Ορφέας Παπαδόπουλος: «Δεν έχω κάνει ψυχανάλυση γιατί δεν έχω χρόνο»

Τι λέει για το χωρισμό του με την Ευγενία Τσαούση;

Ο Ορφέας Παπαδόπουλος μίλησε στο JOY και τον Θανάση Αναγωστόπουλο για τη συμμετοχή του σε μια μοντέρνα σαπουνόπερα, αλλά και τη ζωή του μετά τον χωρισμό από μακροχρόνια σχέση (με την ηθοποιό Ευγενία Τσαούση).

Για το ιδιαίτερο όνομά του: «Το όνομα μου ήταν έμπνευση του πατέρα μου. Με ξένιζε όταν ήμουν μικρός και αναρωτιόμουν γιατί δεν με έλεγαν Γιώργο ή Κώστα. Αλλά στην πορεία το εκτίμησα. Ταυτόχρονα, όμως, με βάφτισαν και Παναγιώτη γιατί ο παπάς δεν δεχόταν να με βαφτίσει μόνο Ορφέα».

Για την αρχή της καριέρας του: «Την πρώτη πόρτα μου την άνοιξε η μητέρα μου ,είναι ενδυματολόγος, που με γνώρισε στον Θοδωρή Κωνσταντόπουλο που έκανε τότε στο Mega την Απαγορευμένη Αγάπη. Έψαχναν ένα πιτσιρικά για ένα μικρό ρόλο. Στο πρώτο μου γύρισμα ήμουν πολύ αγχωμένος, καθυστέρησα να πάω, μου την είπαν κιόλας. Είχα μάλιστα στο μυαλό μου ότι αφού ξεκίνησα έτσι, δεν θα πάει καλά το πράγμα. Με διέψευσα όμως στην πορεία».

Για τις σαπουνόπερες σήμερα: «Ο όρος σαπουνόπερα δεν με θίγει, κάθε άλλο. Καθένας έχει την άποψη του, υπάρχει κακεντρέχεια, ζήλια. Το ηθοποιός σαπουνόπερας ανήκει σε μια παλαιότερη λογική, όταν τα καθημερινά σίριαλ αντιμετωπίζονταν με φτηνό τρόπο, με φτωχά σενάρια, με φτωχή πλοκή. Τα πράγματα έχουν αλλάξει, τα σενάρια έχουν πλοκή. Σαν παιδί είχα δει πολλά καθημερινά σίριαλ, Λάμψη, Καλημέρα ζωή, όλα του Φώσκολου. Μπορώ να δω τη διαφορά του τότε με το σήμερα στα καθημερινά σίριαλ.»

Για το αν έχει κάνει ψυχανάλυση: «Δεν έχω φτάσει να κάνω ψυχανάλυση, όχι γιατί δεν μου το έχει ζητήσει ο εαυτός μου να τον μάθω καλύτερα, αλλά αντικειμενικά δεν έχω το χρόνο. Είναι κάτι όμως που θα ήθελα πάρα πολύ να το δοκιμάσω, από περιέργεια».

Για τον χωρισμό του και τη ζωή μετά: «Είναι περίεργο να είσαι με έναν άνθρωπο αρκετά χρόνια, από τη μικρή ηλικία, να έχεις μεγαλώσει μαζί του και να χωρίζεις. Ήταν σαν να ξύπνησα σε διαφορετικό κόσμο. Στην αρχή ήταν περίεργος αυτός ο κόσμος, αλλά συνήθισα και άρχισε να μου αρέσει».

//www.youtube.com/embed/DB1Npz5peVw

Διαβάστε ακόμα:

Πρωταγωνιστής από τα Κλεμμένα Όνειρα χώρισε μετά από επτά χρόνια σχέσης