Οι «Γλυκές Αλχημείες» αναζητούν …κρυμμένους θησαυρούς στην Ελβετία

Στις 20:00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στην Ελβετία αναζητούν οι «Γλυκές Αλχημείες» κρυμμένους …θησαυρούς με τον Στέλιο Παρλιάρο το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 20.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Δεν ψάχνουν σε ελβετικές τράπεζες, αλλά σε ζαχαροπλαστεία. Ο Στέλιος Παρλιάρος ψάχνει γλυκά παραδοσιακά, νόστιμα και με ιστορία. Και τα βρίσκει σε ένα ζαχαροπλαστείο στη Βασιλεία που για περισσότερα από εκατό χρόνια, τέσσερις γενιές ανθρώπων, δημιουργούν και προσφέρουν τα καλύτερα γλυκά της πόλης.

Λάκερλι. Τα χαρακτηριστικά μπισκότα της Βασιλείας θα μας εκπλήξουν! Με τραγανή κρούστα, παραμένουν μαλακά στο εσωτερικό τους και διατηρούνται για πολύ καιρό γευστικά και γεμάτα αρώματα. Από το παραδοσιακό λικέρ κεράσι, από τα αμύγδαλα και τα φουντούκια, το πορτοκάλι και το λεμόνι καθώς και από το άρωμα του μελιού. Πραγματικά ασυναγώνιστα!
Και ένα υπέροχο ελβετικό ρολό με λεμόνι. Ένα αφράτο και λεπτό παντεσπάνι πλαισιώνει μια βελούδινη κρέμα λεμονιού. Θα μας συνεπάρει ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής του, αλλά και η φρεσκάδα της γεύσης του.
Από τη χώρα που κρατά με τόση ακρίβεια το χρόνο οι «Γλυκές Αλχημείες» και ο Στέλιος Παρλιάρος, παρέα με έναν σπουδαίο Ελβετό ζαχαροπλάστη καταφέρνουν να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο τιμώντας την παράδοση με το πιο σύγχρονο αποτέλεσμα.