Παρουσιαστής της ΝΕΡΙΤ: «Το μαύρο στην ΕΡΤ το έριξαν οι καταληψίες»!

«Την έζησα από μέσα την ΕΡΤ, ήταν ό,τι πιο διεφθαρμένο μπορούσε να υπάρξει, και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έπρεπε αυτή η σαπίλα να διατηρηθεί».

Παρουσιαστής του καθημερινού τηλεπαιχνιδιού «Κάθε Τόπος Μια Ιστορία», στη ΝΕΡΙΤ, ο Ρένος Χαραλαμπίδης προκαλεί αίσθηση με τα όσα λέει για το «μαύρο» της ΕΡΤ, σε συνέντευξή του στον Ιωσήφ Πρωϊμάκη για το popaganda.gr.

«Ξέρεις κάτι; Αυτό δεν ξέρω πώς θα ακουστεί, αλλά κάποιος πρέπει να κάνει τη βρώμικη δουλειά, να καθαρίσει. Κάποιος πρέπει να μπει μπροστά, στην πρώτη γραμμή του πυρός, κι αυτή τη στιγμή, όποιος είναι στη ΝΕΡΙΤ, είναι ακριβώς στην πρώτη γραμμή του πυρός. Σε μερικούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων κι εγώ, μάλλον ταιριάζει η πρώτη γραμμή. Νιώθω βολικά στα χαρακώματα. Η εκπομπή έχει πάει εξαιρετικά σε τηλεθέαση, με 7% μέσο όρο, που είναι τρομερό νούμερο αν σκεφτείς ότι απ’ το ‘81 και μετά η δημόσια τηλεόραση δεν ξεπερνάει το 5% όταν δεν έχει μπάλα. Και μιλάμε για μέσα Ιουλίου επιπλέον. Παρ’ όλα αυτά, τα blogs συνεχίζουν να με χτυπάνε, ότι η εκπομπή είναι αποτυχία και λοιπά και λοιπά. Παιδιά, για τη ΝΕΡΙΤ μιλάμε!

«Κοίταξε. Όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ, σοκαρίστηκα. Σοκαρίστηκα, γιατί συνειδητοποίησα ότι το μαύρο το είχαν ρίξει οι καταληψίες. Το σκοτάδι αυτό, ήταν για μένα το μεγαλύτερο σκοτάδι που μπορούσε να γνωρίσει η ΕΡΤ. Κι επαναλαμβάνω: το έριξαν οι καταληψίες. Όταν έκλεισε η ΕΡΤ, υπήρχε σχέδιο να συνεχιστεί το πρόγραμμα με κονσέρβες. Μαγνητοσκοπημένα. Υπήρχε ακόμη και η πρόβλεψη για κάποιες ενημερωτικές εκπομπές, υπηρεσιακές. Η κυβέρνηση δεν είχε κανέναν λόγο να ρίξει μαύρο. Όταν κατελήφθη η ΕΡΤ, οι καταληψίες κλείσαν τον πομπό και η ΕΡΤ έγινε σκοτάδι. Επικροτώ απόλυτα το κλείσιμο. Την έζησα από μέσα την ΕΡΤ, ήταν ό,τι πιο διεφθαρμένο μπορούσε να υπάρξει, και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έπρεπε αυτή η σαπίλα να διατηρηθεί».

«Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για να απολυθούν όσοι έπρεπε να απολυθούν, χρειαζόταν 40 χρόνια. Δεν είναι τόσο απλό. Όταν είσαι 30 χρόνια συνδικαλιστής κι έχεις καταφέρει να κάνεις τόσο συμπαγείς και πολύπλοκους κανόνες, που πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα για να σε κουνήσουν, πρέπει να γίνει πραξικόπημα για να αλλάξουν αυτά. Κατά τη γνώμη μου, πολλοί εργαζόμενοι θα έπρεπε να επιστρέψουν λεφτά, που τόσα χρόνια πληρώνονταν χωρίς να πατάνε καν το πόδι τους».

«Ας μην καταλαμβανόταν η ΕΡΤ να γίνει αυτό το μπουρδέλο και τα πράγματα θα λυνόταν αμέσως. Υπήρχε σχέδιο δράσης. Οι καταληψίες φταίνε και γι’ αυτό. Τα κάναν όλα μπάχαλο. Η ΕΡΤ θα έκλεινε και θα άνοιγε αμέσως. Κανείς δεν είπε ότι τα λεφτά όλων αυτών θα χανόντουσαν».

«Είμαστε το μοναδικό μέρος στον πλανήτη Γη, όπου οι αναρχικοί βγάλανε κείμενο υπέρ της ΕΡΤ. Αντιεξουσιαστές, να υποστηρίζουν μια κρατική οντότητα. Εκεί κατάλαβα πόσο χαβαλέδες είμαστε. Εκεί κατάλαβα και το παστίτσιο που υπάρχει στο μυαλό του νεοέλληνα, αλλά και την παιδική χαρά που ήταν η ΕΡΤ. Που μαζευόντουσαν όλοι και κάνανε την κάβ… τους. Και να πεις ότι κάνανε την κάβ.. τους κι είχαμε μια ΕΡΤ γαμ…, να σου πω εντάξει. Από Γιουροβίζιον σε Γιουροβίζιον πηγαίναμε. Και πλήρωνε το κράτος. Γιατί δεν ήταν μόνο το τέλος στη ΔΕΗ. Δεν μπορεί δηλαδή ο πατέρας μου, συνταξιούχος αγρότης, να παίρνει σύνταξη 580 ευρώ, κι ένας εργαζόμενος της ΕΡΤ, ο οποίος έκανε 2 ώρες την εβδομάδα εκπομπή στο ραδιόφωνο να παίρνει 5 χιλιάρικα το μήνα. Και να τον βλέπω μετά καταληψία στα κάγκελα. Όλοι κάνανε τη γκαβ… τους».

Διαβάστε ακόμα:

Τι νούμερα τηλεθέασης έκανε χθες το παιχνίδι του Χαραλαμπίδη;