδιότητές σας;

Λευτέρης: Εμείς είμαστε καθημερινά stand by, έχουμε συνεχή επικοινωνία με την παραγωγή και σε περίπτωση οποιουδήποτε τραυματισμού μας ενημερώνουν και παρέχουμε την απαραίτητη βοήθεια. Αν είναι κάτι ανώδυνο έρχονται στο κέντρο μας και τους φροντίζουμε αλλιώς μιλάμε με τους γιατρούς του κέντρου και κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες. Επίσης, κάθε Κυριακή βρισκόμαστε από νωρίς στα στούντιο για να προετοιμάσουμε τους παίκτες αλλά και τους χορευτές γιατί κι εκείνοι τραυματίζονται.

Περιγράψτε μας κάτι αστείο, κάτι σοβαρό αλλά και κάτι που σας άφησε αρνητικά συναισθήματα στα τρία Dancing στα οποία έχετε συμμετάσχει!

Συνεργάτες, συνέταιροι αλλά και ζευγάρι στη ζωή! Είναι εύκολο ή δημιουργεί εντάσεις και προβλήματα;

Εύα: Για εμάς είναι πολύ εύκολο! Έχεις τις ίδιες αγωνίες, τους ίδιους στόχους, τους ίδιους φόβους και εμάς προσωπικά μας έχει βοηθήσει.

Λευτέρης: Είμαστε ναι μεν συνέχεια μαζί αλλά δεν βρισκόμαστε, δεν μπλέκει ο ένας στη δουλειά του άλλου οπότε δεν επέρχεται ρουτίνα. Βέβαια, πολύ σημαντικό είναι ότι μοιάζουμε πάρα πολύ σαν χαρακτήρες οπότε δεν έχουμε διαμάχες.

Το πιο δύσκολο στη δουλειά σας πιο είναι;

Λευτέρης: Το να βρεις το σωστό τρόπο να προσεγγίσεις τον ασθενή και να τον κάνεις να σε εμπιστευθεί.

Ο Λευτέρης Παθιακάκης σπούδασε στην Ιταλία φυσικοθεραπεία και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Εδώ και δώδεκα χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τη φυσικοθεραπεία και την αποκατάσταση σοβαρών σωματικών προβλημάτων και εύχεται να συνεχίσει να βοηθάει τον κόσμο να ζει καλύτερα και πιο ποιοτικά.

Η Εύα Παθιακάκη σπούδασε μηχανολόγος – μηχανικός και μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό και ένα χειρουργείο χρειάστηκε φυσικοθεραπείες. Γνώρισε το χώρο της φυσικοθεραπείας ως ασθενής, μαγεύτηκε και αποφάσισε να σπουδάσει και να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτή την επιστήμη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για το «DANCING WITH THE STARS»!