«Πίστευα ότι ήθελαν να με σκοτώσουν»

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο φοβόμουν...»

Ο δημοφιλής τραγουδιστής έχει μιλήσει και στο παρελθόν για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, το οποίο τον έφτασε κοντά στον θάνατο. Μιλώντας στο περιοδικό ΕΓΩ! weekly και στον Γιάννη Βίτσα, ο Λευτέρης Πανταζής αναφέρεται και σε μια άλλη πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής του…

 Υπήρξαν γυναίκες που ήταν δίπλα σου εξαιτίας της αναγνωρισιμότητας σου και μόνο;

Ναι. Κατάφερα όμως στη διαδρομή της σχέσης μας να τις κάνω να αγαπήσουν τον Λευτέρη. Όταν αντιλαμβανόμουν στην αρχή ότι οι περισσότερες γυναίκες με πλησίαζαν επειδή ήμουν ο Πανταζής, στεναχωριόμουν. Έπειτα το αποδέχτηκα. Είπα «απόλαυσε του, αν καταφέρεις να τις πείσεις πως αξίζεις και ως άνθρωπος, έχεις κερδίσει το παιχνίδι.»

Έχεις περάσει κατάθλιψη;

Όχι. Βιώσα όμως ένα πολύ δυσκολότερο πρόβλημα. Μια περίοδο, την εποχή των μεγάλων μου επιτυχιών, πίστευα ότι ήθελαν να με σκοτώσουν. Ήταν ουσιαστικά ένα παιχνίδι του μυαλού μου.

Πως το διαχειρίστηκες;

Δούλεψα πολύ μόνος μου και τα βρήκα τελικά με τον εαυτό μου. Ήταν τραγικό όμως. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο φοβόμουν επί ένα εξάμηνο. Κάθε μέρα πήγαινα και ερχόμουν από το σπίτι στο μαγαζί με τη συνοδεία δύο ανθρώπων.

Δημιούργησες μια πολύ μεγάλη περιουσία. Αντιμετώπισες προβλήματα με την οικονομική κρίση;

Ναι, όπως όλοι οι Έλληνες. Επειδή είχα κάποιες επιχειρήσεις, πέρασα δύσκολα. Ακόμα δεν έχει στρώσει η κατάσταση. Δεν το έβαλα κάτω. Προσπαθούσα και προσπαθώ ο πόνος να είναι λιγότερος. Έκανα περικοπές σε πολλά πράγματα. Στεναχωρήθηκα πολύ γιατί ήθελα πάντα να βοηθώ τους ανθρώπους γύρω μου που έχουν ανάγκη. με πλήγωνε το ότι δεν μπορούσα να το κάνω όπως παλιότερα. Υπήρξαν μέρες που δυσκολευόμουν να ανταποκριθώ στα έξοδα του σπιτιού, να πληρώσω το χαράτσι, τη ΔΕΗ, αλλά και επιταγές που έτρεχαν επίσης. Έτυχε πάνω στην οικονομικά δύσκολη συγκυρία να αντιμετωπίσω ένα πρόβλημα υγείας που με ανάγκασε να μείνω οχτώ μήνες εκτός δουλειάς. Όσα έτοιμα χρήματα κι άν έχεις, κάποια στιγμή τελειώνουν.

Ήταν σοβαρό το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισες;

Έφτασα ένα βήμα πριν από το θάνατο. Όταν έχασα τη φωνή μου σοκαρίστηκα. Ήμουν τυχερός. Το πρώτο διάστημα ήταν τρομαχτικό. Ο γιατρός μου είπε:  «Έκανες πολλά καλά. Οι προσευχές του κόσμου εισακούστηκαν» γιατί δεν πίστευε ότι θα κατάφερνα να αναρρώσω τόσο γρήγορα. Τώρα πια κοιτάω περισσότερο τον Λευτέρη.

Διαβάστε ακόμα:

«Έναν καλλιτέχνη τον φλερτάρουν και άντρες και γυναίκες»

«Κάποια τραγούδια έκαναν κακό στην καριέρα μου»

Η άγνωστη κόρη του Πανταζή αποκαλύπτεται