Οι “Γλυκές Αλχημείες” στο Παρίσι

Σήμερα στις 20:00 στον ΣΚΑΙ.

Στο Παρίσι ταξιδεύει ο Στέλιος Παρλιάρος και οι «Γλυκές Αλχημείες» αυτό το Σάββατο 05 Μαρτίου στις 20.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο Στέλιος κάνει μία βόλτα στην πρωτεύουσα της χώρας που γέννησε τη ζαχαροπλαστική. Την πόλη του φωτός, της κουλτούρας, της διανόησης, της γεύσης.

Η βόλτα καταλήγει στη Μονμάρτη, στο γνωστό ζαχαροπλαστείο του διακεκριμένου Ζυλ Μαρσάλ. Εκεί, θα φτιάξουν δύο πασίγνωστα γαλλικά γλυκά με μεγάλη ιστορία και γυναικεία ονόματα.

Για αρχή Μαντλέν. Τις επινόησε μία απλή κοπέλα που εργαζόταν στο γαλλικό παλάτι και ο βασιλιάς αποφάσισε να πάρουν το όνομα της, τρεις αιώνες πριν. Τα μικρά, αφράτα κεκάκια σε σχήμα αχιβάδας κέρδισαν τις καρδιές των Γάλλων μέχρι σήμερα. Ο Ζυλ Μαρσάλ αποφασίζει να τις κάνει γεμιστές με σοκολάτα και να τις αρωματίσει με το μπαχαρικό τόνγκα. Ένα γλυκό που λιώνει στο στόμα!

Στη συνέχεια έχουμε τις μικρές σαρλότ. Με βασιλικό όνομα και αυτές, αφού σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή η σαρλότ πρωτοφτιάχτηκε για τη βασίλισσα Σαρλότ της Αγγλίας. Ο Ζυλ Μαρσάλ τις κάνει μικρές και κομψές. Με μπισκότα σαβουαγιάρ μινιατούρες, με μια υπέροχη κρέμα σοκολάτας και σαντιγί. Ένα ατομικό αριστούργημα!