Οι Σουηδοί έρχονται Ελλάδα για τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα

Όλα σιγά σιγά βρίσκουν το δρόμο τους για τη Σουηδία.

Μετά την επιλογή των Koza Mostra και του Αγάθωνα Ιακωβίδη να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ και του MAD βρίσκονται σε συνεχείς συνεννοήσεις με τους Σουηδούς διοργανωτές, για ό,τι αφορά τη συμμετοχή της χώρας μας.

Όπως έμαθα λοιπόν, τις πρώτες μέρες του Μαρτίου θα έρθει από τη Σουηδία μία πολυμελής ομάδα με σκοπό να γυρίσουν απόσπασμα με τους έλληνες διαγωνιζόμενους. Οι φετινοί διοργανωτές, έχουν αποφασίσει τα βίντεο (τα postcard, όπως λέγονται) που προβάλλονται πριν από κάθε τραγούδι, να είναι ανθρωποκεντρικά, με τους διαγωνιζόμενους στις πατρίδες τους.

Έτσι λοιπόν, τις προσεχείς ημέρες, το κλιμάκιο με τους Σουηδούς θα έρθει στη χώρα μας για να γυρίσει το βίντεο με τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα Ιακωβίδη. Και για να μην αρχίσουν τα γνωστά… παράπονα, του στιλ «πετάμε λεφτά», να διευκρινίσω το αυτονόητο: ότι τα έξοδα αυτά, όπως κάθε φορά, είναι της διοργανώτριας χώρας.

Οι Σουηδοί λοιπόν αποφάσισαν να στείλουν σε όλες τις χώρες συνεργεία και να γυρίσουν τα postcard με τους διαγωνιζόμενους στις χώρες τους. Και μιας και αναφερθήκαμε στα… παράπονα, αξίζει να αναφέρω τα πολλά θετικά σχόλια που υπάρχουν από πολλές άλλες διαγωνιζόμενες χώρες για τον ελληνικό τελικό, στον οποίο για πρώτη φορά βρέθηκαν επί σκηνής έξι νικητές από προηγούμενες διοργανώσεις της Εurovision, δηλαδή οι Ruslana, Marija Serifovic, Alexander Rybak και Dima Bilan με τις ελληνίδες Έλενα Παπαρίζου και Βίκυ Λέανδρος.

Γρηγόρης Μελάς

Διαβάστε όλα τα νέα για την Eurovision εδώ!