Ποια είναι η μαγειρική της μακροζωϊας;

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; κάθε Σαββατοκύριακο στις 20:00, στον Alpha.

Tο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, η Νταϊάν ετοιμάζει στην κουζίνα το κολατσιό του γιου της και το τοποθετεί στη σχολική του τσάντα. Στη συνέχεια ετοιμάζει τον καφέ της και ξεκινάει το μαγείρεμα. Γαρίδες πιλάφι, Α λα πολίτα κλασσική δηλαδή αγκινάρες α λα πολίτα και αγκινάρες με γαρίδες είναι τα τρία γευστικά πιάτα που ετοιμάζει η Νταϊάν για το μεσημέρι.

Στον μαυροπίνακα του σπιτιού η Νταϊάν έχει γράψει δυο συνταγές. Σούπα με σπανάκι, ρεβύθια και σαφράν και τεμπελόπιτα από το Ζαγόρι. Έχει υπολογίσει τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει, ώστε να μη ξεπερνούν σε κόστος τα δέκα ευρώ. Η μαγειρική της διακόπτεται από ένα τηλεφώνημα από την συνεργάτιδα της από την Αγγλία. Κανονίζουν να παραδώσει ένα μάθημα μαγειρικής στο Λονδίνο.

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, η Νταϊάν ψάχνει στα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας να βρει μια αγαπημένη της συνταγή. Τελικά θα την ανακαλύψει μαζί με μία φωτογραφία της γιαγιάς της, Ιωάννας. Αμέσως θυμάται τον τρόπο μαγειρικής και τη μεθοδικότητα της γιαγιάς της στην κουζίνα, αυτό που σήμερα αποκαλούμε οικιακή οικονομία. Η Νταϊάν στη συνέχεια εκτελεί την συνταγή: ρολό της γιαγιάς Ιωάννας, ψητές πατάτες και σαλάτα.

Η Νταϊάν σήμερα περιμένει τη φίλη της Ελένη από  Ικαρία. Την υποδέχεται με μια ζεστή αγκαλιά και κάθονται για έναν καφέ. Έχουν τόσα πολλά να πουν από το καλοκαίρι που ήταν μαζί στην Ικαρία. Η Ελένη της έχει φέρει δώρο πετιμέζι που το φτιάχνει στο νησί. Οι δυο γυναίκες μπαίνουν στην κουζίνα μαζί, αυτή τη φορά η Νταϊάν θέλει να μάθει ακόμη περισσότερα από τη φίλη της, για την μαγειρική της μακροζωίας, την Ικαριώτικη μαγειρική.  Ετοιμάζουν λοιπόν πιταράκια Ικαριώτικα και Πετιμεζόπιτα.

Τι θα …φάμε το Σαββατοκύριακο;