Πέτρος Γαϊτάνος: «Δεν χρειάζεται να υπάρχει ο ανθρώπινος πληθυσμός…»

«Ο γάμος και η τεκνογονία είναι αμαρτωλές καταστάσεις...»

Στο «2night show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο οποίος …σκανδάλισε – τουλάχιστον! – με τις απαντήσεις του γύρω από το θέμα του γάμου και της τεκνογονίας.

«Ακόμα και η τεκνογονία και ο γάμος είναι αμαρτωλές καταστάσεις. Νομίζουμε ότι ο γάμος είναι απάγκιο και προορισμός. Ο προορισμός μας δεν είναι ο γάμος, ούτε η τεκνογονία. Το μυστήριο του γάμου είναι μια συγκατάβαση Θεού. Είναι αμαρτία και αυτό. Γιατί ο άνθρωπος σε αυτή τη ζωή μόνο παντρεύεται και νυμφεύεται. Πριν από την πτώση του Παραδείσου, ο Αδάμ και η Εύα δεν είχαν ερωτικές επικοινωνίες, δεν υπήρχαν τα σαρκικά. Αυτή η κατάσταση είναι κατάσταση πτώσης και είναι ένα πέρασμα, όπου μέσα από αυτή την πτώση μας, από την παρακοή από τον Παράδεισο, προσπαθούμε να βρούμε τη μετάνοια.

Δεν χρειάζεται να υπάρχει ο ανθρώπινος πληθυσμός. Ο ανθρώπινος πληθυσμός υπάρχει γιατί αυτή είναι η αμαρτία του. Ο Αδάμ και η Εύα δεν είχαν καμία ανάγκη να έρθουν σε αυτό τον κόσμο, ήρθαν επειδή είναι αναγκασμένοι από την παρακοή τους εδώ. Η Εκκλησία μας το λέει. Το λέει η Γέννηση, το λένε η απόστολοι, το λέει ο Χριστός. Η ανθρώπότητα όπως υπάρχει αυτή τη στιγμή, που γεννιέται και πεθαίνει είναι απόδειξη της ατέλειας της, δεν είναι κάτι υγιές, είναι αρρώστημένο. Πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή μας σε αυτά που δεν φαίνονται, γιατί αυτά που φαίνονται είναι πρόσκαιρα. Εδώ σε αυτή τη ζωή το ότι πεθαίνουμε δείχνει την κατάντια μας. Ο θάνατος δεν ταιριάζει στον άνθρωπο, ούτε ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο για να πεθαίνει, τον έπλασε αθάνατο» ανέφερε χαρακτηριστικά όταν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τον ρώτησε σχετικά με το γάμο, που και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έχει περάσει από το μυαλό του.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος μίλησε ακόμα για την απόφαση του να κόψει τα μαλλιά του μετά από 15 χρόνια, λέγοντας ότι «Το πολύ μακρί μαλλί δεν είναι ο εαυτός μου, μου αρέσουν τα αγορίστικα χαρακτηριστικά μου. Γιατί το μακρύ μαλλί, επειδή είμαι λίγο ξανθός και έχω λίγο γλυκά χαρακτηριστικά και σαν άνθρωπος είμαι πιο μαλακός, λίγο θα λέγαμε ότι αφαιρεί λίγο από την αγορίστικη φυσιολγνωμία μου και δεν μου αρέσει να βγαίνω έτσι, δεν είμαι εγώ αυτό.»

Το σύμφωνο συμβίωσης: «Είναι ένας τρόπος να τακτοποιηθεί λίγο το κυνήγι αυτών των ανθρώπων, αλλά και ένας τρόπος να ξεφύγουν οι σαρκολάγνοι.

Για τον έρωτα: «Μου αρέσει ο έρωτας. Γενικώς δεν μου αρέσει η ηδονή και το σεξ. Μου αρέσει η τρυφερότητα, μου αρέσει η ομορφιά στην ερωτική επικοινωνία. Κάποια στιγμή αν μπορούσα να ήθελα να μην έχω καμία σαρκική επικοινωνία.»